Kamen

Ahoj, zajimalo by me jestli se muze jednat o nejaky nastroj. Je to krasne hladky a na zadni plosce jsou stopy po narazech. Stejne tak na te ostre predni strane. Navic je to z pole kde se ten neolit nachazi...tak si rikam co kdyby..,

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přírodniny a fosílie (1 názor) Plha84: Přírodniny a fosílie

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Kamen
Kamen
Kamen
Kamen
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
765x,
komentářů:
5,
nálezce:
gforce_cz gforce_cz
vyfotografováno:
12. dubna 2022,
vloženo:
12. dubna 2022

Komentáře

tvar to má zajímavý...

Mohl by to být polotovar - Nahrubo opracované kusy se zpracovávaly v místě těžby, u nás např. v Pojizeří. Hrubé kusy pak putovaly do osad k dalším řemeslníkům, kteří už si doladili ten zbytek, např. vyvrtání otvoru, apod. Ale musel by to určit profesionál, ti na to mají školené oko. Ono to taky může být klidně nějaký pozůstatek novodobější kamenické práce. Jelikož máš blbé zkušenosti, mohl bych ti dát kontakt na některé neolitiky, se kterýma mám zkušenosti pro změnu dobré. Kdyžtak dej vědět v soukromé zprávě.

;-)spíš to bude práce přírody,určitě to je křemen. :-)ale tvarově je zajímavej.takový atypiky poličkuju :-)

Jsem koukám nevzal úplně v potaz tu velikost, když se na to znovu dívám... Tohle je asi na broušený nástroj dost malé. Kolik to může mít na délku, 8cm? To bude asi fakt spíš ta příroda, jak píše kovář výše.

Pravěký nástroj, dejme tomu tlouk, určitě neměl tvar dnešního kladiva. Tenhle tvar má na svědomí příroda, jak píše Kvasak.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru