Malý kroužek

Slabý signál ,velká díra ale nakonec jsem jej našel trochu očistil od hlíny ale až doma poznal Gold.Potěšil . Nemá punc

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Prsteny (7 názorů), 1. Prsteny zlaté (1 názor) jelda80: 1. Prsteny zlaté, vojtas83: Prsteny, Mac: Prsteny, malina: Prsteny, Ladik: Prsteny, Bellator: Prsteny, trident1: Prsteny, Mxx40: Prsteny

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Malý kroužek
Malý kroužek
Malý kroužek
Malý kroužek
Malý kroužek
Malý kroužek
Malý kroužek
Malý kroužek

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:GM4PRO
71 hlasů
71 hlasů
zobrazeno:
4250x,
komentářů:
47,
nálezce:
krokohot krokohot
vyfotografováno:
20. října 2015,
vloženo:
20. října 2015

Komentáře

Nádhera,bude hoodně starý...

Na tomto bys punc hledal marně.Krásnej kroužek,pravděpodobně 13-15 stol.Palec ;-)

Na tomto bys punc hledal marně.Krásnej kroužek,pravděpodobně 13-15 stol.Palec ;-)

Tak to moc děkuju Radost byla až doma ,na poli byl jen nějaký prstýnek ,byla tma nechodím se světlem .

Vypadá dost dobře! ;-)

Nádhera :-P ;-)

...krásnej hodně stará práce...gratuluji... ;-)

Nádhernej ;-)

Kamaráde gratulka, hledání s Tvým strojem ve Tvých rukou to je prostě koncert...

Nádhernej. Gratulace! ;-)

Tak ten je!gratuluji,bude hodně starej.

Gratulujem :)

Pěkný kousek. Gratulace :-)

Velká gratulace. Je nádhernej a asi fakt dost starej. :-)

HEJ HEJ HEJ tak to je hodně dobrý nález!!!!!!!!!!!!!!

podle mě určitě středověk, to je naprosto LUXUSNÍ věc!!!! :-)

Tak ten je super, gratuluji!!

Takový nádherný prstýnek musela nosit jedině princezna :-D :-)

Gratuluju zlatej prsten středověk se málo vidí převážně se dělali z Ag. parádní kop.

Nadherny kusok.

GM4PRO:to věřím,už jen z důvodu že je to zlato a taky myslím že se muzeum bez něj obejde. ;-)

koupím ho, máme dnes výročí svatby, manželka by měla radost !!!! :-D

Najit to v anglii tak se vyplati odevzdat ;-)

Super nález.

no, pěknej kousek.... ale už si ho tu ukázal, tak neodevzdání by mohl být problém :-O
pro peníze snad tenhle koníček neděláme... teda já ne...

Odevzdat či ne, to je každého osobní věc a nikoho k ničemu nenutím. Jen jak to vidím za sebe: Já tohle najít, co s tím doma? Mít to v šuplíku? K čemu to poslouží? Blbost, mně stačí, že jsem to našel (jo, kdyby tak jednou...). Prodat? Za pár stovek? Blbost, nic to neváží, kolik asi za cenu zlata člověk někde dostane? Dát to do muzea, resp. to odevzdat kraji, ať se udělá nějaká výstavka, mít tam jméno a ukazovat to dětem, chlubit se známým, co že jsem to našel a jak významně jsem tím potěšil odborníky, kteří dále budou mít zájem o spolupráci a se kterými navážu kontakty a dostanu se tak i k věcem, ke kterým se běžný smrtelník s detektorem jinak nedostane, něco se přiučit a mít šanci na další výhody, plynoucí ze spolupráce? K nezaplacení.

GM4PRO - líp bych to nenapsal ... jo, souhlas....

GM4PRO:Chápu tvojí myšlenku,je to hezký počin spolupracovat s odborníky(pokud to nejsou zloději a "odborníci") a mít ten pocit sounáležitosti s archeologií,nicméně umenšovat až znevažovat variantu zanechání si takového nálezu mi přijde až trochu uhozené.Ono těch využití může být více,U tohoto luxusního prstenu se samozřejmě nejedná o nález za "pár stovek" jak píšeš,myslím e takový kousek není problém střelit znalému sběrateli i za pár desítek tisíc a to ocení mnoho lidí,trvrdě pracujících aby užovili rodinu,takže ne každému to přijde logické odevzdat něco takovýho úřadům,v kterých je stejně tak zlodějů jako v každém jiném "ústavu"!Navíc myslím možná bude leckterý takový předmět zachován pro budoucí generace lépe v soukromé kvalitní sbírce než v pofidérním mezejním zaprášeném depozitu,kde by akorát čekal na okamžik,kdy ho někdo z pracovníků ústavu odcizí,v lepším případě tam zůstane hnítveřejností stejně nikdy neviděn.Prostě myslím,že moc hledačů nebude,kteěří se středověkým zlatým prstenem poběží hned do muzea,to bychom to tu museli mít teochu o anglicku,že?Osobně na to nahlížím takto:co si kdo najde,toho je taky pánem,nebot nebýt jeho,nikdy by to nevyšlo z té země na světlo boží,pak taky každý at s tím naloží,jak se mu zlíbí.Až se tu změní zákony a bude vyplceno plnotučné nálezné,pak bude spokojenost jak na straně hledačů tak i archeologů,kteří by měli hodně co dělat,aby vše vůbec zpracovali(takže to nebude s naší čecháčkovskou politikou stejně nikdy) ;-)

cernunos:souhlas,sice taky nosím do muzea ale má to své hranice.Zlatý artefakt vyplněný barevným emailem jsem jim dal,prsten bych nedal ani omylem.A jak píšeš,že by to v muzeu stejně někdo ukradl,věřím že kdyby se udělala důkladná kontrola ve všech muzeích,ve všech by taky něco chybělo.

podle mě to je všechno fake :DD

takhle se uklidňuji, že já nic nenajdu :D

Vše již bylo řečeno,jáse připojuji
Velká,Velká gratulace
(toto je můj sen)

Jezevec57 proto jsme to napsal jak jsem to napsal ;-)

no nevím ,tím že to sem dal, si lidově řečeno nasr.l do vlastního hnízda, ted mu nezbude než s tím běžet k odborníkům, jinak asi průšvih a nebo se ukáže že to má pouze cenu goldu a pak může být v klidku, za mě nález pěknej, ale netřeba se se vším hned chlubit 8-)

Víte ono je něco jiného odevzdat a něco jiného ohlásit, minimálně ohlásit, nechat prozkoumat a zadokumentovat by to chtělo, kámen bude drahokam, či polodrahokam, materiál zlato - dříve bylo běžné používat zlato téměř čisté, takže zapomeňte na nějakou "šmejdskou" 14K jako dnes. Datace určitě středověk, maximálně začátek novověku. Zlatý prsten neměl jen tak někdo, takže i tento je už unikátem s cenou, kterou by někteří sběratelé ocenili třeba i několika desítkami tisíc korun. Otázkou je pak pohled zákona i když podle římského práva byl majitelem věci nalezené její nálezce, současné zákony hovoří jinak... :-(

tak ten je nááádhernej,gratuluji.super nález

Že je to tu archeology sledováno je snad každému jasné... tím, že to tu je a nebylo nahlášeno, mohlo by se jednat až o trestný čin. Je třeba to nahlásit do 24 hodin po nalezení.
Určitě nechat zdokumentovat u nějakého archeologa a pokud ti to nechají, jseš krytej.
Nález je to krásnej a nemá cenu si dělat problém...

Srdečně zdravím kolegové . Před chvíli jsem dojel a až nyní mohu napsat . Včera jak jsem prsten nafotil tak jsem jej dal manželce . Je těžce nemocná ,má odumírání mozku nevěděl jsem že je tak starý má z něj velikou radost,jak se zachovat- mám ji jej zase vzít stále si jej prohlíží. Dojela dcera hned se jí chlubila Nevím jak dlouho ještě bude schopná komunikovat- s pracovníkem místního muzea jsem v kontaktu,nálezy tam odevzdávám ještě sám jsem nikdy nic neprodal ani neprodávám s ním se domluvím . Nalezen byl na poli které navštěvuje spousta hledačů , žádná archeolokalita.To pole je orané hlubokou orbou skoro každé 3-4 roky.Další zde zveřejním .

to somira..trochu to prehanis..a kdyz ho nekdo uda, tak to budes nejspis ty..tento web by nemeli lide jako ty, vubec navstevovat..aby te hlava nebolela ;-). jako nalez perfektni a nesmirne gratuluji nalezci 8-)

Myslim, ze dama co ho nosila mela jen dva duvody. Bud ho ztratila nebo zahodila. To zensky delaji kdyz jsou nastvany i kdyz je to ze zlata ( jsem uz zazil :) ) Ten kamínek v tom případě nebude bižuterie na granátek to nevypadá co třeba rubín?
Krása

Víťo držím palce. Pozdravuj manželku a držte se.Věřím tomu, že s muzejníkem se lehce domluvíš. Vím, že u vás se ten šmuk neztratí.

Jseš rozumnej chlap a víš co dělat... manželce držím palce a gratuluji k dobrému muži....

alumini - :-D :-D :-D

Pecka chlape!!! Šutr je karbunkul (ve středověku se tak říkalo všem červeným drahokamům :-) ). Jinak právě brus šutru poukazuje na věkovitost prstenu. Stejně jako na korunovačných klenotech se ve středověku šutr přibrousil jenom tak aby ztratil co nejméně hmoty,ale aby vynikla barva a propustnost světla. Samozřejmě obrovská gratulace a ať tvoji paní co nejdéle těší. Rozumný archáč rád počká...

Bylo ti souzeno ho najít abys potěšil manželku.

prekraaaasny :-) ;-)

Až dnes jsem zase nakouknul na tyto ohlasy . Musím doplnit pozdě ale přece pro klid ten prsten jsem jak byl nafotěný tak poslal ještě ten den archeologovi . Bylo to od nálezu kolem 16. hodin .

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru