Helma SS

Zdravím,byl by někdo schopen určit zda se jedná o originál? Předem děkuji

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Helmy (4 názory), WWII (1 názor) tomikmrazik: WWII, Tom78: Helmy, kocka1963: Helmy, suk58: Helmy, Marchello: Helmy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Helma SS
Helma SS
Helma SS
Helma SS
Helma SS
Helma SS
Helma SS
Helma SS
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
4241x,
komentářů:
13,
nálezce:
tomikmrazik tomikmrazik
vyfotografováno:
9. srpna 2023,
vloženo:
29. srpna 2023

Komentáře

Vypadá pěkně autenticky.

Plech je origo M35
Na dekálu s runami se mi nezdají ty tahy jakoby lakem v pravém rohu.
Uvnitř nejsou žádné stopy po okruží a je úplně stejně vyrezlá jako z venku. To by hned po válce někdo musel vyndat vnitřek a zachoval jenom plech. Proč by jí rozebíral a proč by potom ponechal dekály
( hákoše a runy nebyly po válce moc v kurzu )
Je hodně malá velikost, to ale nic neznamená.
Ale vše to jsou jen moje úvahy, protože samotný plech u mě vyvolává pochybnosti. Originály helmy bývají komplet.
:-)

Diky moc za názory✌️

Model M-35 je charakteristický ventilačním otvorem na boku helmy, který se slisovával do helmy samostatně. Spodní okraj helmy je ohnutý směrem do helmy a helma má hladký tvar. Za mě také v poho..

Model M-35 je charakteristický ventilačním otvorem na boku helmy, který se slisovával do helmy samostatně. Spodní okraj helmy je ohnutý směrem do helmy a helma má hladký tvar. Za mě také v poho..

Záleží kolik za ní kdo chce,ale za mě vypadá taky v pohodě

100% originální helma SS.

Nebudu komentovat originalitu, ale přesně tato helma byla před nedávnem prezentována/nabízena na FB. Šlo o podvod! Byla tam dokonce dvakrát.
Píši to spíše jako upozornění pro případné zájemce o koupi......

Pěknej nočník!

Helma vypadá za mě v pořádku, ale ty runy, si tam nějak nedokážu domyslet, jak může být ta jedna Sowulo runa na pravo téměř v rohu, to by muselo být zrcadlově, ty zbytky jsou velice zvláštní, možná sem se nachytal na optický klam, ale posuďte sami(myslím kdyžtak, druhou fotku příspěvku) já jen aby to nebyl důvod proč je to seškrábaný, že to někdo udělal zrcadlově, tak to takhle vyřešil, netuším jak by se mu to povedlo, ale kdo ví, víceméně doufám že to není focený nějak zrcadlově, pokud ano tak se omlouvám:-D :-D :-D ;-)

Takže myslím že se schodneme, plech je originál M-35 a vše ostatní barva, dekály jsou velmi sporné.
Cena plechu dnes cca 2000,- , před 20lety zadarmo z hasičárny či za 50,- Kč na burze.

:-)

Měním názor na ten dekál, už sem si toho všiml u tý runy tam chybí roh, kterej mě zmátl(porovnal sem s dalším fotem na internetu) , beru zpět dekály už tedy vypadaj vpoho, barva zvláštně vybledlá ale to by nejspíše šlo, čekal bych tmavší zelenou ale jestli byla na slunci tak chápu možná i časem, a helma je hezká, za mě super, na aukru, by to šlo možná i za 3 táci, jediný co nemůžu porovnat je vnitřek, který se nedochoval či co? Co se týče těch čísel na helmě, též nevidím problém, každopádně byl bych radši kdyby sem napsal nějaký větší odborník/reálný odborník :-D, ale určovatelé jsou asi pro určení nálezů, ne originality nálezů, chápu ;-)

Demokraticky to vypadá že je pravá :-D :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru