Měděný prsten s kamejí

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: 6. Prsteny ozdobné se sklem (3 názory), 13. Prsteny ostatní (3 názory), Prsteny (1 názor)
Warrior55: Prsteny, Master2: 13. Prsteny ostatní, tutovka: 6. Prsteny ozdobné se sklem, harymar: 6. Prsteny ozdobné se sklem, jarkan: 13. Prsteny ostatní, : 6. Prsteny ozdobné se sklem, Ladik: 13. Prsteny ostatní, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Měděný prsten s kamejí
Měděný prsten s kamejí
Měděný prsten s kamejí
Měděný prsten s kamejí
Měděný prsten s kamejí

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Nokta Fors Relic
13 hlasů
13 hlasů
zobrazeno:
1286x,
komentářů:
16,
nálezce:
Warrior55 Warrior55
vyfotografováno:
5. června 2018,
vloženo:
6. června 2018

Komentáře

Krásnej :-)

ten se povedl
8-)

No vidíte! A mě se zrovna moc nelíbí. :-D A taky mě štve, že nevím, jak ho dočistit - pořád se z něj olupuje vrstvička - a když ji očistím, tak budu na čisté mědi a bude po patině.

Povedenej kopanec :-)

A tak ho zkus necistit. Vzdyt je takhle nadhernej. Ja se v tom teda nevyznam, ale co kdyz je to archeo, treba Rim? Radeji se porad se znalci. Neni kam spechat. Krasa!

Mám podobný po babičce, ale... ten můj je materiálově jiný, protože je to kombinace s plastem. Jinak vypadá hodně podobně. Až přijdu domů, nafotím :-). Pro srovnání.
Myslím, že ten můj rozhodně vzácnost není.

Možná je můj kopie tohoto :-)

To Petra: Jsem zvědavý na ten tvůj prstýnek - doteď jsem totiž měl za to, že zrovna ten můj je na horní části plastový. A jestli je ten můj nějaká vzácnost, tak nebude překvapenějšího člověka, než jsem já. Od začátku ho beru jako bezcennou bižu, vůbec se mi nelíbí a skoro jsem ho sem ani nechtěl dávat ukazovat. :-)
Hádám, že jsi se nechala ovlivnit Morgenmm - pochybuji, že to Řím vidělo třebas jen z vesmíru. A poradit se se znalci asi odvahu neseberu, hádám že se budou smát ještě o Vánocích, až jim ten prstýnek ukážu. :-) A já půjdu domů červený jako paviánova prdelka. :-) Trapas.

Tak je lepsi se trosku ztrapnit nez se pak mlatit do hlavy :-D

To morgenmm: To máš sice pravdu. Ale doteď jsem ho prohlížel, a říman to podle mého laického názoru není. Je to z teňoučkého plíšku, navíc ty boční ozdoby tam jsou nějak přivařené nebo přilepené. Je lehoučký, kamej je na 99% plastová. Navíc jsem ho našel těsně pod povrchem, pod listím, žádná hloubka.
Každopádně ho nevyhodím, to je jasné - a až najdu něco, co opravdu stojí za to, a budu to odevzdávat, tak tohle vezmu s sebou k nakouknutí. :-)

Přidal jsem ještě jednu fotku - pohled zespodu. Možná to pomůže určit, jestli je to bižu nebo ne. :-)

Me se to bohuzel stava porad, ze vidim chybne archeo skoro v kazdem nalezu ... navic jsem byl vcera na vistave o Keltech a Germanech :-D

To Morgenmm: Tu výstavu ti závidím, mám to ale přes půl republiky. Já to mám naopak - archeo nevydím v ničem. Ale je taky pravda, že v těch mých nálezech asi ani žádné opravdu zajímavé není. :-)

To: Z5 Radost mi nekazíš - od začátku jsem to bral jako bižu. :-) Je to vergl už od pohledu. :-D

Fuj ale ... napsat: vistava, to su ale trdlo!
Ja su sice z Brna, ale zrovna jsem mel v Praglu skoleni, takze stesti. Nebyt clanku tady na LP, tak to ani nevim o te vystave. :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru