Štítový Grošík

Pokračování příběhu nalezení pražského grošíku. Po vzpamatování z pražáčka jsem se vydal hledat dál. Po hodině chození v lese už s pražáčkem v kapse přišel další signál. Kopu asi tak 20 centimetrů hluboko a v tom kolečko. Promnul jsem to mezi prsty a najednou zase stříbro a tohodle fešáka už jsem jednou viděl. Štítový groš jestli se nemýlím. No radost opět nepopsatelná. Až jsem se vzpamatoval i tohoto tak jsem šel ještě chvilku hledat v okolí a už nic nepadlo ale to mi už bylo celkem jedno i tak to byla velká pecka. Pak už jsem jenom mazal domů vyčistit oba krasavce. No a jak vidíte sami myslím že se celkem povedli. Věřím že to letos nebudou poslední stříbrňáčci a že ještě nějáký přijdou. Ať se vám daří a hodně štěstí.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Friedrich II. der Sanftmütige (1428–1464) – Schildgroschen (Štítový groš) (č. 3571) Friedrich II. der Sanftmütige	 (1428–1464) Schildgroschen (Štítový groš)

Názory uživatelů

Průměr: 28,0 mm
Území ražby: Německo (1 názor)
Panovník: Friedrich II. der Sanftmütige (1428–1464) (1 názor)
Rok ražby:
Nominál: Schildgroschen (Štítový groš) (2 názory)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Friedrich II. der Sanftmütige (1428–1464) – Schildgroschen (Štítový groš) (č. 3571) (3 názory) : 3571, wasabir: 3571, soma: 3571

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Štítový Grošík
Štítový Grošík
Štítový Grošík
Štítový Grošík
Štítový Grošík

Okolnosti nálezu

Lokalita:Vysočina
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Zero 30
37 hlasů
37 hlasů
zobrazeno:
1654x,
komentářů:
13,
nálezce:
Racer Racer
vyfotografováno:
26. července 2017,
vloženo:
26. července 2017

Komentáře

Super príbeh a krásne mince!!!grt

Nádhera, gratuluji ;-)

moc hezký , gratulace ;-) ale ubral bych s tím čištěním, to blýskání u tak staré mince není uplně vhod.. ale pokud to tak máš rád. ;-)

Celkem pěkné čtení a pěkná fota, ale nesedí mi tam to foto z terénu jak si psal v prvním článku a tady najednou je a hned první, ale na tom nezáleží, hlavně ty kolečka že jsou krásný ;-)

Hezkej příběh a ještě hezčí kolečka :-)Gtauluji

Všem moc děkuju. Torky ono se to za pár dní už tak blýskat nebude a bude jako ten grošík co mám v mincích :-)

Neco mi na tom tvem story nesedi, uz ses trosku podezrela osoba, u PG pises ze te mrzi ze jsi nemel mobil a teda nemas nalezovku, pak jsi o hodinu pozdeji vykopal misenaka u ktereho nalezovku nad dirou mas. Si fotil detektorem? :-O :-/

Myslel jsem s tím před vyčištěním :-)

Neřešte tu zbytečně detaili klucí. Je to zbytečný. Měl, neměl atd... Vznikají z toho akorát zbytečné komentáře atd.. O tom, že to je origo pochyb nemám. Tak se nad tím přeneste, omrkněte krásný mince a život jde dál. ;-)

jarmal1981: vystihl jsi to přesně, děkuju :-)

Pěkný nález
Má můj vkus moc vyleštěný...

Super,gratulaca.

Paráda gratulace.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru