Jak to vlastně začalo

Zdar všem hledačkám, hledačům i hledáčatům,

jsem tu nový tak snad by se hodilo něco krátce o sobě. Hledám prvním rokem, pár pokusů proběhlo už dřív, tehdy jsem u toho ale nikdy nevydržel, tak jsem alespoň čas od času projížděl nálezy ostatních a kochal se. Ovšem přišla doba čínskýho moru, všechno se zavřelo, nic se nesmělo, a já abych se občas vyventiloval, začal jsem si půjčovat kamarádovo Zero a lítal jsem po večerech na poli za vesnicí. Pak mi další kamarád dal do ruky Noxe ať zkusim taky něco jinýho. Ze začátku jsem se s ním hodně pral (peru se s ním občas i teď), ale najednou mi přišlo jako by se mi otevřely úplně jiný dveře.. Co se týká nálezů, myslím že to byl úspěšný rok, slibný začátek a zároveň příslib do dalších let. Na ukázku sem ještě do konce roku hodím 12 nejlepších kopanců letoška.

No a jak to vlastně začalo? Tehdy jsem měl volno v práci, tak jsem si opět půjčil kamarádovo Noxe a vyrazil jsem do přilehlého lesa kus za vsí. Šel jsem naslepo, přímka skrz les až k potoku na druhé straně. První nečekaná radost přišla v půli cesty, 30 krejcar Franz II., top stav. Když jsem potom kousek od potoka kopal čistou sedumnáctku pod kořenem, tušil jsem že by se mohlo ukázat i něco lepšího. A taky že jo, padlo první AG, byla radost. Černá kaňka za neohrabanost a zároveň poučení do příště. Sbalil jsem detektor a jel jsem se pochlubit jeho vlastníkovi co jsem to našel. Druhý den jsme se vrátili na místo a kamarád mně pomohl podívat se po zbytku. Našel se sice jen kousek, ale díky němu se dá alespoň mince spolehlivě určit :-) Když jsem se k večeru vrátil domů, sednul jsem k pc a objednal Noxe... no a tak to vlastně začalo ;-)

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 2519) Ferdinand II. (1590–1637) 3 Kreuzer (3 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 20,0 mm
Území ražby:
Panovník: Ferdinand II. (1590–1637) (1 názor)
Rok ražby: 1630 (1 názor)
Nominál: 3 Kreuzer (3 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 2519) (1 názor) Mikelangelo: 2519

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Jak to vlastně začalo
Jak to vlastně začalo
Jak to vlastně začalo
Jak to vlastně začalo
Jak to vlastně začalo
Jak to vlastně začalo

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Nox800
13 hlasů
13 hlasů
zobrazeno:
977x,
komentářů:
28,
nálezce:
Mikelangelo Mikelangelo
vyfotografováno:
30. listopadu 1999,
vloženo:
21. prosince 2021

Komentáře

áno, před vánoci agitaci :-D
- tak já se přidám
"kdo nehledá s noxem, chodí jen na procházky"

Reklamu na noxe
Dnes na LP dávajú
Každý z nás spozornie
Len čo zbadá ju
Reklama na noxe súčasný hit
Krásnym noxem z dovozu
Naplňte svoj byt... :-Dtak ať se daří 👍

Pěkná troječka i když je zlomená 👍

Ja to jako reklamu neberu, každej ma právo si koupit klacek takovej jakej mu vyhovuje. A někdo si v lese třeba ulomí smrkovej, lískovej nebo habrovej... A někdy je to jedno jestli mám detektór nebo klacek ze dřeva, stejně najdu prd... 😁

Tak dobrou mašinu máš ( bez reklamy ) , teď ještě aby štěstí vydrželo ;-)
Ať se ti daří, kolego....

Jako nováček jsi sdílný a umíš udělat dobré fotky ;-) To oceňuji, často se to nestává... A s jakým detíkem chodíš, je fuk.
Tak ať máš pod cívkou pěkné nálezy ;-)

Podařený začátek, tak ať se daří i nadále! ;-)

S detektorem je to jako s hudebním nástrojem. Jestli se naučíš hrát na Jolanu nebo na Fendra tak to je už na tobě :-) Ale v dnešní době je větší umění s jakýmkoli detíkem, když bych měl začínat, tak najít neprochozenej flek :-)

Popravdě, původně jsem koukal po něčem jiném, ale zvítězil fakt že s 800 chodí kamarád a dokáže mi s tím kdykoliv poradit. To byl pro mě stěžejní faktor proč do něj jít.
Jinak souhlasim s Helloween že je jedno jakej klacek máte, důležité je co s ním umíte a kolik tomu věnujete, ale co Vám budu povídat zkušení mazáci :-D
Slovo prochozenej flek nerad používám, běhám hlavně po lesích a v místě kde jsem začínal to mělo být údajně prochozený. No někdo tamtudy asi už prošel, ale i tak jsem našel a stále nacházim ;-)
Tak díky za reakce, ať se daří i Vám.

ono nikdy nebude nic prochozenýho, bo stále se technologie a výkon prohlubuje, nový NOX 964 už bude umět sockačku v 73cm!!!
- nic pro mě, bo já su línej a hlava děravá, kolikrát i rýček zapomenu, baterky nevyměním, mě plně vyhovuje velleman do 5cm, jdu, botou listí odhrnuju a jen si tak mávám...... :-D

:-D :-D :-D

Ani já v tom žádnou reklamu neshledávám.
Nový kolega bude zřejmě také starší ročník a jeho přirozená slušnost, příslušná adekvátně jeho věku, mu velela krátce se představit.

Napsal to upřímně, tak jak to cítil. O žádné reklamě nemůže být řeč.
Vítám tě, kolego, mezi námi.

Pro nechápavé lidi to nebylo myšleno vážně..

jasná a zřetelná vtíravá podvědomá podprahová reklama - po přečtení tohoto příspěvku jsem si HO hned objednal :-D :-D
- no, stalo se, naštěstí tu nešlo o hrnce :-D

......anebo o zázračný nůž, co přeřízne dokonce i plechovku od píva - a to za 999kč pouhých + jednu celou 11ti dílnou sadu nožů a pokud objednáte do hodiny, dostanete za tuto skvělou cenu ještě jeden tento unikátní nůž + další komplet 11ks sadu nožů zdarma!!!! :-D

Drahý kamaráde a badateli luke.
Musíš si uvědomit, že ty ve svém věku jsi právě ona cílová skupina, na kterou funguje jakákoliv reklama a to nejenom ta podprahová. Já jsem ještě výrostek, který dokáže všem takovým nástrahám efektivně čelit, ovšem jednou budu také starý a nevím nevím, jak dopadnu.

Ale nic si z toho nedělej. Peněz máš dostatek, mládí v pérdeli, užívej si dokud můžeš ;-)

Také i já se připojím a vítám tě kolego v bratrstvu hledačském.

příteli milený, ale zmýlený,
s tímhle nemá věk co do činění, reklama funguje jenom na vola a krávu!! :-D :-D

Vidíš a právě v tom se mnohý senior/ka plete a v tenata nástražná nevědouce vstupuje.
Říká si: safra porte..., přec nejsem ještě úplně blbý/bá! Určitě bych poznal/a, habaďúru nějakou tu levou. A šup..., než senior řekne důchod, drahocenné úspory jsou v prachu.
Pak teprve přichází na řadu: to jsem ale vůl, kráva. Pak ano.

Pozor na to luke, nepodceňovat věk. Nepodceňovat! :-D

o "nějakým" tom věku tu můžeme - v mém případě - hovořiti až tak +- za 40 let!!! :-D :-O
- ale zpět k důchodcům
- těch pár "extempore" při nákupu reklamním ani nepocítí, důchody jdou raketově nahoru, že už ani nedocenění chudáci přepracovaní neodpočatí učitelé, tomuto vzestupnému tempu nestíhají!!!!!
- a oběti reklam nejsou -samosebou - jen ti pomalejší a důvěřiví postarší občané, ale i mladí troubové - mám kamoša, je mu kolem dvaceti a ten si zakoupil el. kolo - ovlivněný tím sedmilhářem, co mu to kolo zatajili!!!!! - a taky tomu oslovi zatajili, že až mu dojdou baterky, bude muset šlapat :-D :-D

Pěkná práce grt

Já vím, já tě jen v dobrém škádlil :-)
Jinak doufám, že moje senilita nikdy nedosáhne takové hranice, aby mě kdejaký floutek odrbal o úspory.

Jinak máš samozřejmě pravdu, finančně negramotných ve věku -cet- je snad víc než těch -sát- :-D

já na reklamu nikdy nebyl, ale když je něco jakože dobrý, pak to vidět jedině přímo v akci, jako např. předváděčka na vidiák sds, kdy borec pneuel.příklepem provrtal přede mnou traverzu - od vrtáku lítaly špony a tvrdokov se nevyštípl, byly to spešl vrtáky do armovanýho betonu a ani nebyly nijak extra drahý
- od té doby jsem moc toho, co by stálo opravdu za to, neviděl a v reklamě v televizi, jak skončil horst, už vůbec ne :-D

Horst uz není? :-O :-O :-O

Horst a jeho smažená vajíčka na kapotě luxusního vozu - kdo by neznal :-D :-D

Dneska budou vajíčka

Gratuluji kolego k nálezu. Taky chodim prvním rokem,taky nox 800. Moc pěkně jsi to napsal. Za mě -nejlepší koníček na světě. Uplně jsem tomu propadl,i když nálezy tomu zatím neodpovídají😀. Tak ať se Ti daří.

Měl jsem dost deťáků a určitě je equinox špička,a že to mu nějakej jouda nerozumí neni problém stroje,ale jeho.Najít něco se dá prakticky lecčím,ale kdo ten stroj zvládne a to není těžký tak má vystaráno. Měnit nemá za co. Marketingový kecy to určitě nejsou,proti noxům většinou bublaj ty co vylezou tak třikrát v roce.Ty by stejně nenašli nic ani starým csopem z osmdesátek.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru