Křížek

Minulý týden jsem si vyrazil na dvouhodinovku.Moc se mi nechtělo.Byla zima a vypadalo to,že bude pršet.Ale šel jsem.Začátek nic moc.Pár měděných mrtvol a hliníku.Začínalo drobně pršet.Chtěl jsem to zabalit a jít domu.Čistej tóóón!!!Přišel stříbrňáček.Dost mně to nakoplo a i přes drobný déšť jsem pokračoval.Potom přišel na řadu říšskej pfennig,druhej,třetí a nějakej dvoják.Déšť trochu zesílil a tak jsem to otočil a šel směr domů.A pak to přišlo.Místem jsem několikrát procházel,ale bez detíku.Řekl jsem si poslední píp a jdu.Čistej tón cca 35cm hloubka a sedl jsem si na zadek.Nádhera!!!!!!!!!!!!!!!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Záslužný kříž II. třídy (7 názorů), Padělky - kopie - fake (3 názory), Vyznamenání a řády (3 názory), WWII (1 názor), Španělský kříž (1 názor), Železný kříž II. třídy (1 názor), Bojové (1 názor)
GATTO: Záslužný kříž II. třídy, frantomas: Záslužný kříž II. třídy, : Záslužný kříž II. třídy, Lucik: Záslužný kříž II. třídy, jaro51: Vyznamenání a řády, zpiple: Železný kříž II. třídy, severnik: Záslužný kříž II. třídy, Krtekkk: Bojové, ivanol: Španělský kříž, Pazout: Záslužný kříž II. třídy, fighter: Padělky - kopie - fake, crewe: Vyznamenání a řády, Phoenix: WWII, Schonauer: Záslužný kříž II. třídy, jakusula: Vyznamenání a řády, SirMaik: Padělky - kopie - fake, sock: Padělky - kopie - fake, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Křížek
Křížek
Křížek
Křížek
Křížek
Křížek

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:35 cm
Použitý detektor: Zero 30
30 hlasů
30 hlasů
zobrazeno:
4402x,
komentářů:
20,
nálezce:
jaro51 jaro51
vyfotografováno:
23. dubna 2016,
vloženo:
30. dubna 2016

Komentáře

Ako keby vcera stratený ;-)

Super. :-) :-)

Gratulace, je luxusni :-)

Za jednu vycházku si toho našel, co já za měsíc a ani to ne. Závist, gratulace :-D

Dík.Po zkoušce by to mělo být AG,ale nikde neni žádné označení.Mělo by to být AG900.Aspoň jsem se to dočetl.No zachovalost mně dostala na ten zadek.Dělali ještě postříbřené,ale moc jich nebylo.

Rytířský kříž válečného záslužného kříže s meči.Založen Adolfem Hitlerem 19. 8. 1940 (počet – 120 kusů)Od válečného záslužného kříže s meči 1. a 2. třídy se liší závěsným systémem.Materiál: stříbro se značkou materiálu Silber „900“Také tvar maltézského kříže s rozpětím ramen 52 mm x 58 mm. Na reversu hákový kříž a na zadní straně letopočet. Předával se v modré polstrované krabičce. Nosil se na přibližně 45 mm široké červeno-bílo-černé stuze jako nákrční dekorace.

Jestli to není opožděný apríl, tak je to BOMBA!!!
Gratulace!!! :-O :-O :-O

Souhlas s maikem ;-)

http://s16.postimg.org/i69vonjb9/009.jpg

Tak asi takhle .... ag ?a co ty díry vyžraný na mečích ? to by ag nemělo .... spíš jakoby blbě odlitý jiný kov .... tohle je tak vzácná věc a málo vídaná že se k origu nepřikláním a říkám za mne kopie ikdyž bych ti ho prál ... nechci to napadat jen vyjadřuji svůj názor ... a navíc jsem kopii tohoto kříže viděl kdesi na burze ..... myslím že i dlouholetý sběratel by byl k tomuto velmi nedůvěřivý ... bohužel dnes tyto věci shazují repliky .... expertýza je drahá a pokud se ti líbí není co řešit a pěkný nález :-) ikdyž pro mnoho lidí nedůvěryhodný a kor když sou dobráci co zozesívají kopie po známých i neznámých místech ....

Ne, ze bych ti ten nalez nepral nebo tak neco, ale mne se zda, ze si z nas trosku strilis :-D :-D a pokud ne, tak se omlouvam a ze srdce gratuluji ke skvelemu nalezu :-)

kde je patina??aspoň kousek by tam byl

Vzhledem k množství vydaných kusů, bych byl hodně skeptický o pravosti tohoto kříže. Ale to muže posoudit opravdový znalec. Kopie se prodávají na internetu za pár stovek.

Tohle neni kopany. je to jen jako. :,-( :,-(

gratulace!

vypadá to na Poláka....šméčko..to zamrzí

No z 35 čísel se tahají ,,starší kousky , ale, muže být,nicméňe tento stav z hlíny je dosti nepravděpodobný... :-D ,,nerad používám silná slova,, :-/

Paráda

Ještě doplňuji že RYTÍŘSKÝ KŘÍŽ VÁLEČNÉHO ZÁSLUŽNÉHO KŘÍŽE S MEČI se vyráběl také v provedení zlatém jednalo se o kříž ze stříbra pozlacen 24 kar.zlatem.
Podle fotografie se zdá že detaily kříže nejsou dokonalé jak u tohoto vyznamenání bývá.
Kdy výrobou byl pověřen jeden z nejlepších výrobců DECHSLER a syn z mnichova.Známý svou nekompromisní dokonalostí.
Myslím tedy že se nebude jednat o originál...I když to nevylučuji může se jednat jen o nekvalitní fotografie.
Poznámky o stavu - pokud by byl originál byl by určitě v dobrém stavu kvalitní stříbro v zemi pár let vydrží bez újmy...
;-)

Originál : http://www.ehrenzeichen-orden.de/zweiter-weltkrieg/ritterkreuz-des-kriegsverdienstkreuzes-mit-schwertern.html

kopie : http://reenactor.cz/1448-rytirsky-kriz-valecneho-zasluzneho-krize-s-meci.html

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru