Mohla by to být pochva??

Dnešní nález teto zvláštní věci. Jelikož se soustředím spíše na hledání mincí, tak mne tato věc pod cívkou celkem zaskočila.
Poradíte mi někdo kam to zařadit??
Třeba jde jen o kus šrotu. Co já vím.
Předem moc děkuji za pomoc.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Nakladače a jejich části (1 názor) Najduvse: Nakladače a jejich části

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Mohla by to být pochva??
Mohla by to být pochva??

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Whites XLT spectrum E-series
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
3152x,
komentářů:
57,
nálezce:
Fanan98 Fanan98 Facebook
vloženo:
18. února 2020

Komentáře

Zadal jsem do Googlu slovo pochva.........
a probůh mohu tě ujistit že toto není pochva :-O......

Je to zub z nakladače

hele somiro už ti musím taky něco napsat podívej se taky někdy na svoje příspěvky www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/talirek-221789/ to že nám tady ukážeš jak kopeš nějaké talíře a ještě tam pak namícháš nějaký jiný artefakt ti přijde gut? tak když chceš kázat vodu tak sám nepij víno :-/

hele lonere... já to mám z terénu a mám tam hlavně vyčištěné , katalogově nafocené talíře... tady je jen zabláceny kus železa... kdyby to tu bylo také vyčištěné a pak nafocené, tak je to do katalogu OK

Somíra fakt už jsem z tebe taky hotovej ty musíš mít hroznej mindrák,každýho tady vyloženě buzeruješ za věci které nejsou tak špatné,za ruce,fotky z terénu atd.jestli si myslíš že to hoši dělaj špatně tak na to nekoukej nejsi žádnej hlídač katalogu ani žádnej velitel tak prosím uber :,-( :,-(

a ten druhý atrefak jsem vložil na základě diskuse.....

Nebo si založ svůj katalog o:-) :,-( :,-(

obi já to přeci četl...když to tedy fanan98 večer vyfotí na jednobarevném podkladu a přidá míry tak už to bude v pořádku?

sám si napsal katalog.... tohle není vklad pro katalog... je to mobilní příspěvek z terénu a ten má své jiné místo... nevím, co je na tom buzerující a nepochopitelné....

lonere, když to doplní fotkama jak píšeš, tak je to z mého hlediska OK

somiro-tak z toho příště udělej třeba klubovku a sám se řiď pravidly které tady stále omíláš-tím samozřejmě netvrdím že jsou špatná spíše naopak,jen by to tu chtělo trochu doladit ale to už je zase diskuze na delší dobu ;-)

já se myslím pravidly řídím ....

Sem asi jinej ale tvoje výplody pod každým katalogový přispěvkem jsou odkaz jak se má vkládat nebo nefot ruce nebo špatnej podklad,prostě unavující příspěvky,vím že to myslíš dobře ale že tě to pořád baví :-( :,-( o:-)

p,s.vložit mobilní příspěvek není tak jednoduché jak jsem si myslel třeba já,dobyvatel a newt ......pokud si na to nestáhneš aplikaci 8-)

Chudák Fanan, to se toho dozvěděl... (1xzub z nakladače). Taky to třeba chtěl vědět, aby ssebou nevláčel flakotu posr...ho šrotu. :-/

jasně ale katalogovej příspěvek má také nějaké náležitosti a ty tady prostě nejsou...
Buď chci vkládat do KATALOGU, nebo do KLUBU.... když se to nebude dodržovat, bude z toho jeden velkej maglas....

Janek67 - a není náhodou chudák KATALOG??? když dostal tokový hrozný vklad???
Když chci něco určit, tak pro to taky musím něco udělat a ne jen hodit dvě zablácené fotky....

takže ten tvůj příspěvek já ukázkový příklad jak vkládat do KATALOGU? takže příště radši napiš lidem jako je fanan98 a podobným že když večer doplní fotky očištěného artefaktu nebo mince a řádně nafocené že to bude v pořádku

Dobre LOner :-)

To už skoro velkej maglajs je můj přízpěvek taky zapadl do hlubin no a mám se kousnout do zadku,je to takový jaký to je a ty víš že s tím tvým nekonečným ponaučování s tím nic pravděpodobně nic neuděláš tak nech lidi žít prosím tvoje neustálé poučování je fakt trapné :-( o:-) :,-(

ale já nevím, jestli má zájem na doplnění ...možná to pojal jako mobilní vložení z terénu... to se musí vyjádřit on....
já jsem jen konstatoval současný stav....

Ano zub z nakladače na seno nebo slámu ;-)

@Somira - podle mne je katalog sledovanejsi než klub (možná se pletu), takže se z objektivních důvodů může dostat rychlejší odpovědi, ne? A ty fotky vždycky může ( a měl by) večer doplnit, pokud je to nález a ne šrot. Můj názor, amen. o:-)

Pokud vám nevadí nekvalitní příspěvky, které sem nepatří, tak mě jo...
alibistické, nech to mastit dál, tvé to není já neuznávám...
buď něco dělám pořádně, nebo to ostatním nekazím.....
Dál se tu o tom bavit nemá smysl.... řekl jsem k tomu vše, co jsem potřeboval...
pokud má někdo radost, že se takovýto nevhodný příspěvek do katalogu dostal, tak to já nechápu....sorry

Sorry, ale nejvíc, negativních komentářů k příspěvkům máš právě Ty,většina si nemyslí že to někomu kazí,ale to je věc názoru měj se fajn :-D

Co ti na tomhle vadí jsou jen ruce. Je tady mraky seker a všeho možného železa před očištěním ale když poznáte hnedle, že je to staré, tak jen napíšete, že po očistě bude parádní. Tobě jde jenom a výhradně o ruce 🖐️✋🤚👋🤲 :-D

Myslím si, že tento katalog je výborná věc. Ale bohužel, asi špatně vedená. Při takovém množství lidí a střídajících se lidí ještě k tomu, se přeci nedá uhlídat úroveň katalogu. Napíšu Vám takový krátký příběh z mého života... Měl jsem v práci kolegu, kolega to byl šikovný, o tom žádná, ale byl to jen kolega. Ten kolega, byl velice pečlivý, byl ctižádostivý a hrozně moc chtěl být i něčím víc, nežli "jen" naším kolegou. Řekl bych, že to chtěl až moc. Převelice se snažil vše dělat bez chyby, vše co se mu povedlo, hlásal velmi hlasitě do světa, hlavně tak, aby ho šéf slyšel. Jakmile se něco nepovedlo nám kolegům, taktéž to hlásal velmi hlasitě. Dospělo to k tomu, že nás z jeho vlastní iniciativy hlídal na každém kroku a vyčítal nám vše, co se komu třeba jen malinko nepovedlo. Následovali hádky, rozbroje, nervozita na pracovišti. Každý z nás se ho pak snažil taktéž nachytat na různých věcech, jen proto, aby jsme ho umlčeli. Šéfem tímto úkolem pověřen nebyl, což jsme si samozřejmě ověřily. Problém byl ten, že on vlastně nic špatného nedělal, tedy v očích šéfa, tudíž s tím šéf nic nehodlal dělat, maximálně nás chodil uklidňovat, když tam ten dotyčný nebyl. Ten kolega, byl ambiciozní jedinec, který se sám jmenoval na místo poctivého a neomylného hlídače. Nikdo ho neměl rád a několik lidí kuli němu i skončilo. Nedělal přeci nic "špatně" takže co,.. šéf ho poslouchat nemusel a my jsme byli jen lidi..a lidí je přeci jako sr...k. Staří odejdou, noví přijdou... a furt dokola, takže co řešit...
No, chtěl jsem tím říct, že by se tvorba katalogu neměla nechávat na lidech, kteří se tu stále střídají a na lidech neustále něco vyčítajících. Katalogy bez pochyby tvoří týmy lidí, kteří jsou v tom kovaní a tak by to mělo být. Tady je samotvorba hlídaná kdekým.. Věřím, že zdejšímu vedení nevadí to, že somira a jemu podobní "hlídá" kvalitu katalogu. Jen se divím, že zdejšímu vedení nevadí to, že tu dělá rozbroje, že lidi odchází a že to ty lidi přestává bavit.
Ps: neberte to příliš osobně vy, kterých se tento můj názor nějakým způsobem dotknul. Jen mi už také vadí neustálé dohadování a bohužel znám osobně nejméně tři lidi, kteří to tu kuli tomu zabalily. Velmi dobří lidé, jen si příliš nerozumí s technikou, berou to jako koníček a ne jako vedlejšák na tvorbu katalogu. Chtějí se něco dozvědět, pobavit se, zasmát a ne být peskován za to, že se něco vyfotí v ruce..

Vážení ... je to úžasný debatní kroužek, jak se v KATALOGU neustále někdo pokouší umravnit vkládající, kteří z radosti nad nalezeným předmětem a nebo jen ze zvědavosti nafotí a pak chtějí vědět co vlastně vydala matička Země.
Možná by se, pokud to katalogizaci vyžaduje, měl nález nejprve objevit v PEL-MEL "vstupním cedníku" a pak pokud to moudří schválí, překliknout do ofiko krásného katalogu který bude mít vypovídací hodnotu.
Mám za to, že každý kdo začíná má svůj nález za unikát, nebo se ani nemůže rozhodnout kam zařadit předmět a tak se prostě jen zeptá.
A To je dobře.
Nedělá závěry a nepovyšuje se na úroveň znalce historie a ochránce čistoty katalogu.
Když jsem se prokousával svými prvními nálezy, a pokoušel se je sem vkládat, menu v nabídce určování mi kolikrát ani nenabídlo možnost se správně rozhodnout a byl jsem zmatený jak lesní včela na Václaváku..... po té mne to prostě přestalo bavit.
Když už jsem něco našel, po mém zařazení se ukázalo, že je tam někde ještě další nějaká skrytá úroveň, kam to opravdu patří.
No nic, možná by seznam zabral moc bajtů ale tak to prostě je.

Ale mám za to a jistě se mnou budou mnozí souhlasit, že k určení předmětu, by se měla vztahovat pouze ta diskuse pod nálezem, a ne povídání o tom kdo má jak špatně, či správně nafoceno či zařazeno. Pojďme tyto diskuse řešit někde v klubu, či na jiném místě ať se vkládající nemusí probírat xxx příspěvky které mu řeknou jen že tam má něco blbě.
A jak píše Janek67, bohužel a nebo spíš bohudík, je Katalog sledovanější, než ostatní rubriky což je mu jen ku prospěchu ale pak se musíme smířit s faktem, že tu bude jakési
"Piccadilly Circus" místo kde si každý něco prezentuje, povídá a komentuje....
ale pak už to není KATALOG jak jej asi autoři mínili.
Jo a ještě jednu prosbu, pokud vkládající vloží příspěvek a nebo nález, a nakonec zjistí že jde jen o šrot a nebo se už nechce prezentovat (z jakéhokoli důvodu) tímto nálezem, ať má právo jej taky hodit do koše.
Sám bych to s některými svými nálezy udělal s chutí....:o))

somira souhlasím s tebou, úplně nesnáším se dívat, jak někdo fotí krásné věci v ruce, kde vidím jeho špinavé nehty, záděry a hnusně lakované nehty a jiný parády !!!
To, že něco najdu, neznamená, že to sem dám, jak se mě zlíbí. Prostě pravidla musí být a kdo sem chce něco vkládat, tak by to měl respektovat. Určitá skupina lidí tady něco založila a snaží se to udržet, a ten kdo chce jet na téhle lodi, tak musí pádlovat stejným směrem. Pokud ne, tak ať si založí své stránky.
A ten koš by se hodil, hodně fotek by stálo zato tam vysypat.

Mně víc vadí spousta šrotu na jednobarevným podkladu než krásná věc v ruce. A šrotu je tady víc než dost. Když položíš krásnej nález do kravince pořád je to krásnej nález. Ale když položíš kravinec na jednobarevný podklad pořád je to jenom hovno.

Somira tady dela svym neustalym negativnim pristupem rozhodne vic skody, nez nekdo kdo zaradi spatne svuj nalez. Protoze jsou z tohoto lidi tak otraveni, ze radsi ani skoro nic nezverejnuji. Muj nazor. Pravidla nejake jsou, ano ale co takhle chvilku se chovat trochu lidsky a byt treba pro zmenu chvilku prijemmy? Napsat treba - hezky nalez gratuluju, jenom to zarazeni prosim presun tam a tam... tak by to totiz napsal normalni nezapskly clovek.

A co kdyby se na stránku katalogu někde na vrchu vytvořila kolonka, kde by bylo popsáno jak a co vkládat a kolonku bych označil červeně ,třeba by se tím zredukoval tento počet příspěvků ,na druhou stranu , když je zde někdo prvně tak třeba neví jak správně do katalogu vkládat , rozhodně by to stálo aspoň za zkoušku a druhá věc ,jak zde zmínil kolega Vacatko ,tak by bylo super zde přidat i funkci smazání svého příspěvku , také bych to uvítal :-D

Somira se jenom snaží navézt lidi, většinou nováčky správným směrem. Udělat pěknou fotku na podložce, denním světle a s měřítkem trvá asi 10 minut. Ale než se chytit za rypák a udělat to tak, je pro někoho snazší si dobrou radu vyložit jako buzeraci.

Ano, navézt se do lidí a znećhutit jim přispěvek,tak tohle mu jde dost dobře.

Musím se zastat - somira -, aspoň nějaký pořádek musí být ( i když jsem byl také peskován, ale mně to zas tolik nevadilo - ze školy jsem zvyklý ). 👍👍👍

😊🐓🐧🐫😊

argill-přečti si pořádně první komentáře,já jsem řešil mobilní příspěvek...ani mě se nelíbí pěkný nález ve špinavých rukou nebo nález sežraného pětifeniku na jednobarevném podkladu,dokud nebudou lidi trochu soudný a budou sem cpát kdejakou vykopanou sračku tak to tu bude vypadat jak vypadá....krom toho,když to nevadí adminovi a lidem s tím spojených tak proč by to mělo vadit někomu jinému? a určitě by každý měl právo si smazat svůj vlastí příspěvek nebo myslíš že ne? a mobilní příspěvky skoro nikdo nečte ani nekomentuje proto to lidi cpou sem

vidíš radárku ty jsi na to kápnul..když porovnám tvůj nález a fanankův tak jemu tam chybí akorát ty houby a křížek....a upozornění že tohle do katalogu nepatří

Jo,Joo - mělo to jít spíše do klubovky.
😊🙈🐕🐎😊

A je tu opět debata o kvalitě katalogu...život mě naučil, že respektovat pravidla se vyplácí (téměř vždy). Takže stojím za Somirou, má trpělivost a snahu udržet v katalogu určitý řád. To, že to někteří vnímají jako buzeraci, je smutné. Ovšem je otázkou, jak zacházejí s pravidly ve svém životě, že...
Občas Somiru zastoupím, když je na horách nebo ještě spí, ale kárám citlivě a nováčky obzvlášť, neb je rozhodně nechci odradit...
Dnes jsem hledal v katalogu svátostku Panny Marie (včera jsem kopnul nepříliš zachovalou) a někdy je to opravdu tristní pohled na prezentaci zajímavého nálezu..

Za sebe hovorím,že omieľanie dajakej kvality príspevkov je už naozaj trápne.
Predovšetkým sa u nej nemeria všetkým rovnako.To je jasné dúfam aspon všetkým príčetným..
Efektom z takých moralit je iba strach nováčikov ešte niečo vložiť a odliv starších členov.

Já bych se Somiri zastal. Ale ne z důvodu, že by mě vadili ruce, nebo že má někdo špínu za nehty. Tu máme všichni. Ale z důvodu, a já to tak chápu, že se jedná o nekomplexní nedotaženou věc.
Jít na pole, dačo vykopat, hned to vyfotit a poslat , to se sám dotyčný připravuje o spoustu zážitků.
Je to taková rychlovka. Takové nějaké uspěchané. Je to jako by vzal myslivec flintu, vlezl na první posed, jak se něco pohne tak prásk, chytnu to za ušiska, vyfotím a pošlu na stránku lovců honáků. A napíšu pod , kurňa co sem to trefil? A sakra, von je to sousedovic Azor.
Každý z nás když začal tak takhle fotil a kopal. A dával bludy, ale díky lidem a peskování se to alespoň u některých výrazně zlepšilo a ti co dávali takovéhle příspěvky,dnes prezentují tak, že by to mohlo být v žurnálu.
Každý začátek je těžký, radost z prvních nálezů převeliká. Já třeba fotil a vkládal děravý hrnec. Ale Hledání a lovci je i o přípravě, dobrodružství, čištění, bádání, katalogizaci, focení.
Dotyčný je nováček, ať se mu daří, nenechá se odradit ale a´t si projde katalog artefaktů, mincí, podívá se pořádně na celé stránky, seznámí se s novými kamarády a tak. Odysseus. :-D

Odysseus tohle mi nějak nesedí. Vše co je starší zhruba sedmdesáti let patří státu. Čili v horším případě vyhrabat a odevzdat. V lepším si to vyhrabe archeolog sám. Jak chceš čistit bádat a katalogizovat? A mladší sedmdesáti let je šrot. Už sem nic nedávám. Nic se tu nedozvím a akorát vím, že jsem to buď blbě nafotil nebo dal jinam než to podle některých patří. A zařazení věcí v katalogu? Je tam mraky věcí zařazených špatně.

Myslel jsem třeba plomby, medaky, knoflíky a ten katalog jsem myslel jako ve svým kompu. Ne to mít v kyblu v garáži. :-)

já nevím proč se tady zase do nekonečna začne omílat kvalita katalogu-tu bych nechal stranou-už o ní bylo napsáno víc než dost a myslím že né naposled :-) pokud čtete všechny komentáře od začátku tak by jste měli vedět že fanan98 sem vložil cosi co se mu třeba nechtělo tahat domu a chtěl poradit, a somira mu doporučil ať tohle dává do mobilních příspěvků což mě se nelíbilo a proto jsem se ozval viz tedy komentáře nahoře...pokud tedy chcete řešte tedy prosím dané téma a to je jestli má vůbec nálezce možnost vložit sem do KATALOGU tzv.mobilní příspěvek aby se co nejrychleji dozvěděl co našel-samozřejmě se většinou jedná o jakési železné věci větších rozměrů ;-) a tady na závěr ještě jeden krásný příspěvek www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/prosim-o-urceni-223505/

Pravda -loner- pravda, opět jsem se nechal unést...tedy omluva...
Tak mi z toho vyplývá, že to Somira udělal dobře, Fanan98 taky a poslední tah je na adminovi, aby to přesunul do správného chlívečku...totéž i s flintou ;-)

omlouvat se nemusíš neboť není zač ;-) osobně si myslím že kdyby tyto příspěvky dali do MOBILNÍCH tak na odpověď čekají ještě dneska :-D :-D :-D

nikdo mu nebrání to dát do katalogu ale měl by to tak prezentovat.....pokud to tak neudělá, musí počítat také s nějakým upozorněním....
je tu debata, do které se zapojilo spoustu lidí, jen ne autor ... to mu je to asi úplně fuk....tak neví, zda má cenu bojovat za tento příspěvek....

já fakt nevím somiro ty už mi připadáš jak kolovrátek :,-( tato debata je především mezi námi dvěma tak nevím proč by se tu měl fanan98 obhajovat...pokud sám nedokážeš uznat svoji chybu tak je tedy něco špatně...já ti to tedy ještě jednou připomenu..vložil jsi do katalogu jak kopeš na smeťáku nějakou díru ve které je nějaký talíř..takže to je jasný MOBILNÍ příspěvek...pak tam nacpeš ještě pro mě nějaký neznámý atrefakt...no a nakonec večer přidáš ty řádně vyfocené talíře...takže to má suma sumárum charakter KLUBOVÉHO příspěvku...přeber si to jak chceš já už s tebou veškerou debatu končím a doufám že to tady čte hodně začínajících detektorářů aby veděli jak správně postupovat podle tvého návodu www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/talirek-221789/

Loner: U Somiry jsou poslední 4 fotky do katalogu a zbytek terén, nálezovky. Tady u toho není pro katalog fotka žádná. To bude asi ta pointa? o:-)

Somíra je nezničitelnej :-) :-) :-)

Mám pocit, že tímto způsobem je dobrý úmysl katalogu nálezů dále neudržitelný :-/
Takže by to chtělo nějakou systémovou změnu, aby se to tu nezvrhlo v bezhlavou prezentaci všeho, co země vydala...případně šuplík na půdě... ;-)

argill-tak jsem teďka zjistil že uvedená stránka na somirův příspěvek už neexistuje a to je mi teda hrozně divný :-D :-D :-D :-D
prospektor-máš samozřejmě pravdu stačí se podívat na poslední příspěvky za posledních 24 h :,-( 8-) :-P

Neexistuje nejspíš na Somirovu žádost. Asi správně usoudil, že ten šroub u těch talířků nemá co dělat. Sám jsem takhle u pár svých příspěvků žádal o smáznutí. Stane se, důležitý je uvědomit si, že to za smáznutí stojí.

no a vovovotom to je ale neboj o jeho příspěvek nepřijdeš už ho tam má znovu i bez těch šroubů :-D :-D :-D

Náhodou pěkně zahrabošil, dědek :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru