Fajfka nebo ne ?

Zdravím všechny . Dneska jsem tady zahledl něco podobného a tak mně napadlo jestli to je to samé nebo něco jiného. Jsou to dva nalezené každé na jinem polí a jiny den ale hned vedle sebe ( jako ty pole). Materiál je nemagnetický "připomíná mi to nějakou slitinu podobnou arzenbronzu" (mosaz-hliník-zinek-měď-nerez to určitě není). rosím o vás názor nebo určení :-) Ten podobny kousek co je tady je z jiného kovu ale je podobny a určeny jako část z fajfky , tak nevím je to to samé nebo není ? Je to starší kousek nebo mladší? Děkují za vaší pomoc a čas stráveny zde .

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Čištění dýmky (1 názor) haidrich: Čištění dýmky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?
Fajfka nebo ne ?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Vanquish 440
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
1093x,
komentářů:
4,
nálezce:
haidrich haidrich
vyfotografováno:
10. ledna 2021,
vloženo:
13. ledna 2021

Komentáře

Já myslím, že dost podobné tomu mému, alespoň ten celý kulatý:-) však bylo spousty provedení a typů si myslím.

No právě jak jsem to u tebe zahledl tak jsem si vzpomněl na to moje ;-) Ten druhy byl asi taky podobny jenže se polámal a já našel jen dva kousky a tak není cely , no a teď o víkendu jsem kol ten skoro vcelku. Je to stejná lokalita ale cca 400m od sebe , proste jeden z jednoho pole a druhy z druhého :-D Jestli je to arzenbronz tak možná někdo vyráběl doma /ale nevím jestli se odlévalo něco jiného než knoflíky :-( Nebo je to podobny materiál :-( Fakt nevím

Jsem přidal fotku "taková koláž" o co by se mělo jednat ....i když na těchto jsou trochu kroužky jiné je to jen pro představu ;-)
Janek67 jsem rad že jsi mi potvrdil ten arzenbronz to my taky vrtalo hlavu bo na součástku nějaké techniky se my to zdálo křehké ale na tu fajfku by to šlo ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru