Knoflík 27

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Knoflíky (3 názory), Erbovní (2 názory) Nebria: Knoflíky, : Erbovní, GATTO: Erbovní, TESLA: Knoflíky, R67: Knoflíky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Knoflík 27
Knoflík 27

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Použitý detektor:Zetex
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1441x,
komentářů:
5,
nálezce:
Nebria Nebria
vyfotografováno:
18. července 2013,
vloženo:
21. července 2013

Komentáře

A má být snad v sekci Rakousko - Uhersko? Nebo budeme zakládat podsekce všech německých států bojujících v WWI, to už snad přeháníš ne? :,-(

Erbovní není a hotovo, armáda Prusko, začátek 19. stol. ;-)

No to že jsi našel knoflík v nějakém ležení neznamená že se nepoužíval i za WWI, já jich mám asi dvacet a všechny jsou z místa kde se přešívaly mundůry za první války.
A když jsme u odkazů a znalostí, myslím si že Němci asi budou svojí problematice rozumět víc a zde je jejich určení: www.knopfsammler.de/ jde o knoflík Post Deutschland / Germany Preußen, takže na prvním místě je řazení do Německa a pak až do Pruska. Já jsem zastáncem co nejprůhlednějšího řazení a čím víc podskupin bude, tím větší zmatek nastane, pokud máš však touhu založit podskupinu Pruské knoflíky, Saské knoflíky .............................., nikdo ti v tom nebrání.
:,-( :,-(

No to máš pravdu, je dobré si vyměnit názory a nevadí když i trochu ostřeji, problém máš že i polovina knoflíků RU byla používaná dlouhodobě a pak se můžeme dohadovat zda je knoflík z roku 1880, nebo z roku 1916, prostě berme to tak že nemáme v tomto případě "pravdu" ani jeden a je to erbovní knoflík šlechtice Opršálka z Kocourkova ;-)
Celkově kategorie pro militaria jsou postaveny nedostatečně až špatně, jen v knoflících by se tu daly dělat divy, mám z našeho území knoflíky Francie, Belgie, VB, Kanady a USA vše je z období 1870-1918, tedy podle mě se to sem dostalo za WWI už proto že je to opravdu z míst kde se přešívaly a šily mundůry. ;-) Já s tebou souhlasím že knoflík je pruský, ale prostě se nechci pouštět do vytváření mnoha podkategorií knoflíků jako je to u napoleonik, tam si myslím že stačilo dát podkategorie: řadová pěchota a podobně a ne podkategorii pro každý pluk.

Prusko a podle zpracování 18-19 století. Moh být jak vojenský, tak úřednický. :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru