Nějaký nůž

Prosím o zařazení a určení tohoto nože. Nález v lese a byl to docela opruz, sem myslel, že mě ty komáři sežerou a dotoho pršelo, půda samej šutr a kořen a ještě tak hluboko, ale nedal sem se!!!
Velikost 150mm čepel 71mmx 18mm a šířka 4mm je tam i dírka, zřejmě na záštitu v místě kde začíná čepel, ale třeba se pletu. Díky za pomoc a ať se daří.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Meče, nože, sekery (1 názor) fighter: Meče, nože, sekery

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Nějaký nůž
Nějaký nůž
Nějaký nůž
Nějaký nůž
Nějaký nůž
Nějaký nůž
Nějaký nůž

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:Minelab X-Terra
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
583x,
komentářů:
7,
nálezce:
buffalo14 buffalo14
vyfotografováno:
3. června 2016,
vloženo:
3. června 2016

Komentáře

No nikdo se neozval, tak to může do šrotu.

Do šrotu to nedávej.Asi to není nic jednoduchýho ho určit.Taky mám doma dvě torza nějakých starých nožů,ale asi by to bylo těžký na určení,tak jsem to sem ani nedával.Vypadá staře,a očistu máš taky pěknou.Takovej matroš není sranda čistit. ;-)

Ještě mě napadlo že bych se mohl zeptat v muzeu, vezu tam ostruhu, tak to vezmu s sebou a za očistu dík, někdy je to fakt těžký odhadnout zda čistit nebo ne. :-/

To jsou stesky..neozval,těžký. Těžký je hlavně tady především psát neustále ke všemu..
Nůž s řapem a lehce odsazenou hřbetní partií.Období středověku.Dírka je po zajištovacím nýtku fixující obložení rukojeti.Je otázkou zda nebyl i dobově opravovaný v tomto přechodu viz naznačení žlábku,které se pak ztrácí.
Obecně se tedy čistit vyplatilo a určování nožů občas není opravdu jednoduché,specielně ve smyslu možných přesahů. Určitě těžší než tady z fleku naklikat kraviny..Obrátil bych se především s urgencí na určováním na místní docenty. ;-) :-D

Husita...- to já to tak nemyslel ;-) a když očistím, už nechodím, tak že , pokud sem se tě nějak dotkl tak se omlouvám. Určitě díky a budu se těšit na příště ;-)

V pohodě, to byla reakce k tehdejšímu datu,kdy se toho sešlo ve smyslu dotazů víc..Když do toho ještě opravuješ katalog po některých "docentech",tak tj pak bohužel výsledek.. ;-)

Chápu a cením si tohoto ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru