Prsten

Čau
Ke konci prázdnin se na mě na poli blýsknul tenhle zlatý? prsten.. Na slunečním světle má takovou pěkně žlutou barvu a já mám podezření , že bude dost starý.
Řím? Jak to poznat? Když vypadá jak snubák?
Na poslední fotce na devíti hodinách by měla být vidět odřenina a zdá se mi, že je to tam zelený, možná je to jen zlacený?
Díky

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: 8. Prsteny snubní (3 názory), 11. Prsteny mosazné (1 názor), 1. Prsteny zlaté (1 názor) poklady2: 1. Prsteny zlaté, suk58: 8. Prsteny snubní, GATTO: 8. Prsteny snubní, Sudeten_Objekt88: 11. Prsteny mosazné, Gorgo: 8. Prsteny snubní

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
Prsten
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
569x,
komentářů:
7,
nálezce:
zahaj.da zahaj.da
vyfotografováno:
7. září 2022,
vloženo:
10. října 2022

Komentáře

Pěkný kousek, na některých fotkách vypadá jako zlato a jiných trochu jako mosaz, určitě zlatník určí přesněji ,) gratulace

Zlatý je na stopro, jen je otázka kolik karátů. Starý si nemyslim, na to je příliš jednoduchý. Podle mne snubák, udělanej s jinýho zlatýho šperku (materiálu).

Ok..tak teda dobře.. jen, že jsem na tom poli moc novodobých věcí nenašel, tak to pak vidím všude.. A někdo zkušený mi řekl, že by mohl být z doby římský..asi si ze mě dělal srandu :-D

Na poli se mohou protnout všechny kulturní vrstvy, nalezený předmět o metr vedle nemusí mít jakoukoliv spojitost s prvním a může je oddělovat x staletí. Zadej si do googlu roman gold ring, hned uvidíš jak ten zkušený byl opravdu zkušený ;-) Za druhý války se taky moc puncování neřešilo, tak trochu si myslim že +- z toho období bude, ale to je pouze odhad.

No podle mě to zlato není, chudší vrstvy měly za první republiky běžně snubáky mosazné, nebo i měděné, které vypadaly přesně jako tento. Vím to podle své babičky, mosazný snubák se jednou za čas vyleštil a vypadal chvíli jako zlatý.

Joe63- Myslíš že by takto vypadala mosaz jako na nálezové fotce?? Jediný o čem se nechá diskutovat tak je jen případné pozlacení (což se vyloučit nedá) ale asi dle stavu by to bylo více zřetelné. Jediná jistota je zlatník

Osobně si myslím, že je to mosazný prstýnek silně pozlacený, proto tam občas vykoukne zelený oxid. Našel jsem podobný, mužů vložit nebo poslat fotky. Když na mě vykoukl ze země leskl se jako zlato, ale po očištění šlo vidět, že je jen pozlaceny. Je pravda, že na tom mém jsou ještě vlásečnicové prasklinky. Jen vkládám svoji zkušenost ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru