Šipka

17,85 g, průměr tulejky 0,9 mm

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Šipky (1 názor) InfamousP: Šipky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Šipka
Šipka
Šipka

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Deus II
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
751x,
komentářů:
10,
nálezce:
InfamousP InfamousP
vyfotografováno:
29. prosince 2022,
vloženo:
12. ledna 2023

Komentáře

a není to třebas šipka??

Možná ano i když jsi nejsem jistý. Upravil jsem popisek.

Tulejka je základ,její průměr-tato nemá ani cenťák. List je širokej 2cm. Celkově velmi subtilní věc vylučující kopí potažmo oštěp.
Tudíž má pravdu Pan a Mistr Lukegoss. (mimo jiné vládce vesmíru,nositel Leninovy ceny opr.Řádu zlatýho trilouše a města Kolína.

áno, jak kolega badatel mistr Tien praví - tulejka je základ, ale základ je i úcta k někomu, kdo se tu obětuje, kdo těmto stránkám dává své nejlepší roky života, kdo nedbá, když zvoní pošťačka s důchodem, kdo nechá vybublat hrnec s erteplama na plotně, kdo i když je TO už v zatáčce, zanevyprázdněn TOMU nebrání v průjezdu - od rozdělané práce se neodchází, badatelství a spokojenost uživatele vždy na 1. místě
- to vše mám dnes a denně, jinak to již ani neumím, namísto vděku a uznání a udělení řádu zlatého houna jsem terčem posměchu, už mi i trencle tu na půl žerdi za hurónského chechotu stáhli a koukám, že stále nemají ti morální krkavci dost :-(
- co už jsem se tu naplakal, 100000001 x jsem to tu chtěl z tohoto titulu zabalit, ale horlivé badatelství a víra v lepší včerejšek, co bude již zítra, mě vždy postaví na urážkami ochromené nohy ;-)

opr - rouna

🤭😁😁 👍😁

Luke ty jseš démon...🤣👍
Mě ta šipka přijde jak lopatička na Sachruv dortík....😁

Šipka k čemu? Na luk je to moc velké. Já bych se přikláněl spíš k oštěpu nebo kopí. Ta tulejka mohla být klidně až o něco dal a už zkorodovala.

Původně jsem psal, že by to mohlo být z kopí, podle toho co jsem vyhledal na intermetu (viz. odkaz), a když vemu v úvahu úbytek materiálu vlivem koroze. Snad vám půjde nějak tento odkaz otevřít, či zkopírovat...
https://www.outfit4events.cz/czk/produkt/9304-hrot-kopi-doby-zelezne/?gclid=Cj0KCQiA5NSdBhDfARIsALzs2ECnV73YX2nZfnVvznYJ9O7Qe2nxDXjGZW_DcRMu20-BxYoUqWBV4-saAg39EALw_wcB

Aha vlivem koroze odpadla,asi tak půlka těla/tuleje onoho mega "kopí" :-D Samozřejmě i s dírou na zajišťovací hřeb,jak jinak..
Ten odkaz-to je opravdu "typický kelt"- tak hlavně že to blbci kupujou...,bastard/hybrid mezi kančím perem šmrncnutej křidélkovým z rannýho středověku.
Krček tohodle "kopí"má u přechodu na list "bytelnou" šířku tak ani ne 4mm a je vidět, že už tam má evidentně dost. Váha je naprosto směšná.
A chtěl bych vidět tu tyčku(tyčinku)/ ta by se nedala ani nazvat důstojně ratištěm,na který by bylo osazený a směřující do toho cca ani ne 1 cm tulejky,možná tak leda u pygmejů.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru