Pečetítko erbovní?

Zdravím vás dámy a pánové, chtěl bych porosit o určení k jakému rodu tohle pečetítko přiřadit, najde se někdo? Fotky nic moc , ale z meho mobilu toho moc nevykouzlím.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Erbovní (4 názory) soma: Erbovní, 444lupa: Erbovní, jelda80: Erbovní, Mac: Erbovní

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Pečetítko erbovní?
Pečetítko erbovní?
Pečetítko erbovní?

Okolnosti nálezu

Lokalita:Zlínský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
15 hlasů
15 hlasů
zobrazeno:
1476x,
komentářů:
10,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
18. července 2017,
vloženo:
20. července 2017

Komentáře

otisk se povedl, teď jen dohledat majitele erbu....

Fotky v pohodě ;-) :-) a pecetitko supr!! :-) ;-)

Podobný erb mají Herbersteinové , ale nemusí to být on. ;-)

Nenašel jsi to někde v okolí Bílovic? Jako jedna z možností, by přicházel v úvahu např. - hrabě Laurencin - Beaufort.

Fotky pěkný i z mobilu když je dobrý a umi se s nim a záleží i aplikace ja detajl fotim lupou a deto pecetitko parádní ještě nemám gratulace :-P

Napajedla jsou kousek od Bílovic, tak se přikláním již k tomu co jsem napsal výše - nejspíš tedy - hrabě Laurencin - Beaufort. Vyobrazení erbu i jeho popis, najdeš mezi moravskou šlechtou.

Stříbrná krokev v modrém poli, tři hvězdy. Krásný kousek, ale majitele netuším. Zkus požádat o určení JUDr.Tyla PhDr., našeho předního heraldika na ttyl@volny.cz Až ti ho určí, dej nám vědět. Pečetítko naprosto luxusní, velká gratulace. ;-)

Jestli jde o takové barevné provedení (otázkou je také jakou barvu mají hvězdy a zda jsou pěticípé nebo šesticípé), které výše popisuje steelfalco, tak půjde o jiný rod než - hrabě Laurencin - Beaufort.

Krásnej kousek. ;-)

Mohlo by se jednat o erb rodu Mac Nevin O'Kelly - psáno někdy i jako Meraviglia, 1755 erb "polepšen". Sice bez záruky, ale myslím, že jsem se trefil. Barvy: modrý štít se sníženou stříbrnou krokví provázený třemi zlatými hvězdami. Co mi chybí nebo spíš není pořádně vidět - v krokvi by se měly nacházet dvě červené růže a mezi nimi červený kříž, na pečetidlech někdy ale nebyly zobrazovány. Po zvětšení jsem si všimnul náznaku růží i kříže v krokvi, takže s 99% určitostí se jedná o rod Mac Nevin O'Kelly. Do střední Evropy se rod dostal po útěku krále Jakuba z Anglie - hodně zajímavý rod, zbytek si dohledáš sám v googlu. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru