Fuj

Prosím o přibližné určení.Délka cca 30 cm, šířka cca 9 cm.
Je to stále v zemi, a opět zahrabané, mám přivolat pyrotechniky ?

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Munice (3 názory), Dělostřelecké granáty (1 názor), WWII (1 názor), Munice (1 názor), SSSR (1 názor), Zbraně (1 názor) sock: Munice, Schonauer: Munice, speza: WWII, Messer: Munice, : SSSR, fighter: Zbraně, IRONMAN: Munice, SirMaik: Dělostřelecké granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Fuj
Fuj
Fuj
Fuj
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
2363x,
komentářů:
30,
nálezce:
pavel11 pavel11
vyfotografováno:
28. října 2015,
vloženo:
28. října 2015

Komentáře

to jsi měl už dávno udělat :-/

bohužel, jsem neměl už ani minutku času, ale zajistím

Policii-158, dáš občanku a ostatní je na nich.

ok ;-)

Já nějak nemůžu pochopit, že se vůbec ještě ptáš, jestli máš Policii volat ?
To je snad samozřejmý, né ? :-/

To FUJ je presny

Něco takového jsem našel poprvé, nemohl jsem vědět jestli je to celé nebo jen část, pár vrtulek jsem už viděl, ale toto ne. Nejsem v tom tak zběhlý jako vy. :,-(

Tak nejsi zběhlý, nebo jsi neměl už ani minutku času ? Já taky nejsem zběhlý, ale to poslední, co bych udělal je, že bych to zahrabal zpátky. A bez oznámení. :-/

Lépe zahrabat a potom volat,než nechat na povrchu a nedělat nic.Snaha o vyřešení tam určitě je ;-)a pyrotechnik určitě nebude mít ptoblém znovu díru vykopat.

V tu chvíli jsem si nedovedl ani představit někoho volat, protože nejbližší cesta je cca 400-500 m, Nechat něco odkryté, a někoho navigovat kde jsem ? No to si nedovedu moc představit. Pro to foto pro identifikaci a o radu ostatních. Zatím jste mne jen zdupali. ze všech stran. Jinak nebyla tak hluboko jako je ta díra, Ale kopal jsem vedle a furt signál jak hrom a pak, dá se říci odpadla z okraje díry. :,-(

Já to vidím tak,že pokud pokaždé nás nezkušené hned všichni vševědoucí zdupou jak malé kluky,určitě to věci nepomuže.Klarkon je tu denně a jeho znalosti jsou neuvěřitelné a podle mne je jediný kdo muže vynadat za postup při manipulaci.Mi ostatní se zamysleme nad svou neomylností. Ten chlapec nás prosil o radu.

Pokud jdu hledat s detektorem ,tak bych měl znát pravidla a obzvlášť počítat s tímhle dárečkem.
Proto by měl vědět jak reagovat každej z nás .
Například pro jistotu tahat s sebou náhradní trenky pro případ že něco bouchne 8-)

Myslím že to zítra nahlásí a příště bude postupovat tak dokonale jako ty ;-)

Každy dobry skutek ma byt po zasluze potrestan,asi je lepši sem nic nedavat jak byt hned za debila,ale na co jsou pak zkušenosti Vas Zkušenych? :,-(

Myslíš jako ,že bude tahat ty trenky navíc ? V tom případě má rada nepřišla v niveč 8-)
Jinak Marťas máš v těch radách pravdu ;-) Ale munice je svině a tu by měl předpokládat všude. Zatím sem kopl jen ocasy z minometky a nebo střepiny, pár ostrých nábojů a překopl jeden leteckej . Být to funkční , tak mám asi krompáček v čele a ty trenky v baťohu zbytečně .Proto ten kravál, protože tím ohrozil někoho dalšího . Už je nás moc a nechodijou jen zkušení.Až to najde nezkušenej nováček ,tak to zrovna tou špicou trefí 8-)

Máš pravdu. Nikoho neobhajuji, jen nemám rád reakce dokonalejch vševědů co vlastní právo všem ukazovat jak jsou ve své neznalosti hloupí.
Není to jen o tomhle,jen se podivej co se děje pokud někdo dá víc věcí naráz,nebo pošle neostrou fotku a kdo je vždy připraven zasáhnout a dát dotyčnému co proto :-/

To je zase z jinýho soudku . Kdyby to nebylo všude psaný a na každou chvíli zmiňovaný , tak je samozřejmý ,že nikdo učenej z nebe nespadl. Sám sem tak pár nesmyslů poslal či napsal. Ale teď má tyhle info každej hned u vkládání mincí či artefaktů . Než sem vložil první příspěvek sem do LP ,tak sem hodně dlouho studoval jak to tu chodí 8-)
Navíc už to tady není tak ostrý , jako např ještě před rokem o:-) ;-) :-D

Souhlasím.Jen si myslím,že se to dá říct trošku slušněji.Toť názor můj.

Je zcela možné, že právě tento web už nějaký ten život zachránil. Fotky nálezů munice, tedy spíše jejich určení ,( díky Klarkone) , rady nálezcům, jak postupovat, či co zase nedělat, to je záslužné. Jen tak dál.

Buďme rádi,že to sem alespoň dal a zeptal co s tím. Tak se mohl na nás ostatní úplně vysrat, neohlásit nic a mohl tam skončit někdo z nás.Tak se snaží alespoň o nápravu celé situace a snad to nechá odvézt.Příště už bude vědět.KOVU ZDAR

Takže dnes jsem zavolal 158. Do 30 minut přijela hlídka PČR (usměvavá blondýnka ).
Ukázal jsem ji nález a čekali jsme na pyrotechniky. Ti dojeli do 15 minut, byli u výjezdu jinde.
Identifikovali ji jako ruský dělostřelecký granát. Vše proběhlo rychle. Zacházení pyrotechnika s municí bylo zajímavé. Vytáhl ji jednou rukou, pak s ní tak 1/2 metru hodil do hlíny a začal ji měřit.
Dle informací v blízkém okolí bylo hlášeno od léta již 14 nálezů. Zapsali jsi jen mé údaje a odjeli.
Pohodová spolupráce, Narozdíl od některých na tomto webu co po mne jeli jak po uzeném. Pokud to četlo dost lidí, tak se vsadím, že spousta lidí to zahrabe, nebo vůbec ani nezahrabe a nikomu nic neřekne. Jak jste psali. Tento web možná už zase zachránil dost ruk, ale nebýt některých rejpalů, mohl zachránit rukou ještě víc. :-) :-)

Sice trošku pozdě ale přece. Dobře Ty. ;-)

Dobrá práce. Fakt je, že člověk v tu chvíli nálezu tak trochu neví co a jak, případně si není jistý o co jde atp... (i když tento nález je dost jasný). Aspoň je volat co nejdříve. I tak myslím, že většina lidí to maximálně znovu zahrne, zapomene a jde dál. To už je horší.

Tak teď už ti tu policii můžu leda závidět o:-) :-D :-D ;-)
Dobře že si to jen tak nenechal
8-)

Takhle to nechat na ženský... :D máš koule chlape to se musí nechat.

a na zasetym poli ale hlavně že je to pryč ;-)

Ono tě to nějaký to povození nezabije :-) Pravdu mají mnozí, ponejvíce Joeblack, který říká, že pravidla bys měl znát dřív, než vůbec vylezeš do terénu. Ale nikdo není neomylný, i já jsem kdysi jednal podobně (ač to nebyla munice, zeptal jsem se stejně jako ty zde a dostal stejný pojeb :-) ) A myslím, že ten pojeb má svý opodstatnění.

Jinak si nemyslím, že na základě výše uvedených komentářů někdo takový nález opustí s cílem to neoznámit a dělat, že to neví. Pokud by to udělal, udělal by to stejně i bez čtení těchto komentářů. Musí to mít v sobě - to nesvědomí. Pár takovejch jsem poznal a divím se jim. Já osobně bych si to nelajsnul. Hledat chodí i tátové s dětmi, třebas jako já s mejma klukama. A mít na svědomí něčí život, natož dětský... To rozhodně nechci. A proto si myslím, že jak tvůj příspěvek, i to povození od ostatních, tak celkové vyřešení a správný další tvůj postup - že je to vše tak, jak má být.

Už jsem si kopnul něco podobného, než jsem vzal telefon, odhrábnul jsem něco hlíny vedle a nakonec se ze země vyloupla špic ze štítu důlního stroje. Z počátku to vypadalo jako kalibr 80. Vzhledem k tomu, že se v oblasti střídaly armády od švédů přes naše, německé, americké a sovětské (1968) nelze vyloučit ani mnohá fuj a je s tím nutné dopředu počítat.

super dobře to dopadlo ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru