FALZIFIKÁT?

Jedná sa o falzifikát 20 KRAJCZÁRU FJ.I? Čistil som jak citronkou, tak sodou čo vždy na ag zaberie no s týmto to ani nepohlo. Mam pocit že presvitá meď.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František Josef I. (1848–1916) – 20 Krajczár (20 Krejcar) (č. 128) František Josef I. (1848–1916) 20 Krajczár (20 Krejcar)

Názory uživatelů

Území ražby: České území (1 názor)
Panovník: František Josef I. (1848–1916) (4 názory)
Rok ražby: 1869 (1 názor)
Nominál: 20 Krajczár (20 Krejcar) (3 názory), 10 Krajczár (10 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: František Josef I. (1848–1916) – 20 Krajczár (20 Krejcar) (č. 128) (3 názory), František Josef I. (1848–1916) – 10 Krajczár (10 Krejcar) (č. 102) (1 názor) Excalibur: 128, : 128, Mac: 102, Doby: 128

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

FALZIFIKÁT?
FALZIFIKÁT?
FALZIFIKÁT?
FALZIFIKÁT?

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Golden Mask 1+HF
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
997x,
komentářů:
12,
nálezce:
Melon Melon
vyfotografováno:
16. září 2016,
vloženo:
16. září 2016

Komentáře

anjel: pročpak?

Takže... citronka + ultrazvuk je jediny sposob, ktory mi vždy zaručene striebro vyčisti bez poškodenia na počkanie. Sóda bikarbona je zatial najšetrnejši sposob čistenia Cu minci so zachovanim patiny a odstranenim medenky, zaschnutej hliny, krusty a pod.

Já bych řekl že prošla ohněm, našel jsem svatostku v tomhle stavu . Už s tím nejde nic dělat.

Patina je vec skusu ;-) mne sa pači na cu minciach a materialoch podobnych. Jedine striebro chcem mať vyleštene 8-)

Ako som už povedal, agečko sa mi viacej pači vyleštene a myslim že vaščia to tak ma ;-) tak mi sem nemiešaj bronzove sekery

*vačšina

Ach, trepeš z cesty bro o:-) :-/

:-D :-D :-D :-D :-D

Zelene svinstvo :-D :-D :-D :-D :-D... :,-(

Nerad zasahuji do velice podnětné debaty, ale pokud tato mince byla čištěna tak bestiálním způsobem, výsledek mne vůbec nepřekvapuje. Hodně důležité je zjistit si před čištěním materiál. V tomto případě je to billon, tzn. víc mědi, než stříbra. Není foto stavu před čištěním, tak těžko posoudit, ale i kdyby byla po fireu, taks ji dorazil.
K leštěnému stříbru a zelenému svinstvu se vzhledem k vrozené slušnosti vyjadřovat nebudu.

Kuciiii nič som nedorazil :,-( :-/ Nalezovy stav bol presne rovnaky jak tento nič sa nezmenilo, ja som len hovoril že ani citronka ani soda nezaberala, t. z. že to nerobilo absolutne nič. S mincou to ani nepohlo. Jedine čo som vas prosil bolo, aby mi potvrdil to že je to falzifikat alebo nie. Nuž minca je to, respektive mohla byť pekna, no bohužial stav a to, že je s nižšim obsahom striebra a preto vyzera jak vyzera aj tak pojde do krabičky s ,,nechcenými nálezmi,,. Dakujem za pekne zdrbanie ;-) o:-) o:-)

Stříbrné mince starší 50-ti let - pokud mají pěknou patinu - a je jedno jaké barvy bych vůbec nečistil. Samozřejmě to není tento případ, ale i tak je na zvážení jestli se do nějakého čištění vůbec pouštět. je to měďák s malým obsahem stříbra. Myslím že 60% Cu, 40% Ag, jestli se nepletu. Chemické čištění, na to bys musel velmi opatrně, i když nemá pěknou patinu. Aby z toho nebyl porérní kosek byrvy neomítnuté cihly. Šoupl bych to na pár dní do oleje a pak nechal vyschnout, to co tam je navíc sleze...

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru