První stříbro a hned taková krásná brož

Zdravím poprvé zdejší komunitu. Zároveň děkuji za přijetí, a abych pořád jenom nečerpal, tak konečně přišla příležitost podělit se o krásný nález. S detektorem chodím teprve asi čtvrt roku. Nového koníčka se mi doma utajit nepodařilo, ale mladá se k tomu postavila čelem, vytrhla mi detektor z ruky vrazila mi lopatu a většinou pořádáme společně výpravy. Dneska už teda chodíme se dvěma detektory, ale nutno podotknout, že ten lepší se mi už nevrátil. Nicméně občas se mi povede najít chvilku a příležitost a jdu si kopnout sám. Tak jako tomu bylo i tohle odpoledne, kdy jsem měl asi dvě hodinky, tak jsem naložil co jsem potřeboval a vydal se na další "výpravu za vyčištění přírody od železa". Jako obvykle se mi nedařilo nic kloudnýho vykopat. Dokonce se ukázalo, že spodní část louky byla zavezena nějaký bordelem a na hledání to moc vhodný nebylo. Vracel jsem se tedy zpátky k autu. Už jsem docela i spěchal, protože jsem měl vyzvedávat svoji drahou polovičku. Ve čtyři jsem chtěl být aspoň u auta, když ne na odjezdu. Ještě jsem to nevzdával, cestou zpátky jsem poctivě kopal, všechno co mi připadalo na poslech zajímavý a najednou v 16:03 tón, který ještě neznám?!?! Ojebu drn rýčem, otočím ho.. ani jsem nemusel brát do ruky dohledávačku a byla tam. V tu chvíli jsem si úplně ještě neuvědomil o jak moc pěkný nález se jedná, udělám tři fotky v terénu a říkám si, že jeslí tím tu svojí nenakrknu, tak bych jí tím mohl udělat radost. Naskládám se do auta, pošlu jí ty fotky a v ten moment jsem si to na displeji zvětšil a prohlížel digitálně zvětšený. Všiml jsem si že to má asi punc a trochu se ve mě něco zachvělo. Netrpělivě jsem dořešil všechny ostatní záležitosti toho dne a doma jsem poctivě " odevzdal nález". Chytré oko Google lens mojí přítelkyně na to koukalo a zjistilo, že se jedná nejspíš o prvorepublikovou stříbrnou brož. Na motivu je Karlův most a Pražský hrad. Brož pravděpodobně není kompletní. Možná jí chybí horní rámeček a horní část svislých částí rámu. Velikost je cca 60x40 mm a hmotnost je 13, 6 g. Radost fakt nepopsatelná.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Stříbrné brože (3 názory), Praha (1 názor) ZpaTHEcniq: Praha, nikamov: Stříbrné brože, nastezce: Stříbrné brože, Tom78: Stříbrné brože

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

První stříbro a hned taková krásná brož
První stříbro a hned taková krásná brož
První stříbro a hned taková krásná brož
První stříbro a hned taková krásná brož
První stříbro a hned taková krásná brož
První stříbro a hned taková krásná brož
První stříbro a hned taková krásná brož

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Nocta simplex ultra
22 hlasů
22 hlasů
zobrazeno:
3623x,
komentářů:
15,
nálezce:
ZpaTHEcniq ZpaTHEcniq
vyfotografováno:
4. března,
vloženo:
17. března

Komentáře

Dobrý kop👍. Myslím, že je z 50.let 20. stol.

Parádní storka, to mám rád, nález super a za první republiky se asi stříbrem vůbec nešetřilo viz.třeba koláče 5,10,20 kč.

Hezký nález, gratuluji k prvnímu stříbru. 👍

Brož pěkná, i dobrou omáčku si k tomu uvařil 👍👍👍

Krása velká, přeju hodně štídra oběma...👍👍👍

Pořádný kus stříbra. Za palec 👍🙂

Nádhera, třeba důvod pro společnou dohledávku rámečku .GRATULUJI

Nóó jó, věčný motiv máti Prahy za 👍

🤔 kde se rodí takové faj mladé baby 😉

Pěkný nález

;-)pěknej kousek,mám ji podobnou,nekopanou a vzadu z věnováním a rokem čtyřicet tři. :-)

Pěkný nález a pěkně napsáno ;-)

Krásná věc 👍🙂 ještě najít ten zbyteček...😀

Všem moc děkuji za gratulace a omlouvám, že jsem to špatně zařadil. Jestli budu mít příště ještě příležitost, slibuju, že se pokusím se na to víc zaměřit.

Bali: Už jsme na místě znovu byli a našli jsme ještě socialistického padíka a pěknej dvoj Filler 1901, ale rámeček nám nepipnul. Ale ještě jsme tam neskončili.

JackWhite: Byl to dlouhodobý proces vzájemného okamaráďovávání, který se před dvanácti lety zvrtnul.

Venda: jj ještě tam nejsme hotoví, třeba se objeví

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru