Ptačí kroužek i s protokolem

Letos jsem našel tento kroužek.Prvně jsem si myslel,že je to hliník z konce tkanicky.Kroužek má to tiž rozměry:vyška 6mm,vnitřní průměr 3mm a venkovní 4mm i na tak malou plochu se vešel opis.N4488781,SEMPACH,HELVETIA.
Informace z kroužku a fotografii jsem zaslal na meilovou adresu,Kroužkovací stanice Národního Muzea.Hned druhý den jsem obdržel protokol o kroužkovaném ptáku a poděkování.
Pokud někdo najdete ornitologický kroužek.(Pozná se,že je dělený.Chovatelské jsou vcelku),pošlete info. na adresu kroužkovací stanice.Pomůže jim to při sestavování map tahu ptáků.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ptačí kroužky (1 názor) ZKUBLA: Ptačí kroužky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Ptačí kroužek i s protokolem
Ptačí kroužek i s protokolem
Ptačí kroužek i s protokolem
Ptačí kroužek i s protokolem
Ptačí kroužek i s protokolem
Ptačí kroužek i s protokolem

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:1 cm
Použitý detektor:Equinox 600
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
735x,
komentářů:
9,
nálezce:
ZKUBLA ZKUBLA
vyfotografováno:
25. dubna 2020,
vloženo:
28. dubna 2020

Komentáře

Tak to jsem nevěděl že určujou i cizinu.Dobrý vědět ;-)

Náš jsem ještě nenašel.Mám ještě DDR nalezen před lety,také s protokolem.Mám ho přidaný též v nálezech.Škoda,že taková spolupráce a rychlost není možná u ID známek. :-/ :-/ :,-(

No, příběh pěkný, ale mám úplně jinou zkušenost - posledně jsem jim taky poslal jeden kroužek a prý to není jejich, ale chovatelů. Tak jsem napsal chovatelům, ale ti prej, že je to od poštovních holubů, tak jsem napsal jim a ti mě zase odkázali na Národní muzeum. :-D
Nemluvě o tom, že jsem se při tom taky dozvěděl, že značnou část evidence už i skartovali, takže pokud někdo kopne kroužek starší jak pár let, tak se taky dozví kulový. :-D

Vzhledem k tomu, že se píše rok 2020, tak je celá ta jejich evidence dost .... nedostatečná. :-/

Chovatelské kroužky jsou špatně dohledatelné.Ornitologické mají na sobě vyraženo Národní muzeum.Ty by měli většinou určit.Já ten první kroužek měl z roku 1983 a dohledali ho i po 30 letech.Protokol,ale poslali až asi po měsíci co jsem jim poslal info.

;-)dobrá práce,taky tu mám jeden z protokolem. :-)

hezká práce Lůďo :-D 8-)

Pěnkava narozená v květnu/červnu roku 2011 v ČR, kroužkovaná počátkem listopadu téhož roku na tradičním odchytovém místě v alpském sedle Col de Bretolet ve Švýcarsku během průtahu na zimoviště ve Francii.
V některém z následujících let 2012 až cca 2016 ( více než 5let se pěnkavy v přírodě nedožívají) ulovena pravděpodobně krahujcem obecným. Místo nálezu bylo buď hnízdištěm pěnkavy, nebo byla ulovena během přesunu na hnízdiště nebo na zimoviště.
Víc z toho asi nedostaneme.

Díky všem ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru