Premiéra detektorem - Krejcar 1800

Tak, po roce a půl čekání jsem se dočkal! Konečně jsem našel první minci detektorem v životě :-) Po tunách plechovek, tub od pasty, očkovacích patron a zavařovacích víček jsem konečně kopnul mincičku. Alespoň jsem pomohl přírodě od nepořádku. Ta se mi dnes odvděčila. Každý den obdivuji vaše nálezy, slintám nad nimi, a ani ta zlomená grešle mi pod cívkou nepípla :-/ Dneska jsem si prostě (ostatně jako vždy) říkal, že bez mince se nevracím. No a po hodině tancování po poli konečně vysoký signálek a z jámy se vylouplo kolečko. Radost nepopsatelná. Držím v ruce kolečko, které na mne čekalo kolem dvou set let. Ten pocit je nepopsatelný. Je to asi mrtvolka, ale první. Nevíte, jak vyčistit? moc děkuji za rady.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František II (I.) (1792–1835) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 601) František II (I.) (1792–1835) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 24,0 mm
Území ražby: České území (1 názor)
Panovník: František II (I.) (1792–1835) (1 názor)
Rok ražby: 1800 (1 názor)
Nominál: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Měď (Cu) (1 názor)
Č. mince: František II (I.) (1792–1835) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 601) (1 názor) krejcar: 601

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Premiéra detektorem - Krejcar 1800
Premiéra detektorem - Krejcar 1800
Premiéra detektorem - Krejcar 1800

Okolnosti nálezu

Lokalita:Vysočina
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:BH Lone Star Pro
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
948x,
komentářů:
16,
nálezce:
krejcar krejcar
vyfotografováno:
20. března 2019,
vloženo:
20. března 2019

Komentáře

Tak gratulka . Nečisti , najdeš lepší .
Jen trpělivost a chodit , chodit .
Atˇ se daří . ;-) ;-) ;-) ;-)

Ta mince bohužel nijak zachránit ani vylepšit nejde. Je zajímavé, až neuvěřitelné, jak dlouho jsi čekal na minci. Pokud jsi nebyl za ten rok a půl celkem dvakrát, tak je něco divně. Každopádně respekt, já z posledního lesa čtyři lahve, z toho dvě s fermezi a podobně. Bylo to tam desítky let a nikdo to neveme... :-(

Já taky pamatuji, když jsem našel 1. minci. Začal jsem křičet radostí a kolem jeli dva ciklisti, kteří na mě koukali jak na vola :-D. A před 3mi dny jsem našel i první stříbrňák :-).

První je holt první, na to se nezapomíná, gratuluju a vítej. :-D

Za vytrvalost palec,přeju Ti abys na další minci nečekal tak dlouho ať to pípá :-)

Takové mince se nevyplatí čistit, ale chápu, že když je to tvoje PRVNÍ! tak musí být co nejlepší. Na takové mrtvoly je nejúčinnější jen kyselina citrónová.
Postup:
1 až 2 čajové lžičky kys. citrónové
cca 150 ml horké vody
(někdo přidává i sůl, tak 1 lžičku, ale to já nedělám)
pořádně zamíchat a ponořit tak na 3min. pak vyndat ošmudlat v hadříku pak zas ponořit a ještě jednou nebo dvakrát opakovat
PS: Za výsledek neručím 8-) :-D

No už jsem se zaradoval, že se nám vrátil kamarád Krejcar.Bohuzel. Ten jeho nick by měl navždy zůstat v síni slávy LP. :-D :-).

Na mrtvolky bych doporučil také kyselinu citrónovou (cca 1lžička na 150 ml vody ) a zubní kartáček :-) Namočíš kartáček a čistíš :-D cca po minutě čištění oplachneš minci pod tekoucí vodou a opakuješ dokola dokud nebudeš s výsledkem spokojen :-) A nakonec ji opláchneš mydlem a vodou a je hotovo ;-) Je tomu už 2,5 roku co sem našel můj první krejcárek 1812... Radost nepopsatelná.Na první mincičku se nedá zapomenout i kdyby to měla být mrtvolka ;-) :-D Takže gratulka ;-)

To je divně ze jsi tak dlouho nemohl nic najít. Možná ze musíš vyměnit detektor, Nebo lokalitu.

Zapoměl sem dodat že metody čištění od koxe jsou určitě šetrnější než kyselina citronová. :-D :-) Kyselina citronova je taková poslední funkční možnost ;-) :-)

Gratuluji k první,ale opravdu je to divné,žes tak dlouho čekal.

Tak, mám za sebou asi 10 výprav a nejlepší nález - železničářský knoflík. o:-) Ale fakt jsem čekal dlouho, a až dnes se povedlo :-) Moc děkuji za gratulace, dělají mi radost tak stejně, jak nález samotný. K tomu jsem dneska ulovil ještě závažíčko (asi 15 g) a olověnou kuli. Ať to pípá i vám kolegové ;-)

Tak to je jasný 10x za rok a pul. Já chodím tak minimálně 13 za měsíc a vždy přinesu 5 a víc koleček. Rekord mám 25 koleček za 2 hodiny z jednoho plodného políčka a celkem jsem jich tam našel 90 a jen čekám až tam udělají hlubokou orbu tak to projdu ještě jednou. Chce to chodit kde se něco dělo, gratulace a Lovu Zdar :-) :-) ;-)

Co kys. citrónová, pěkně horký ocet :-D to ti tu měděnku pěkně vyžere, potom kartáčkem a gumou zvýraznit ražbu. Když je to mrtvola, tak co... :-D

Je fakt, že hledačku bez kolečka si snad nepamatuju.Když jsem měl detík měsíc, a pořád jen zkoušel a ladil, tak jsem vlezl na pláž Veseckýho rybníku. 20 kusů za 40 minut. Sice jen soc halíře a koruny, ale pak jeden stříbrnej padnul. Jinak klobouk dolů před tvojí trpělivostí.Teď jsi to prokopl, a už se budou sypat. Hodně štěstí,brachu. ;-)

... a fakt se sypou 8-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru