Prosím o pomoc určení nálezu

Zdravím, na vojenské německé lokalitě jsem našel pro mě neznámou věc, našel by se někdo kdo by mi dokázal poradit s určením?
Předem děkuji 🙂

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ruční granáty (1 názor), WWII (1 názor) pasul: WWII, tony52: Ruční granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Prosím o pomoc určení nálezu
Prosím o pomoc určení nálezu
Prosím o pomoc určení nálezu
Prosím o pomoc určení nálezu

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Makro Racer 2
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
890x,
komentářů:
14,
nálezce:
pasul pasul
vyfotografováno:
6. srpna 2023,
vloženo:
6. srpna 2023

Komentáře

no, na rtěnku to moc nevypadá - nevím o co jde, ale váleček nacpanej nějakým kurevstvem nápadně připomínající munici, bych si určitě dom netáhal

POZOR !!! Je to rozbuška z ruského granátu RGD-33 nebo RPG-40, z té přelomené ti kouká slož............. spolehlivě uthne ruku v zápěstí !

https://reibert.info/attachments/rpg-40-1-jpg.3529388/
https://reibert.info/attachments/zapaly-k-rpg-40-41-i-rgd-33-jpg.3522911/

Dóóóbro došli.......... :-O

přátelé, mistři a mistryně přes munici, určení bravurní, ale co teď s tím?? - pomůže to třebas hodit do kbelíku s vodou??

lukegoss - nepomůže, pokud to nálezce nechce hlásit policii, lze jen doporučit aby to hodil někam do hluboké tekoucí vody - do řeky kde se nepředpokládá regulace a úpravy dna. Rozhodně nezahrabávat zpět do země.

ok, díky za info - a ta přeprava k řece - může se to iniciovat samo, nebo jen úderem, teplotou - když to dám do hader a třebas do toho kýble /bez vody/ a do kufru auta, nemám se čeho bát, nebo je tu stále riziko, že to samo od sebe bouchne??

Do rybníka stim 🤣. Nebo studna.

Hardman - koukám že jsi nepochopil co remington myslel, rybníky i studně se čistí a odbahňují - tudíž by na to někdo narazil. V hluboké řece (kde není lodní doprava) je to nepravděpodobné.

lukegoss - samo to asi neprdne, ale ničemu takovýmu je lepší nevěřit, já bych to odnesla raději také v nějaké nádobce s vodou.

Zahrabat zlostnému sousedovi do uhlí a počkat na topnou sezonu :-D :-D :-D

Do rybníka nee já hledám hlavně v rybníkach nerad bych to trefil rýčem.✌️🙏

Diblice, díky za radu ;-)
- a co náš šťastný hledač nálezce, radostí oněměl??

Neoněměl už to určitě vyřešil

Tak jasně, nazapomeňte že některé rybníky se vůbec nečistí a že jich znám spousty, těch tokáčů co jsem do jednoho naházel, bude třeba 15 železných sudů, rozbušek taky dost. Na ně kašlu, strach z toho rozhodně nemám nic vám to neudělá když to jenom držíte v ruce či to hodíte do rybníka. Včéra jsem zjistil jak snadno sundat z mauseru tu kulku. :-/.
Stačí si vzít kombinačky a točit tahem k sobě na pravou stranu s lámavým pohybem jak se tam dostane vzduch tak máte vyhráno. Samozřejmě že nechci nikoho navádět vůbec si mě nevšímejte, pouze na vlastní nebezpečí, o mě nikdo nestojí a nikomu chybět nebudu :-D :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru