Einhandgranate M39

Dnes jsem se vrátil na místo kde jsem byl nesčetněkrát, dvě hodinky mrcasení, sem tam patrona, desetník, mrtvolka, cestou k autu jsem to tradičně flákal a najednou signál, klasicky odhrnuju listí nohama, takže, levá, práva, levá a ejhle, vykutálelo se vejce. Asi se to tu rozdělí na dva tábory, jeden s názorem, že už to nic neudělá, vykopal jsem jich tolik že už to nepočítám atp, druhej s názorem, že by se toho nedotkl a ani by to nefotil. Ano vyfotil jsem ho, protože to byl první granát co jsem našel, jinak patřím do tábora, co by se ho nedotkl, hodil jsem k němu vestu, kterou pro tyhle účely nosim v batohu, šel do uctivé vzdálenosti a přivolal policii, ti mi vrátili vestu, poděkovali, místo zabezpečili a já jel domů.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ruční granáty (2 názory) Pitrs130: Ruční granáty, 123Martin: Ruční granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Einhandgranate M39
Einhandgranate M39

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:6 cm
Použitý detektor:Tesoro Vaquero Ultimate
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1364x,
komentářů:
7,
nálezce:
Pitrs130 Pitrs130
vyfotografováno:
4. listopadu 2019,
vloženo:
5. listopadu 2019

Komentáře

Když nebudeš blbnout s modrým víčkem, kde je třecí zapalovač, tak ti to nic neudělá.. ;-)Tábor 1...

Nafotit, označit, ohlásit a žádný mazlení. Perfektní postup! Tábor 2 ;-)

Dasty, to víčko mohlo bejt klidně červený, a tam je doba zpoždění sebevražedná, 1s.

U mě je vždy opatrnost a pud sebezáchovy na prvním místě, pracuju u HZS a tam kam se zbytečným riskovánim nedostanu, tam nepomůžu.

Je mi jasný, že když nezatáhnu za šnůru pod víčkem, tak by se NEMĚLO nic stát, ale nikdo po těch letech nemůže na 100% říct, že je to i v tomhle stavu bezpečný.

Omlouvám se, ale pořád zůstávám v táboře 2.

Argill, jak jsem psal, bezpečnost na prvním místě, děkuju za pochvalu ;-)

Tak červený jsem ještě neviděl, chudák voják. Než by se rozmáchl, tak by mu to bouchlo v ruce.....Já byl na vojně u ženistů, PS. Tak jsme tam měly ledacos.....šrapnely, světlice, fosforový osvěcovadla a atd.....ale červený víčko????

A hlavně po 1. sekundě by to ani nedoletělo k cíly....

Dasty koukni na net, je tam někde popis zpoždění, mě jen napadá, že takovej granát je spíš jako nástraha, než se rozkoukáš tak letíš ;-)

Ano byli, ale nikdy jsem je neviděl. Vždy jenom modrý, žlutý a zelenošedý. Možná se používali při cvičných granátech. Pokud hodíš granát a náhodou ti upadne, máš šanci ho hned odhodit. To s tou červenou bys neměl šanci.....Moc se asi nepoužívali....Když jsme kdysi jezdili na Duklu, tak se tam toho všecho - munice - válelo spousta.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru