Měděná Hřivna?

Dnešní dvouhodinovka na poličku, kde jsem už párkrát byl...

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Úlomek měděné hřivny (2 názory), Neidentifikovatelné předměty (1 názor)
tony52: Úlomek měděné hřivny, Hladacik: Úlomek měděné hřivny, Jeet: Neidentifikovatelné předměty, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Měděná Hřivna?
Měděná Hřivna?
Měděná Hřivna?
Měděná Hřivna?

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Eqinox 600
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
642x,
komentářů:
8,
nálezce:
Jeet Jeet
vyfotografováno:
6. února,
vloženo:
6. února

Komentáře

Hřivna určitě ne, nevidíte to vroubkování? Opravdu by mě zajímalo, proč se tu každý rozlomený půlkruh určuje takto. Když je vcelku, vždy spadne do koniny, a když je poloviční tak do hřiven. Může to být rozlomený postrojový kroužek, zbytek přezky, nábytkové kování...

Brumla - ale tak, bodíky mají, ne? :-D Taky jsem drážkovanou hřivnu zatím nikde neviděl a i kdyby tam žádné nebylo, stejně bych si to netroufal takhle určit - leda by tam třeba byl ten zakroucený konec, to by byla jiná.

Vy tam nevidíte ten otazník v hlavním popisu artefaktu? Není problém koňský kroužek vložit do správné složky, jen jsem tipoval, dle podobných příspěvků...Takže se uklidníme pánové 😉 Markomane, tady se hraje na nějaké bodíky?

Tady nejde o otazník v nadpisu, ale o názory ostatních uživatelů. Také nechápu, proč hlasuješ o zařazení, když sám nevíš o co jde.

Jeet - Ano, jde tu o bodíky za správné určení, alespoň u té části uživatelů, co bez rozmyslu zařazují artefakty do kategorií, aniž by věděli, o co přesně jde, popř. bez rozmyslu zařadí podle toho, jaký názor kdo napsal před nima :-D Takže netřeba být vztahovačný ;-) Proti dotazu tu nikdo nenamítl slova půl, tady šlo o hlasování a zařazování.

Markoman, chápu, mě tady o žádné bodíky nejde. Moc tu nechodím, jen občas když si nevím rady. Příště budu opatrnější, a nechám to na profících.

Jeet - však v pohodě ;-)

jojo, ono se úúplně stačí podívat, kdo je pod tím určením podepsanej - z toho bych vycházel
- a taky další věc - je to blbost vkladatele, že tu těm troubelínům nahraje tím, že k nálezu napíše - "měděná hřivna", "středověký přeslen", bronzová jehlice" atd. , bo tohle přesvědčí mistry určovatele v jejich bohulibé činnosti za každou cenu to někam vrznout, shrábnout body a už spěchají, se svou neutuchající horlivostí, kurvit další nález
- a taky to stoprocentní určování materiálu mě fascinuje - dlouhodobě uložený předmět se podle fot nedá určit, jestli jde o měď, mosaz, nebo bronz - ale tu jsou někeří lepší jak nejmodernější spektrometr :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru