Klarkone a ostatní znalci .. =) hilfe ..

V celkém vydařeném víkendu padli zase nějaké pěkné věci německá kokarda na čepky dokonce ještě s trochou barvy ! dále zásobníček do špagina / sudajev / ppš 43 a Rad odznáček a pár kravinek :D ale tohle jsme našli jako poslední věc hledali jsme to dva dny víme že to je paraglán to je jasný ale dále .. ?! nevím .. možná československý nebo nějaký západní válečný ? ..

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Kokardy a čepicové odznaky (1 názor), WWII (1 názor) soma: Kokardy a čepicové odznaky, RRichie_Rose: WWII

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Klarkone a ostatní znalci ..  =) hilfe ..
Klarkone a ostatní znalci ..  =) hilfe ..

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:6 cm
Použitý detektor:Garret ace 150
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
904x,
komentářů:
9,
nálezce:
RRichie_Rose RRichie_Rose
vyfotografováno:
21. května 2017,
vloženo:
21. května 2017

Komentáře

Tvůj je fakt zajímavej , ale ten od klarkona je fekt super :-D

No možná nejspíš Brazílie - http://www.ebay.co.uk/itm/BRAZIL-Parachute-Wings-Airborne-Paratrooper-/152554430022

https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/15/27/4e/15274ef3e69682ea75f4af085724e052.jpg


Dobrá práce cobasico . Taky sem se snažil . ;-)

No chtěl jsem ti psát že ti to večer najdu že mám moudrou knihu. Ale interfernet je rychlejší. Fakt by mě zajímalo jak se to tam dostalo. Jeden čas mě výsadkářské odznaky zajímaly a ta jižní amerika je fakt dostupná jen přes Ebay. Vlastně krom Ruska, Německa a USA zakládal svět výsadková vojska nejdřív po druhé válce a proto je ta cesta toho odznaku sem fakt zajímavá. 8-)

Díky všem :) ;-)

také jsem byl překvapený kde tady v ČR by se našel Brazilské výsadkové jednotky :D to fakt netuším ale je to zajímavé ..

takže je to Brasilská jednotka která seskakovala a pomáhali se svou expediční jednotkou v itálii a evropě .. západním spojencům / vyhlásily válku německu 1942 / a pomáhali se svou pozemní,parašutistickou,a leteckou divizí ..

Hele kde jsi našel to info o těch paragánech. Já to nenašel jen že u Monte Casina bojovala divize Brazilského expedičního sboru o síle 25000 mužů. Což je pro mě teda taky nová informace ale o paragánech nikde nic. 8-)

no hledal jsem na všech možných stránkách wikipédie .. už si ty stránky nepamatuji ale takových 6 jsem si jích našel o tom .. :-/ ale už neznám názvy

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru