Meta Antonína Štancla

Kapesní hodinky "Alfa" z dílny váženého olomouckého hodináře Antonína Štancla z období první Československé Republiky. Pan Štancl měl např. na starost tenchnickou část obnovy olomouckého orloje ve 20. letech ve 20. století.

Včera jsem se vydal na svou třetí hledačku tohoto roku. Zatím se mi na každé zadařilo tak jsem od této nic neočekával. Začal jsem šmejdění na místě v lesíku kde jsem předminule našel grešli 1760. Kromě bordelu už tam nic moc nebylo. Opodál ale padla na začátek i jako minule na stejném místě hezká ab poklička(knofl). Šel jsem hlouběji do zarostlého lesa který svými hlubokými potočními koryty připomínal nedotčenou přírodu. Chvilku schovka před deštěm pod deštníkem pak jsem ale pokračoval když jsem zjistil že má pršet ještě pár hodin. Přešel jsem potůček a pokračoval do lesa kde jsem ještě nebyl. Obešel jsem ho po obvodu podél starých cest ale kromě bordela nic. Pak na druhé straně lesa ve stěně koryta bývalého potoka vyšší uskákaný signál ne moc hluboko. Počítám s bordelem a vykoukne na mě zadek cibulí i s řetízkem (to ještě netuším jaká zachovalost mě čeká) beru telefon a tento krásný moment natáčím. Otočím a málem jsem se po****. Krásné celé zachovalé mosazné se smaltovaným ciferníkem, řetízkem a ručičkami ukazujícími čas kdy se zastavily. Kapesní hodinky se mi vždy líbily a říkal jsem si že bych si je někdy i rád kopnul ale toto jsem nečekal. Opatrně je zabalím do kapesníku a sáčku a pokračuji(Olomouci zase neuteču). Nic moc už nepadlo kromě dvou 3 krejcarů 1800 z jedné díry, stavy nic moc jeden dokonce useknutý, sice ještě zastíněny hodinkami ale radost udělaly. Pár kapiček mě prostě nezastaví. Už teď ta sezóna začíná skvěle.

Holt jak to bylo na silvestra olomoucká svátost=3krejcar, teď olomoucké hodinky= 2x 3krejcar, opět půjdou do oleje a opět to slibně nevidím. Ale roztomilý rozsyp, minule se mi vedle povedl soc. rozsyp 2x 10h a 1x 5Kčs.

Na hodinky seženu hezkou krabičku a dám na důstojné místo jako jeden z mých top kopů. Omlouvám se za majdu ale to jsem prostě já. :D

Děkuji pozorným za pozornost a ať se Vám též daří!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Kapesní hodiny (13 názorů)
Ffpg96: Kapesní hodiny, Pablito: Kapesní hodiny, petroff: Kapesní hodiny, kocka1963: Kapesní hodiny, Scarmasax: Kapesní hodiny, GATTO: Kapesní hodiny, Karinn: Kapesní hodiny, suk58: Kapesní hodiny, tony52: Kapesní hodiny, lukegoss: Kapesní hodiny, Ceda83: Kapesní hodiny, Mikeyh: Kapesní hodiny, nikamov: Kapesní hodiny, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla
Meta Antonína Štancla

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Vanquish 340
9 hlasů
9 hlasů
zobrazeno:
700x,
komentářů:
9,
nálezce:
Ffpg96 Ffpg96
vyfotografováno:
2. března,
vloženo:
3. března

Komentáře

Štěstí přeje připraveným ☘️ máš to pěkně napsané je vidět že tě to baví a o tom to přeci je. Gratulujeme k parádnímu nálezu a přejeme mnoho dalších. Ať se daří bejku Šíkovná 😉👍👍☘️

Pěkný cibule, fotky i počtení ;-)

Kompletní cibule je můj sen hned vedle tolaru...

Jsou paradní 👍👍👍🙂

Hezký kukačky ;-)👍

Gratulujem k peknému nálezu.
Tiež mám jedny cibule ako pána Štancla. Síce iné prevedenie, jednoduchšie , zato v striebre. Tie som vydražil za slušnú sumu. Kúpil som ich len preto, lebo moja priateľka má pôvod z Olomouca. V lete som tam bol prvý krát a to nádherné mesto mi prirástlo k srdcu. Tak, pri ďalšej návšteve mesta budú hodinky na retiazke vo veste.

Super digi... :-D :-D :-D Pár ,,cca 25kusů,, mám a kapsáče miluji. Kopaný mám jedny stříbrný jeptišky.
A tobě gratulka. ;-)

Krásný kousek 👍 a neobvykle zachovalý stav 👍

👍👍

Díky moc kucí, mám z nich velkou radost.

Hrobar: To už není koníček ale posedlost vidím les/pole/louku a myslím na to co tam může být. Ale uživám si to dokud je co a je na to čas.
:-D

Venda: Taky to byla má meta ale úplně jsem nepočítal že se může naplnit, o to větší šok :-)

Robit: Já v Olmu bydlím ale na víkendy jsem mimo (50km). Takže je to vtipné v podstatě jezdit z olomouce pro ol. věci. :-D

Kostin: Mě se líbí už od dětství jak je v polárním expresu průvodčí používal. Něco málo přes rok zpět jsem si z aukra koupil levné polofunkční "na díly" poniklované cibulky, asi ještě z dob před ww1. Líbí se mi prostě ten titěrný mechanismus z dob dávných, něčí tehdejší parťák jak pro nás telefony dnes :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru