Náboj

Nález v lese na lágru, samozřejmě detík pípal do železa, bylo jich tam asi 40 kusů,
A jiné trhaviny. Které netřeba zmiňovat fuj.

Tady mě zajímá co to vlastně je zač. Nikdy jsem tento náboj vlastně nenašel, tak jsem byl trošku překvapený. Je to jako ten náboj Mosin ale o dost menší.
Díky za určení, budu rád za název nábojnice, nemám rád když vykopnu náboj a řeknu nevím. Kopnu tokáč, a tokáč, je Mauser, je Mosin, je atd. 😱🤣🤣

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Sturmgewehr 44 (1 názor), 7,92x33mm Kurz (STG 44) (1 názor) Kalt: Sturmgewehr 44, Lukas87: 7,92x33mm Kurz (STG 44)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Náboj
Náboj
Náboj
Náboj
Náboj

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:1 cm
Použitý detektor:GM
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
373x,
komentářů:
4,
nálezce:
Hardman Hardman
vyfotografováno:
24. června 2023,
vloženo:
24. června 2023

Komentáře

7,92x33 do StG. 44

Zdarec bejku. Vždycky všechny náboje vysbiram a pak je vykuchám. A pak si udělám hezký večer s kamarádem. Střelný prach rozsypeme na cestě dětem sebereme autíčka ty také posypeme a zapalime to. To je krása 👍 jak vše kouří a hoří.🤣🤣🤣👍👍👍🙏

7,92 x 33 krátký
Náboj byl vyvíjen v Německu společností Polte v 1939 - 40 pro použití v nově koncipované německé útočné pušky MKb 42. Konstrukce tohoto náboje byla inspirována rážemi 7 a 7,5 mm. První nasazení tohoto náboje bylo v boji proti ruské armádě v Cholmu na konci roku 1942.

Po několika změnách a úpravách se konstrukce náboje 7,92 x 33 ustálila pro pušku Sturmgewehr (Stg - 44).

Náboje byly označeny PP43 a byli laborovány pistolovým prachem a špičatou střelou o hmotnosti 6,95 g s počáteční rychlostí 650 m/s.

Remington44, moc ti děkuju.
A hrobaříku, neboj dneska tady doma mám půl kýblu tokáčů, takže jdu loupat a prach pak zapálil v kýblu 🤣 a jak to pak smrdí jako uzený sýr. Pak jsem vzal Mauser ale tam jsi nejsem moc jistý, protože tu kulku vždycky ulomím a pak už to nejde, takže to vyhodím 🧐. A pak ty letecký ty už tuplem nejdou sundat.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru