Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA

2 Hliníkové knoflíky s nápisem ES*DEVS*SPES*NOSTRA ("Naše naděje v Boha")z lesa... Když jsem je kopal, tak jsem myslel, že jsem kopnul 2 parádní mince najednou a ejhle :) !

Po dohledání jsem zjistil, že se jedná o novodobé moderní hliníkové napodobeniny starší Hesenských vojsk s německým orlem z doby revoluční války.

Průměr 18 mm.

Pojem Hesenské pluky, Hesenské sbory či prostě Hesenští obvykle označuje vojenské jednotky pocházející převážně z lankrabství Hesensko-Kasselsko, které lankrabě Fridrich II., počínaje smlouvou z 15. ledna 1776, pronajímal svému švagrovi, králi Velké Británie Jiřímu III. Během americké revoluční války fungovaly zejména jako podpora britské armády. Jejich velitelem byl nejprve Leopold Philipp von Heister a od konce roku 1776 generálporučík Wilhelm von Knyphausen. Hesenští však nesloužili jen Britům v Americe, ale využívali je v různých válkách v průběhu 18. století mnozí další evropští monarchové.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Hesensk%C3%A9_pluky

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Hliníkové (1 názor) Sudeten_Objekt88: Hliníkové

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA
Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA
Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA
Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA
Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA
Al Knoflíky - ES*DEVS*SPES*NOSTRA

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Deus 2
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
834x,
komentářů:
5,
nálezce:
Sudeten_Objekt88 Sudeten_Objekt88
vyfotografováno:
1. března 2022,
vloženo:
8. června 2022

Komentáře

Teda upřimně,když vidim ty nálezovky...Ja to najit tak sem taky nasratý,ze to jsou hlinikovy knofle...😬😬Vypada to jak luxusní stribrny mincičky,nejaky groše...🤔😁

Gratulace :-)

Maso : přesně tak jsem se cítil... Nejdřív infarktový stav a pak zklamání, že to je "pouhý" hliník! Ale i tak potěšilo :)

Jsou pekny. Pocity bych mel asi taky jak to tady popsal Maso,ale pokud kopneš pěkný starý knoflik ,tak je to taky radost. Třeba po tažení napoleonských vojsk nebo carských. :-)

Hrklo ve mě. Musel jsem se smát když ten můj měl na druhé straně napsáno "Znak Praha" . Ale dělali zajímavé kousky. Tyto jsou moc pěkné. Taky gratuluji.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru