Ptačisko

Zdravím vespolek. Vkládám pro posouzení nález, jestli je to jen slitek, nebo jestli v tom někdo vidí víc. Po lehkém očištění to tvarem připomíná nějakou ptícu s uraženým zobákem. Materiál je buď měď nebo bronz, nedokážu posoudit. Váha 6,35g. Druhá strana vypadá, že v případě, že by to nebyl jen obyčejný slitek, tak by to ukazovalo na stopy po nalití do jednostranné formy. Děkuji za názory;-)

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Neidentifikovatelné předměty (2 názory) tony52: Neidentifikovatelné předměty, wiky: Neidentifikovatelné předměty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Ptačisko
Ptačisko
Ptačisko
Ptačisko
Ptačisko
Ptačisko
Ptačisko
Ptačisko

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:GM4 PRO
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
738x,
komentářů:
14,
nálezce:
ahjk ahjk
vyfotografováno:
10. února 2023,
vloženo:
18. února 2023

Komentáře

Já v tom tedy nevidím (krom onoho slitku) nic.

Třetí foto je jak Homer Simpson.😁

Fakt,Homer🙂😺
Hm,asi ten slitek🤔

No jsem na hraně. Je to prostě slitek, ale ten dravej pták tam vychází fakt hodně dobře.

ono je krásný a vlastně i přirozený, že se v každým nálezu vidí něco zajímavýho, přece se nebudu trmácet za nějakej obyčejnej plíšek!!
- takže, jsem umělec a chci si odlít ptáka - nechce se mi s tím moc drbat, vezmu teda hlínu a udělám si formu, ale jak jsem již řekl, jsem děsně línej, takže na nějakou půlenou složitost nemám ani pomyšlení, stejně jdu za chvíli na mamuty, takže tvar ptáka do hmoty medvědí jazylkou vtisknu a nebudu to ani nijak hladit a serepere to tam naleju
- takovej šlendriánskej odlitek by neudělal ani věčně ožralej slévač francek od nás z kolbenky - i to olovo na vánoce má nějaký řád!!

Luke: to bude zelený Tomáš :-O :-O :-O

Zaujaly mě ty čtyři či pět jamek v linii možných křídel.

Ale představivost je mocná čarodějka.

Na druhou stranu co by s takovou drobnou plastikou udělalo pár tisíc let vláčení na poli atd.

Díky za názory, nejspíš to opravdu bude jen slitek ;-) A ještě bych poprosil pána Lukeho, aby mě příště v komentářích hned z rozjezdu verbálně nefackoval a nezadupával do země, anžto jsem citlivá duše, mohl bych to obrečet, tím pádem bych měl zcela mokrý polštář, kvůli tomu bych mohl nastydnout, následně chytit zápal plic a nakonec na to i umřít. Věřím tomu, že to by si pán Luke na triko nevzal ;-) :-D Důvod, proč jsem to sem dával, je ten, abych nevyexpedoval do bordelu něco, co by mohlo být archeologicky zajímavé, netvrdil jsem, že je to na 100% plastika ;-)

příteli badateli ahjk,
já to nemyslel nijako zle, pokud to tak vyznělo, pak se omlouvám, jak pravíš velice správně, je vždy určitě lepší vystavovat co nepoznám, než aby to někde skončilo ve šmelcu - to bezdebat ;-)
- i já pláču - ale určitě né skrz nějakýho chytráka - jen u pěknýho filmu, u prázdné ledničky a hlavně u zpráv ;-)
- jináč, p. kolego, přeju hodně nálezů a stálé zdraví ;-)

Pán Lukegoss, děkuji za vysvětlení, hned se mi rozjasnil den ;-) I já přejí stálé zdraví a veselou mysl, tu asi v těchto dobách budeme potřebovat všichni.
Tak mě napadá, že z toho mého pobreknuti vyplývá, že jsem lehce přecitlivělý a až nezdravě vztahovačný, asi s tím budu muset něco dělat ;-) :-D :-D :-D Asi si dám večer medovinu ;-)

Pan Luke je hodný člověk!!!☝️😁

áno, přátelé, hlavně si z ničeho nic nedělat /pokud to jde/, života plnými doušky uživat, z každé vteřiny se radovat a pořádně si dopřávat
- ne, jsem svině :-D

Mé nejkrasnější Fteřiny života jsou denně kolem 7 ranní,když dosednu na hajzlik a všechno to ZLO jde ze mě ven!!!🥵🤭Od vysledku se vyvíjí moje celodení nálada....většinou je to OK👍👍😁

áno, pokud je všechno to zlo tam kde má být, pak je vše v pořádku :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru