Hlavice bronz. jehlice

Ještě jeden bronzácký nález z dneška - stejná lokalita, jako čepel nože a před několika týdny fragment srpu. Podle tvaru hlavice prý lze datovat do kultury popelnicových polí.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Jehlice (1 názor) Markoman: Jehlice

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Hlavice bronz. jehlice
Hlavice bronz. jehlice
Hlavice bronz. jehlice
Hlavice bronz. jehlice
Hlavice bronz. jehlice

Okolnosti nálezu

Odevzdáno do: AUAV Kutná Hora
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
597x,
komentářů:
4,
nálezce:
Markoman Markoman
vyfotografováno:
6. dubna 2023,
vloženo:
6. dubna 2023

Komentáře

Jsou to zatím drobky.A jak to tak vypadá z pole.Tam toho přežije minimum a každý zachráněný kousek se počítá.Snad nějaký les v okolí ti vydá něco lepšího(nemyslím tím že to co jsi našel je špatný ale les je les).Za chvíli bude všude zaseto tak ty pecky na tebe budou čekat ;-)Jinak každá nově objevená lokalita a posun směrem dolů(myslím dobu) mě baví.Tak snad se ti zadaří ;-)

jiva - Je to tak, jsou to zbytečky, co nechala orba. Mám ještě pár kroužků různých průměrů - to je snad jediné, co zůstalo v kuse - fragment hřivny, nebo náramku, jeden bronz. slitek a posbíral jsem pro sichr i pár kousků keramiky, které se tam válí celkem dost. Do lesa se chystám, když jsem začínal, celé dva roky jsem chodil nadšeně na želízka - hlavně podkovy, ostruhy, apod. - a pak na to poněkud zlenivěl :-D Tak bude čas opět oprášit staré zvyky. Pole je fajne na knofly, nebo mince, ale něco kompaktnější tam na člověka nečeká. Díky a ať s daří i tobě - nejen v hledání.

Jakejkoli starej bronzík je pecka nález!!!👍😁

Maso - souhlasím, já na svou dobu bronzovou čekal pět let, než loni padl první datovatelný bronz. korálek. A tam je to ještě buď a nebo, protože teoreticky může být halštatský. Tak konečně letos čistokrevná doba bronzová a ještě ve více kouscích :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru