Mikronákončí

Zdravím, tak dneska na mě zpod sněhu na jednom poli vykouklo tady to nákončí. Menší snad už asi ani nejsou:D I ta tloušťka materiálu nic moc, na nejsilnějším místě 1,7mm. Očištěno jen pod tekoucí vodou, asi už to víc čistit nebudu. Bude odevzdáno (teda předpokládám, že muzeum bude mít zájem).

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Nákončí a zápony (36 názorů) : Nákončí a zápony, Master2: Nákončí a zápony, petroff: Nákončí a zápony, Wladyslav: Nákončí a zápony, Tvrdikja: Nákončí a zápony, suk58: Nákončí a zápony, zizka: Nákončí a zápony, kacuro: Nákončí a zápony, Hehous: Nákončí a zápony, Kutlak.pepa: Nákončí a zápony, Karinn: Nákončí a zápony, nastezce: Nákončí a zápony, GATTO: Nákončí a zápony, Tom78: Nákončí a zápony, jatamitoda: Nákončí a zápony, Mildes: Nákončí a zápony, Ladik: Nákončí a zápony, Scarmasax: Nákončí a zápony, Harryll: Nákončí a zápony, KNAKER: Nákončí a zápony, Rozik83: Nákončí a zápony, nikamov: Nákončí a zápony, Kapsa: Nákončí a zápony, SirMaik: Nákončí a zápony, Lagertha2: Nákončí a zápony, Makoves: Nákončí a zápony, lesapan10: Nákončí a zápony, kovboj78: Nákončí a zápony, Kalach: Nákončí a zápony, petr-pppp: Nákončí a zápony, Singer: Nákončí a zápony, quo_vadis: Nákončí a zápony, Lacko: Nákončí a zápony, srsnak: Nákončí a zápony, ahjk: Nákončí a zápony, Souky: Nákončí a zápony

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Mikronákončí
Mikronákončí
Mikronákončí
Mikronákončí

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:GM4 PRO
Odevzdáno do: Regionální muzeum v Chrudimi
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1172x,
komentářů:
6,
nálezce:
ahjk ahjk
vyfotografováno:
22. ledna 2022,
vloženo:
22. ledna 2022

Komentáře

Pěkné, s literou L.

Na velikosti nezáleží pěkné středověké nakončí

Pěkný kousek gratuluji

Nádhera!

Nepřijde mi mikro jen není celé, takovejch kousku už sem našel 3-4 i jiný tip ovalny. Celé nakonci jsem viděl, kamoš našel na poli... ;-)

Díky moc za komentáře ;-) Já jen, že je oproti tomu mýmu minulýmu přibližně poloviční a taky si myslím, že většina těchto nákončí bývala větší. Teda aspoň podle nálezů tady na LP ;-) A jinak jsem už taky měl to štěstí najít i jiný typ (ve tvaru lyry).

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru