Na tři.

Na konec roku jsme si zašli do lesa kde už se mi povedlo koupnout Leopoldův groš, hledání šlo vcelku dobře a nálezy padaly běžné i ty druhé. :) Horší bylo když padla tma. Orientace v terénu je poté náročnější a o čtení terénu ani nemluvím 🙂 namířili jsme si to tedy k autu, už jsme ušli kus cesty v tu přítelkyně vedle mě začla nadávat. "Zlomila jsem stříbrňák" jdu se tedy podívat ale nic jsem ji nevyčítal, stav hubeného plíšku byl takový že když jsem ho vzal do dlaní přepůlený, rázem už byl na kusy tři. Drolil se zkrátka před našimi zraky a my s tím nemohli vůbec nic dělat :-/ uklidňuji tedy Míšu že nejsme ani první a z daleka ti poslední kterým se to stalo. Dnes jsem úlomky celý den čistil a poté slepil k sobě, jak nejlépe mi můj um dovolil. Čistit ho více nebudu mám strach aby z něj ještě něco zbylo 🙂 poslední fotografie jsou další úlovky.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Karl Theodor (1742–1799) – 2 Kreuzer (2 Krejcar) (č. 6495) Karl Theodor (1742–1799) 2 Kreuzer (2 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 18,0 mm
Území ražby: Pfalz (1 názor)
Panovník: Karl Theodor (1742–1799) (1 názor)
Rok ražby: 1744 (1 názor)
Nominál: 2 Kreuzer (2 Krejcar) (1 názor)
Materiál:
Č. mince: Karl Theodor (1742–1799) – 2 Kreuzer (2 Krejcar) (č. 6495) (1 názor) Swomi: 6495

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Na tři.
Na tři.
Na tři.
Na tři.
Na tři.
Na tři.
Na tři.
Na tři.

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:8 cm
Použitý detektor:XP orx
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
786x,
komentářů:
7,
nálezce:
Swomi Swomi
vyfotografováno:
29. prosince 2021,
vloženo:
30. prosince 2021

Komentáře

Nojo, to se občas přihodí, nooo :-) Taky se mi to stalo, minci jsem slepil a navíc zatavil do celofánu. Takže se dá víceméně bez obav vzít do ruky.

Jojo na ten tvůj příspěvek jsem si vzpomněl :-D ale nás*re to, já ji jen slepil a zavřel do kapsle, tam už se jí snad nic nestane :-)

Tenhle se mi jako nacucaný vodou nejevil :-) ale přemýšlel jsem o tom a mince ležela v porostu starém nanejvýš 40 let takže tam je kořenový "koberec" který mohl tlakem mincí nakřápnout :-) a o kvalitě použitého materiálu škoda mluvit, určitě to také moc nepřidalo :-D

Nevadí Ondro, dá se vytunit. Každopádně se počítá. Přeji Ti i Míše hodně zdraví a hezké úlovky po celý příští rok! ;-)

Krásně jsi to slepil a vyčistil. ;-) a mince je také moc pěkná .

Děkujeme :-) jsme rádi že se i přes ten hendikep líbí :) Vlasto, děkujeme a taktéž ti přejeme úspěšný rok 2022, hlavně zdraví a mnoho úspěšných lovů :-)

Krásná mince jen na tři kusy

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru