Rendez-vous s učitelem

Zdravím kámoše Pavla, dále joumanu, Mikelangela, lumberjacka, v neposlední řadě Maa a samozřejmě také všechny (slušné 😊) hledače z LP. Po delší době opět slepá veverka našla oříšek, tentokrát dokonce oříšky dva a dává o sobě vědět, aby se pochlubila.
Pozadí bylo následující: Opět jsem si svému učiteli Maovi posteskl, že bych konečně rád nějakou tu blešku/grešličku vytáhl ze země. Slovo dalo slovo a já v sobotu ráno v 7:02 usedám do Maova přibližovadla. Míříme směrem na jih, na políčko, které nám doporučil Maův kámoš joumana.
Čas ve voze využívám opět k tahání rozumů od zkušenějšího kolegy. Po cca hodině cesty jsme na místě. V úvodu hledání oceňuji, že Mao s sebou bere grešličky, abych si je klackem (rozuměj detíkem) „očichal“. Jak se později ukázalo, mělo to něco do sebe. S vypálenými ID čísly na sítnici se vydávám na pole. A když už začínám mít od kopání trapézáky jak Ronnie Coleman, enthuziasmus začíná, navzdory pár krejcarům v kapse, pomalu vyprchávat. Když v tom se na displeji objeví nízké stabilní ID. Ano, to ID, které dávaly + - i Maovy grešličky. Samozřejmě jsem nebyl tak naivní, že mám pod cívkou dlouho očekávanou grešli, o to víc jsem však byl překvapen, když se tam skutečně ta blecha objevila 😊.
Vím, že pro mnoho zdejších hledačů je tato mince marginální záležitostí a leckdo se jenom lakonicky pousměje, ale pro mě, pro veverku ze severu od řeky Jizery, je tato mince další splněnou metou. Ještě dodám, že kousek od ní jsem kopnul ještě jednu grešličku, která mi navzdory špatnému stavu, udělala rovněž velkou radost.

Díky, jestli jste dočetli až sem. Srry za nekvalitní foto.

Edit: Tak po zběžném očištění, jsem zjistil, že se jedná o krejcar. Okousánka jsem nezkoumal, ale předpokládám, že to grešle skutečně je 😊.

P.S. JEŠTĚ SI DOVOLÍM JEDNU POZNÁMKU. V MLADOBOLESLAVSKÉM MUZEU PRÁVĚ PROBÍHÁ VÝSTAVA MINCÍ A POKLADŮ Z RŮZNÝCH OBDOBÍ. VÝSTAVA POTRVÁ DO 28.4. 2024.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Christian (Schlesien-Liegnitz-Brieg) (1639–1672) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3515) Christian (Schlesien-Liegnitz-Brieg) (1639–1672) 1 Kreuzer (1 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 16,0 mm
Váha: 0,70 g
Území ražby: Schlesien-Liegnitz-Brieg (1 názor)
Panovník: Christian (Schlesien-Liegnitz-Brieg) (1639–1672) (1 názor)
Rok ražby:
Nominál: 1 Kreuzer (1 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Christian (Schlesien-Liegnitz-Brieg) (1639–1672) – 1 Kreuzer (1 Krejcar) (č. 3515) (1 názor) 11117512: 3515

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Rendez-vous s učitelem
Rendez-vous s učitelem
Rendez-vous s učitelem
Rendez-vous s učitelem

Okolnosti nálezu

Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Nox 800
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
248x,
komentářů:
17,
nálezce:
11117512 11117512
vyfotografováno:
21. února,
vloženo:
21. února

Komentáře

Grešle příště, krojcr lepší 👍

Christian Ulrich Slezsko kreutzer

Taky je mám tak ošoupané,asi mělká ražba

Jsem dojatý. A já ti říkal hned, že je krejcárek. Grešle bude v sobotu, a najdu jí já. o:-)

to Habi: Jako ta druhá dodrbaná je Ch. Ulrich??? Takže to taky není greschel?

to Mao: Už jich máš dost. Nech tam něco pro ostatní :-D :-P ;-).

Já si taky myslím, že jsou to stejné mince o:-), rozdílny bude max letopočet.

A zrovna tenhle krejcar nemám :,-(

To ne Mao, určitě nejsou stejný. Nebreč 8-)

Tak parada,dve ag za hledacku je super. Pisek je fajn,prezijou i takovi drobci. Gratuluju,a napis prosim,jake tedy bylo to nizke id u nalezu,mam taky noxe,tak jsem zvedavy. Ja pod 8 nekopu,tak zda nemam zacit :-D

Germánská spona s vysokým zachycovačem-ID7
No, a co kopnul Marty? :-)

No,Janku,tak takto nizka id lze snad kopat jen na pisku,nebo v lese. Ale v polich s bordelem kde je 10signalu do minuty tak bych se ukopal k smrti :-D

Jasně že na písku. Já jinam v podstatě nejezdím :-D

to joumana: Ještě jednou díky za lokalitu, snad Ti nevadí, že mě tam Mao vytáhl. Nechtěl bych, abys na něj byl naštvaný. Hele, u toho Christiana z Briegu to byla čistá 13 PARK 1 OB. FREK. 2 CITLIVOST 23 AUTOMATICKÉ ODLADĚNÍ. Ta druhá, to nechci kecat, ale snad 9. Ještě to doma zkusím přejet a když to bude jinak, tak edituji svůj příspěvek. Jo, je to sice pravda, že by se člověk u kopal, ale když člověk kopne stříbrňák, tak se samozřejmě vyplatí prolustrovat i blízké okolí a tahat všechno včetně bordelu. Ale samozřejmě tady nechci objevovat Ameriku, páč to každý zkušenější hledač zná :).

to Janek67: Jo, Mao taky zabral. Krásnej 3 Kreuzer vytáhl. Obecně to pole nebylo jednoduchý, ale na určitých spotech dávalo ;-).

Jsem rad,ze jste tam neco kopli. Me to nevadi,kdybych nechtel,tak to nerikam :-D. Je to o nahode,ja pred rokem sel vedle stop jineho hledace,a padl 3 kreuzer 1800.Proste to promavnul,nebo sel tesne vedle. Je to na nahode. Tak mi pak s mao napiste kam jste sli,a co padlo. ;-) :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru