Ferda II - Nejlepší hledačka

Ahoj všichni, dneska se chci podělit zatím o svůj nej hledačku. Minulou středu jsem vyrazil ráno na hledačku na předem vytipovanou lokalitu. Asi po půl hodině jsem našel svůj první arsenbronzák, pak padali obyč knofle a asi tak za další hodinu najednou křup a detík byl na dvě půlky( prasklo spojení spodní tyče a cívky), nadával jsem jako špaček a odcházel domů na...ný a zklamaný, říkal jsem si za jak dlouho asi zase vyrazím do terénu? Přijel jsem domů a zkusil zavolat pana Hezkého z LP co mi detík prodával a řekl co se mi stalo, no co vám budu povídat za 2 hodiny jsem zpátky v lese a vyrazil na cestu které jsem si všiml při cestě z lesa. Asi tak za 15 min, najednou krásně čistej signálek, bohužel tak nějak zdvojenej. Většinou ho nekopu, protože to bejvá alobal, ale nedalo mi to, protože nebyl tak silný a dohledávačka na povrchu taky nereagovala. Tak jsem to kopnul a ejhle co na mě vykouklo, můj první stříbrńák, byl jsem fakt šťastnej a ještě o to víc, že ten zdvojenej signálek byl ještě menší bráška. Asi za 5 minut padnul ještě krásnej Ein kreutzer MT 1760(zatím se koupe) a čitelnej 1 krejcar 1860(taktéž v lázni) Pro začátečníka splněnej sen a odměna za vytrvalost.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 2519) Ferdinand II. (1590–1637) 3 Kreuzer (3 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 20,0 mm
Území ražby: České území (1 názor)
Panovník: Ferdinand II. (1590–1637) (1 názor)
Rok ražby: 1632 (1 názor)
Nominál: 3 Kreuzer (3 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 2519) (1 názor) Teajay: 2519

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Ferda II - Nejlepší hledačka
Ferda II - Nejlepší hledačka
Ferda II - Nejlepší hledačka
Ferda II - Nejlepší hledačka
Ferda II - Nejlepší hledačka
Ferda II - Nejlepší hledačka

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Zero II.
25 hlasů
25 hlasů
zobrazeno:
1675x,
komentářů:
19,
nálezce:
Teajay Teajay
vyfotografováno:
6. května 2020,
vloženo:
13. května 2020

Komentáře

Neuvěřitelný stav. :-D

Tak hodně štěstí. ;-)

Krasavec, gratuluju :-) ;-)

Díky všem, přeji krásné nálezy a hlavně ten relax a adrenalin při kopání. :-)

Se ti povedlo! Nádhera.. gratuluji a přeji další krásné nálezy 👍🏻😊

Díky i tobě Timbooktwo i tobě krásné nálezy. :-)

gratulatze ;-). A ted si jistě říkáš, našel bych ho, kdyby se mi nezlomil klacek??..... A ve vodpovědi na tuhle votázku se skrejvá všecka moudrost kosmíru :-D

Přeéééésně :-)

Pecka, nádhernej stav na svůj věk, přeju Ti to, musel to být parádní pocit! Ať se dří dál!!!!

Díky Zmrzla81, Tobě ať se taky daří :-) , byl to super pocit a dost nečekanej nález. Hlavně teď už vím, jakej signál radši neignorovat.

Synku, kdo nekope alobaly, nekope tenke stribrnaky. Gresle, feniky. Tak at to pipa....

A počítej několik set alobalů na jeden malej, okousanej, lesklej plíšek, na kterým není skoro nic vidět a při očistě se ti třeba taky úplně rozsype... ;-). Ale to neva. At se daří :-)

Jo vám taky hoši, no alobal mě s..e úplně nejvíc :-/

Jojo, když leží malej 15mm plíšek na vejšku, tak skoro není v detíku slyšet. Leckdy jsem vykopal minci, i když bych podle signálu nekopal. Prostě jsem se rozhodnul to vykopat, a pak byl překvapenej :). Často se mi to stává i s nikl korunama.

Ano ano. Ono je to vetsinou o tom rozhodnuti kopat nekopat. Nekdy to je fakt na hranici nebo za hranici barevneho signalu. A je pravda ze kdyz ten den uz chodis dlouho a jsi unaveny, se ti uz kopat nechce. A to je prave pruser, zacnes mijet ty sporne signaly, ktere vlastne miji vetsina. Takze kdyz se pak objevi nekdo, kdo kope kazdy sust a je si vedom, ze prave na te lokalite je musi kopat, tak ma pak zne.... To Janek67: nekolik set jich asi nebude a s tou citelnosti a rozpadnutim to taky tak neni. Proste musis cistit opatrne. Vetsinou to je v pohode. Medaky jsou na tom daleko hur. Nerozpadnou se sice, ale ve spatne pude byvaji komplet necitelne. A ze jich je...

johnek: ano únava dělá své. Pak si třeba druhou část dne říkám, že nic nepadá a přitom je to nechutí kopat to, co jsem na začátku pln sil kopal. Stejně tak mi z toho samého důvodu přijde, že mám za samém začátku štětí na pěkné nálezy, a postupem času to jde dolů :). Teď prohledávám násep silnice, kde jsou mince druhotně uložené v terénu. Očekávám směsku 17.-20. století., různé polohy mincí, spoustu odpadu. Těžké svahování. První den jsem během hodiny našel 2 krejcary a stříbrný prsten. Krejcary jsou bohužel smazané, kvůli chlévské mrvě, kterou bylo pole každoročně hnojeno. Ale pokud padne stříbro, mohl by být oukej :). Tak hodně štěstí při hledání kucí ;).

@Johnek - byla to spíš jen taková poezie ;-)

@Palmik - násep u silnice, to je srdcařina, tolik bordelu, palec ;-) Já nedávno lez po hromadě, když na zelený louce hrabali základy na barák. Než mě bakeliti vyhnali, že už fakt musej nakládat na tatrovku, stih´ jsem pár mědáků :-D

Je to asi deset km svahu :D. To si dám :). Silnice křižuje několik starých cest, jednu císařskou. Už pomalu zarůstá keři travou a stromy. Není moc času. Jak to zaroste, je po prdeli :(. Tak spěchám. Odpad se snažím brát sebou pokud možno. Ale i za tech pár měsíců co to stojí, je tam mnoho čerstvého bordelu :(. Našel jsem tam asi sto nových malých květináčů od keříků, co tam sázeli. Beru :)). Silnice ještě není dokončená celá. Tady archeo už proběhlo. Na novém úseku ještě hrabou. Ale mám tam známého hlídače :DD.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru