Hilfe, hilfe pry winterhilfe

Jeden darek od znameho z pudy

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Winterhilfe (3 názory), Porcelanové figurky (2 názory) medis: Winterhilfe, Kapsa: Winterhilfe, : Porcelanové figurky, dynamo: Winterhilfe, jelda80: Porcelanové figurky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Hilfe, hilfe pry winterhilfe
Hilfe, hilfe pry winterhilfe
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
638x,
komentářů:
7,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
11. února 2019,
vloženo:
11. února 2019

Komentáře

Zdá se to být jako motiv z USA, ale bude to asi opravdu ta Winterhilfka, a to předeším už proto, protože to místní borci zcela bezstarostně a bez jakéhokoli dohledávání do Winterhilfek hned zařadili.

Tady někdo našel totéž (první řada!) - www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/konecne-docela-docisteno-150351/

toto winterhilfe není , v edici pohádkové postavy z roku 1942 nic takového není. jak píše cobasio , asi těžko by americký simbol byl na winterhilfe.

no asi si s tím hrálo německé děcko , ale winterhilfe to prostě není. ne každá hračka byla winterhilfe. V Německu samozřejmě před válkou byly motivy z USA , hlavně právě ten Mickey Mouse . Ale jako winterhilfe se nikdy nevydal , proč taky , když s USA které představoval bylo Německo ve válce.

Tak jako né každej mravenec je Ferda tak nutně né každej hlodavec musí být Mickey.
Z odkazu od Cobasica to je také zřejmé. Tam ta figurka je mezi dalšíma WH.
Za mě určeno správně jako WH, ale samozřejmě pouze názor.

Proč by si německo bralo inspiraci z USA ?? winterhilfe byly vždy s čistě německým námětem , občas se objevila edice jako třeba orientální figurky ale vesměs čerpala z dávné mitologie , nebo přírody.

mrkni sem a není tam žádná myš :-)

http://www.sammlerecke.at/whw/whwstart.html

Ale co když je to nějaká "nacionální myš". Němci měli určitě taktéž nějaký pohádky, kde hrál myšák hlavní roli. Já si to pro sebe uzavřu jako nedořešené. ...

jelda80: Myslíš, že na tom odkaze co jsi sem dal, jsou úplně všechny? A pak - nemůžu souhlasit s tím tvrzením, že byl vždy použit čistě německý motiv. Co třeba ta černoška? To není mytologie. ...

cobasico : no o tom jsem se zmiňoval , že se občas dělala edice jako třeba ty orientální figurky , nebo Pohádkové postavy z rok 1942 , kde byla černoška a indián. Ale nikde se neobjevuje myš s bubnem. I když si zadáš do google , ani v katalogu , prostě nikde.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru