Lebka

Nalezeno před pár lety, sic detektorem, ale takřka jen v listí, ani nebyla v zemi.
Jedná se zde o první verzi umrlčích lebek, vyrobené ještě za 1.sv. války pro nejlepší jednotky císařské armády, jednalo se o útočné skupiny, plamenometné jednotky a první tankové jednotky.
Postupně tyto lebky převzaly i jednotky SS a od roku 1934 je předělali na druhou verzi, která se odlišovala od původních.
Zařadím ji podle předešlých nálezů.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Tankové (10 názorů)
krtekpolni: Tankové, Keram.mareK: Tankové, petroff: Tankové, Kapsa: Tankové, Cartman: Tankové, Singer: Tankové, Najduvse: Tankové, Makoves: Tankové, LoneWolf: Tankové, Wladyslav: Tankové, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Lebka
Lebka

Okolnosti nálezu

Lokalita:Praha
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:1 cm
Použitý detektor:Garret Euro ACE
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
977x,
komentářů:
8,
nálezce:
krtekpolni krtekpolni
vyfotografováno:
10. května 2021,
vloženo:
10. května 2021

Komentáře

Pěkná, já našel dvě v sobě vsazený a obě děravý jak řešeto ☠️

Noo tak on je to přece jen hliník, teda tahle verze, ale dělaly se i zinkové prý, taky kvalita ;)

Když se před 3lety bagroval rybník u nové Bystřice tak tam kluci vytahali asi 10 lebek tankánů. A v dobrém stavu. Já tam našel 2pekne cedule vesnic v němčině žluté barvy. Jinak nález pěkný. Palec nahoru.

Tak to bahno někdy dobře konzervuje :D

Jojo bahno je fajn. Až na to jak je člověk zasvineny. :-D Ale nálezy jsou v dobré kondici. Já čekám na jeden rybník co se má bagroval je na ustupovce letos se dočkáme. Nedá se úplně vypustit a teď dostal pán dotace tak to bude maso. Sem zvědav. :-O :-P

U nás v devadesátkách bagrovali přehradu a toho bahna tam byly metry, něco se odvezlo, bylo toho hodně, ale ten těžkej kulomet, co údajně shodili z hráze kdysi, ten se nenašel. Ten už tam bude napořád :)

O zbraních mi nemluv .to bys Koukal co mají kamarádi doma :-O a věř že nemám potřebu lhát. Fakt nekecám. Já teď také řeším jednu věc. A jestliže mí jí znehodnotí a nevezmou tak ukážu. Věř že budeš koukat jak péro s gauče :-D zdar draku. 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru