Půdovky-šuplíkovky

Ahoj,chtěl jsem zeptat jestli je to origo, i na reálnou cenu i když vím že se to tu nerado řeší přesto děkuji.Myslím že bodák cca 15000 a výše a Hrvatská legie cca 4000 a vyše.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: bodáky (3 názory), Padělky - kopie - fake (2 názory), Policejní bajonet (1 názor) jarkan: bodáky, poustevnik48: Padělky - kopie - fake, ALGGY: bodáky, Rozik83: Padělky - kopie - fake, Viskus: bodáky, Wladyslav: Policejní bajonet

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Půdovky-šuplíkovky
Půdovky-šuplíkovky
Půdovky-šuplíkovky
Půdovky-šuplíkovky
Půdovky-šuplíkovky
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
1976x,
komentářů:
32,
nálezce:
rainer123 rainer123
vloženo:
28. ledna 2019

Komentáře

Dolarů nebo euro?😩💰💶

špatný vklad do katalogu...

Vkládejte nálezy jednotlivě. Pokud jste našli více předmětů, vložte každý předmět samostatně. Pokud toto nedodržíte, nebude mít smysl Váš nález určovat a proto bude smazán nebo přesunut do jiné sekce.

Když máš takový přehled o cenách, tak asi víš o co jde. A co se týče vkládání nálezů, tak to Somira už napsal.

Za špatné vloženi se omlouvám,špatně jsem se zeptal toli prý ty věci stoji ptám se protože se mi to zdá nějak moc přemrštěné.Ceny jsou v korunách.Hlavně jestli je to origo.

Já viděl ten bodák prodávat za 450 - 500 €. ...

Než člověk něco koupí a nerozumí tomu tak se raději zepat odborníků.Už na to doplatilo plno lidí a pak se bili do hlavy.

Za mě levota 👎

Jak je něco moc dobrý, tak je to podezřelý. Zázraky se dějou, ale fakt vzácně. :-D :-D :-D

Vždit k tomu nepatří ani ta pochva.tak jak mužou souhlasit čísla?

Raději se zeptám,človek se pořád učí.

Víš kolik lidí se takhle chytí na tyhle polský šmuky, je toho plný ebay, aukro atd.... 😬

za tenhle unikát s těma vyosenýma nýtama i 15250,-

Pro Lukegoss-myslíš si teda že je to origo?Ty nýty jsou nějaké divné,ne nebo to tak má být.

Kolego věř mi že je to polskej klump na sto procent 👎 nedal bych za to ani dvě stovky.

Tenhle vycházkový policejní bodák jsem srovnával s vyobrazením v Katalogu chladných zbraní III. říše od Jana Heduszky. Originál pochvy jsou kožené, nezdá se mi ani to nýtování. Cena cca 15 000,- Kč. by asi za originál souhlasila, ale tento se jako origoš jenom tváří. Seznačkování s pochvou, která k tomu bodáku nepatří je podezřelé, jak píše Hering. Takže asi Bohužel. ;-) Ale zkus pohledat na netu a sám můžeš posoudit. Je tam toho plno.
Odznak Hrvatske legie mi nic neříká i když o tom něco vím.

Slovan- děkuji ti za rady, příště se polepším ohledně v kládaní příspěvků dotyčný tvrdí, že je to vše pozůstalost po dědovi atd a rodiny.Tady na Opavsku všichni dědové byli v Německu, no prostě 15000 tisíc bude asi blbost ta Hrvatská legie bude asi v poho. ;-) ;-)

Chvála pánu,bohu za tady to forum a lidi jako Slovan a Rozik83.Na radu Slovana,jsem trošku googlil tento bodák byl na aukru vydražen v lednu za 13400kč.Počítám že dotyčny zjistil, že je levý tak ho chce tedka prodat dále za origoš po dědovi.

Proto se tady vyplati lidí poptat.Přeji hezký den.

to nýtování - už na první pohled bije do vočí - takhle by si ani skaut kudlu nevyrobil

Přesně tak 😁 a já bych se bál i toho odznaku 😉

Mrkni na forum válka. Je tam jeden origo, můžeš posoudit, chtělo by to vidět druhou stranu. Poláci se pořád zdokonalujou a dělaj to líp a líp a tenhle je až moc pěknej ale nezdá se mi...

Něco o tom odznaku asi bude ok.https://www.google.com/url?sa=i&source=images&cd=&ved=2ahUKEwiUrYGTi5PgAhWBLFAKHQN-AZ4Qjhx6BAgBEAM&url=https%3A%2F%2Fforum.valka.cz%2Ftopic%2Fview%2F13619%2FChorvatska-vyznamenani-2-sv-valka&psig=AOvVaw1-DJhxITZTV8GNFZB1hFWz&ust=1548853990139877.

No tak majitel tvrdi, že je to 100 pro originál.

a já tvrdím, že jsem karel IV.

Že všechny druhy nemusí být v katalogu,a že odznak nebo co typ Adler.

Typ adler ;-) ;-) ;-)Pán má znalosti :-D :-D Jěště že nenapsal Falke nebo Schwalbe nebo Eule:-D :-D :-D Já myslím že je to typ Fledermaus ;-)

Ten čepičák Hrvatske legije se mi zdá až moc pěkný a zachovalý. Odlišné jsou i červená políčka ve znaku a chybí druhá strana. Tyhlety věcičky ať už Ustašovců nebo srbských četniků jsou poměrně vzácné a tím i drahé. Nebezpečí kopírování je značně vysoké.

Ještě pár slov k tomu bodáku. Citace z katalogu: " Delší a kratší typ. Delší bodák je starší typ. Pokud se podíváte na čepel těchto bodáků, zjistíte, že u staršího typu jde o čepele, které byly dodatečně upraveny zkrácením a zabroušením žlábku. Novější kratší čepele už byly vyráběny přímo pro tento bodák." . Tak ještě sehnat info a porovnat. ;-)

Mě tam nepasuje ani ta předkožka.Pochva zmydlená a předkožka nedotčená. :-D :-DBejvá vymačkaná a zcvrklá :-D :-D ;-)

Celý je to prostě prasárna 😁

Tady mi dal odkaz na porovnání jeho originálu a kopie Polské prý https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Faukro.cz%2Fmobile-6942030277%3Ffbclid%3DIwAR3p_8hls_XJxXwy8To_EW9XQ0SecnizDwXP16Pm3KC3aJs1ZuetnOg-oOk&h=AT3apt19cwF3_gB6y-PhinnjuB3bD8ga50UV0WwveAJH_dqo8xEJ46nJ6zwFDKQdM-U8qnpnUCQVJRhJx1DnbZkVT_KPqwjMhRAnwU8A5gymQ2gj20Zw3DOfMCBVWSuWCRMeKaPFZ2VSWukg5sI

Nekupuj to, ani jedno, ani druhý. Je to falešný jak moje zuby. Šetříme ti 19.000,- ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru