Ježíš s lebkou

V tom horku bylo potřeba trochu nadpozemské pomoci.Radost byla velká. L

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Adamova lebka (5 názorů), utrpení Krista - Arma Christi (1 názor), Immaculata conceptio (1 názor), Křížky (1 názor) Jehovak: utrpení Krista - Arma Christi , GATTO: Adamova lebka, jarkan: Adamova lebka, nastezce: Křížky, : Immaculata conceptio, Vari: Adamova lebka, Harryll: Adamova lebka, Argill: Adamova lebka

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Ježíš s lebkou
Ježíš s lebkou
Ježíš s lebkou

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Vista gold
12 hlasů
12 hlasů
zobrazeno:
2079x,
komentářů:
15,
nálezce:
Jehovak Jehovak
vyfotografováno:
14. června 2019,
vloženo:
14. června 2019

Komentáře

za mě Immaculata,ale mohu se klidně mýlit ;-) :-)

Domine memento mei ;-)

ano přeloženo- pane pamatuj na mě

To je složité. Immaculata nebo ne? Immaculata je neposkvrněné početí, které mám pocit prokoval už Izajáš. „Hle, panna počne a porodí syna a dají mu jméno Immanuel,“ to jest přeloženo ‚Bůh s námi‘
Immaculata je doslova (zajímavé je, že googl překladač Vám vyplivne nerezová :-) beze skvrny. Jakou to tedy má souvislost s lebkou?. Ta lebka na kříži je odkaz na Golgotu, kde byl Ježíš ukřižován, tedy kopec, který lebku připomíná. Evangelium podle Matouše zní: Když přišli na místo zvané Golgota, to znamená Lebka.

Immaculata by to byla kdyby na rubové straně byla panna Marie. Ale na Tomhle kříži je Bože, nezapoměň na mě.

Pánové z mé strany těžko říct. V církvi českobratrské evangelické jsem byl pouze jeden den než jsem zjistil, že se tam zpívá a bibli jsem četl z vlaku.

On je to totiž, dle mého názoru, stejný problém, který řeší třeba Mr. L se sudovkama. Původně, zde byl někým nalezen barokní křížek, na kterém byl Ježíš, lebka a panna Marie. A to byla immaculata. A od té doby když je na kříži lebka, bývá často označovám jako immaculata ikdyž tam panna Marie není. :-)

Tak jsem to tipl správně? Snad ano abych mohl za chvilu s klidným srdcem vyběhnout do lesa omrknout jestli tam ještě není něco svatého.

taky jdu na to. A ti něco padne! :-)

I Tobě mnoho zdaru. Já musel ještě poprosit o propustku tu svou polovičku. 8-)

pěknej je. grt. :-)

Zařazení bych viděl na Adamovu lebku, jelikož jak lebka (Golgota), tak epitaf, který celý zní "Domine, memento mei cum veneris in regnum tuum" , tedy " Pane, pamatuj na mě, až přijdeš do svého království", odkazuje na Ježíšovo ukřižování na Golgotě. Naopak na Neposkvrněné početí tady nic neodkazuje.

A jinak moc pěkný nález, gratulace.

Děkuji všem.Zrovna jsem se vrátil z vycházky tak to sypu z kapes a batohu.

Zdroj zde: https://d1wqtxts1xzle7.cloudfront.net/6086616/Kri_evi_u_novovjekovnim_grobovima_upne_crkve_Sv._Marije_Magdalene_u_Cazmi-libre.pdf?1390844396=&response-content-disposition=attachment%3B+filename%3DKriz_evi_u_novovjekovnim_grobovima_upne.pdf&Expires=1650864175&Signature=awu6fdPxLo54mrkTyP~8iyIxmH75xRrWcawU2XKRo7c5CweELleWD4~IR6Gk3caOVQluaj2n2k6b2Oz3lPSSTNZ4ycsnXZeHUjugralj0~1FT11U5r3bhi4tSDMHJY2zk26mz~7y8sESBx5uNTxJ5QP-QZaUsBxzSxOkEe5F32dcqrEbBwMeeM28W7pXS6s8-4Dw~0Sadi9RF1W4TCrwvFJF8w6tv-UY-tNvbP5Sd6SuuFoi3SIliogOpf6C9rlDgCcAR87QRRsVdh6Rii2dYoI-KwfJe3f022hkp01iJ1O3uMsRTWw2GHb5BOtrehAnNSnlVpsOQC0bB8~xSOyJKw__&Key-Pair-Id=APKAJLOHF5GGSLRBV4ZA

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru