Knoflik krasny

Nedocistil jsem, prosvita stribrna barva, z jedne strany krasna koruna z druhe to asi bylo k ne cemu pripojeno takze necitelne, poradte odbornici, nevim kam zaradit, stredovek nebo novovek?

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Mosazné (2 názory), Knoflíky (2 názory), Erbovní (1 názor), Šperky a součásti oděvu (1 názor) Mota: Šperky a součásti oděvu, nastezce: Knoflíky, MARTIINdetekit: Knoflíky, odysseus: Mosazné, Step4k: Erbovní, jarkan: Mosazné

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Knoflik krasny
Knoflik krasny
Knoflik krasny
Knoflik krasny

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:8 cm
Použitý detektor:Makro racer II
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
416x,
komentářů:
1,
nálezce:
Mota Mota
vyfotografováno:
10. srpna 2019,
vloženo:
10. srpna 2019

Komentáře

Je to novověký mosazný knoflík. Sedm klenotů na koruně značí korunu svobodných pánů, freiherr. Toto označení je z rakouské částí monarchie, v Uhrách se mu rovnalo baron. V šlechtických titulech nastal zvrat v porevolučním období po roce 1848. Do té doby byly tituly de facto dědičné. S rozvojem občanské společnosti a ruku v ruce se zbohatnutím měšťanstva a nižší šlechty začali být udělovány vyšší šlechtické tituly i právě jim. Šlechta byla vyšší- kníže, hrabě, svobodný pán a nižší-rytíř a prostý šlechtic. Do stavu svobodných pánů byla povyšována generalita a zasloužilý státní úředníci, v menším případě velkostatkáři.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru