Kulka

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star (1 názor), Prusko-Rakouská válka 1866 (1 názor) VOSA64: Projektil systém Podewils pro pušku Lorenz (star, Druid9: Prusko-Rakouská válka 1866

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Kulka
Kulka
Kulka
Kulka

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1392x,
komentářů:
7,
nálezce:
Druid9 Druid9
vyfotografováno:
13. května 2016,
vloženo:
13. května 2016

Komentáře

Pravděpodobně jde o střelu saskou. Proto svědčí plochá špička. Bylo by třeba prohlédnout dno dutiny. Je-li na dnu malý hrbolek jde o Sasko jistě. :-) Pokud ovšem nejde o nějaký novoděl.

Ano hrbolek je...viz přídavné foto.Díky :-)

No vida sas, hezky zachovalej, to gratuluju, není to tak úplně běžná věc.Jinak tuto munici vyráběla nějaká munička v některém spojeneckém státě mimo Rakousko.

Mám radost a díky za gratulaci.V první okamžik vidění kulky v hlíně jsem měl také radost.. děkuji za info..moc rád postupně poznávám historii... díky benedek1866 !! ;-)

Má hezky zachovalý povrch, musela ležet někde v jílovité půdě. A asi nebyla vystřelená. Nemá na sobě otisknuté drážky z hlavně. Naopak jsou jasně vidět švy ze dvou polovin formy, stopy po výrobě. ;-)

jj, vypadá to na sasíka .... jen se nejedná o munici jen pro myslivecký štuc, ale o starší typ munice používaný do všech pušek Lorenz do vyčerpání zásob a do přechodu na munici systému Wilkinson .... bohužel je to už dost zažité .... ;-)

Děkuji za stručné info pánové :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru