Křížek a ožralci - dal by se datovat?

Zdravím,

Dal by se datovat tento křížek?
Tím jak je nepravidelný a celkově zpracovaný se mi zdá že by mohl starší.
Rozměry: 50x32mm. Je lehce prohnutý "do luku".

Nějaká ta omáčka k nálezu:
Dnes jsem hned po práci vyrazil na hledačku. Namířil jsem si to na pole kde jsem minulý týden našel 5 krejcar ve víře že tam najdu další Ag. Nicméně se dnes moc nedařilo, tahal jsem buď mrtvé měďáky nebo bordel.

Po zhruba 2 hodinách po mě začala z boční cesty hulákat paní co že jsem našel. Už z dálky mi došlo že je silně posilněna alkoholem ale co... Po krátké diskuzi jí ukazuju měďáky co jsem našel. Když viděla jediný trochu čitelný a to 1 heller 1894 začala jásat a vyřvávat že jsem udělal archeologický objev a kdesi cosi. Snažil jsem se jí vysvětlit že je to běžná mince co se válí na skoro každém poli ale paní se uklidnit nedalo 😅. Potom mi začala říkat že její dcera je archeoložka a že pro ní dojde. Já už neměl slov... Zatím co opilá paní běžela do dáli já pokračoval v lovu, ale hned co se ztratila za obzorem tak jsem ve strachu že dcera bude po mamince "utekl" na vedlejší políčko za lesem.
Na novém poli pouze bordel, zhruba po hodině jsem měl dost a vrátil jsem se na původní pole a doufal jsem že tam paní někde nečeká 😄. Po asi 10 minutách ke kraji pole přišel nějaký pán a bedlivě mě pozoroval. Byl jsem z toho trochu nervozní tak jsem se šel zeptat jestli mu náhodou nevadí že tady hledám nebo co. No jak se ukázalo pán byl ještě nalitější než paní předtím a myslel si že mu hnojím nebo stříkám pole čímsi proti pesticidům. Po tom co zjistil že tam hledám s detektorem se začal strašlivě smát a popřál mi hodně štěstí a se řvem "mladý dobrodruh!" a zpěvem se ztratil ve tmě.

Už padala tma a já se vracel k autu a naslepo lovil poslední signály během čeho jsem našel tento křížek. Nálezovou fotku bohužel nemám protože už byla strašná tma a myslel jsem si že je to nějaký plech.

Díky a hodně štěstí při lovu!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Latinské kříže s trojlistým ukončením břeven (4 názory), Adamova lebka (3 názory), Středověk (1 názor)
kacuro: Adamova lebka, Karinn: Latinské kříže s trojlistým ukončením břeven, zizka: Latinské kříže s trojlistým ukončením břeven, petr-pppp: Adamova lebka, Master2: Latinské kříže s trojlistým ukončením břeven, BrunoCz: Adamova lebka, XuanHong: Latinské kříže s trojlistým ukončením břeven, Prosspektrrr: Středověk, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Křížek a ožralci - dal by se datovat?
Křížek a ožralci - dal by se datovat?
Křížek a ožralci - dal by se datovat?
Křížek a ožralci - dal by se datovat?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Teknetics pro
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
956x,
komentářů:
9,
nálezce:
ZelvakPowa ZelvakPowa
vyfotografováno:
1. září 2021,
vloženo:
1. září 2021

Komentáře

Křížek je pěkný, a omáčka k tomu výborná 😁😁 dobrá práce

omacka na vybornou :-)

Dobrej příběh :-D 👍

:-D

To jsi dopadl dobře.

Křížek pěknej a povídání suprový.👍

Omáčka super fakt 👍👍🏅

Pěkně jsi to napal a vyhrabal👍👏😊

Napsal ;-)

Pěkný povídání :-) a ten křížek taky potěší ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru