M40

Dárek z ústupovky. Jeden pán ji našel v lese na houbách. Později jsem se tam vypravil, ale krom torza kanystru a několika knoflíků už nic..

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Helmy (2 názory) LoneWolf: Helmy, mara_c2001: Helmy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

M40
M40
M40
M40
M40
10 hlasů
10 hlasů
zobrazeno:
2003x,
komentářů:
10,
nálezce:
LoneWolf LoneWolf
vyfotografováno:
19. října 2023,
vloženo:
19. října 2023

Komentáře

to se tam válelo na povrchu??
a co ten bramac, teklo doň?? :-D

Ano na povrchu. Bramac zbyl po montáži střešních oken..😉

tak mi řekni, že když to bylo napovrchu, že to nikdo nenašel, ještě když to bylo v dobrým stavu, to zas nejsou tak malý věci
- dnes se už bramac moc nekreje, ale tak před 20 rokama, než přišly na trh ty plechový nesmysly, tak se nestíhalo vyrábět, bramac byl skoro na každé nové i rekonstruované střeše
- a okna předpokládám velux, nebo dokonce rota??

Ještě jsou místa kde tyhle věci leží. Proč to nikdo nesebral nevím. Helma prý byla v nízký šmrčině, říkal že si myslel že to je nějaký kýbl, tak to zvedl a byla to helma.
A ten kanďák jsem viděl na 10m, koukala ho půlka z listí.
Okna ROTO, Velux je pro mě cenově méně příznivej.
Hele tenhle Bramac je 15 let starej a pos.al bych se jaká to je “kvalita”. Jestli říkaj střecha na celej život, tak už bych tu neměl být..

ale na druhou stranu - pokud tam tydle velký věci ostaly, pak tam nikdo nikdy nešmejdil a mohlo by tam ještě něco být
- a co vím, tak bramac se jednu dobu šidil, bylo to zřejmě na úkor kvantity, bo byla velká poptávka, a ten šizenej pak praskal, ale jinak - krom mechu - dobrá krytina

Kolem toho kde byly ty věci jsem to tam prolez a krom těch knoflíků už tam nic nebylo. Kdo ví jestli by třeba s lepšim detektorem ještě něco vylezlo..
Přesně jak říkáš… praská, mech a ta povrchová úprava už je ta tam.. Ještě že se dělaly ty střešní okna a díky tomu mi zbyly tašky na případnou výměnu. ;-)

dobrý dárek
určitě bych tomu ještě něco dal...
když jsi našel knoflíky mělko, ostatní by bylo taky... ;-)

Stokrát jsem dříve četl, ještě na Detektorwebu a i tady před pár lety v příspěvcích: "Byl jsem v oblíbený lokalitě, padlo ( ...to a to... ) a pak už jen německá rezavá, děravá helma, tak jsem ji tam nechal," Občas i skoro stejná fotka, jako zde. Nebo dokonce i v lepším stavu.... Tak tady už mohli hledači být, ale touto helmou pohrdli ( o kanystru ani nemluvě) :-)

wiky: přesně tak, taky si myslim že už to byl pro někoho neucházející stav aby to tahal domů.
Já tou helmou ale nepohrdnul.
Když jsem prve kopal smeťák po wehrmachtu tak ty věci byli v zemi a nebylo vidět vůbec nic. Ale o nějakých 50m výš se válely různý kusy želez, už rozpadlý krabičky na čištění k98 a pak tam byly dvě Švejkovky, pořád v barvě, víčka teda neměly, ale jinak jěště ušly a nikdo je nevzal. Ležely taky jen v listí na povrchu…

áno, i to je možné, že nad tím někdo nos ohrnul

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru