Říman?

Nalez z minulého týdne potřeboval bych poradit :-) přidal jsem fotky ze včerejší hledačky s Bonbonem a Kacurem uprostřed lesa louka a na ní tato chuťovka zřejmĕ nĕkdo krmí divočáky

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Constantius Gallus (351–354) – AE2 (č. 5961) Constantius  Gallus (351–354) AE2

Názory uživatelů

Průměr: 20,0 mm
Území ražby: Řím (1 názor)
Panovník: Constantius Gallus (351–354) (2 názory)
Rok ražby:
Nominál: AE2 (1 názor)
Materiál: Bronz (Cu+Sn) (1 názor)
Č. mince: Constantius Gallus (351–354) – AE2 (č. 5961) (2 názory) RadekRy: 5961, Rodi: 5961

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Říman?
Říman?
Říman?
Říman?
Říman?
Říman?

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Nox 600
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
1396x,
komentářů:
27,
nálezce:
loner loner
vyfotografováno:
26. března 2021,
vloženo:
29. března 2021

Komentáře

Hrozná masařina :-/ římánek pěknej

To jo,když na mĕ bonbon volal hele tady je ryba tak jsem myslel že už má halucinace :-D :-D

Tady si to porovnej. Mincovnu nevím.

https://www.coincommunity.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=336925

https://www.forumancientcoins.com/dougsmith/ftr.html

Halucinace to leda potom frťanu co jsi nám dal 😀😀👍Novej detík je pryč 🙄

Bambino diky Cobe tobe taky kouknu na to zitra jsem na telefonu snad Constantius Gallus Jirko po malem panaku preci nemuzes mit halucinace :-D 8-)

No záleží na koktejlu 😀🙄

Juzere to myslis to krmeni? :-D

Co tam u vás tímto krmíte? Políčeno na gryzlyho :-D

Je to hnus :-(

Ja to tam nedal :-D :-D mohl by se k tomu vyjadrit nejaky myslivec jestli je tohle bezna praxe

Nádherný říman ;-)
Ta zvěř, to je hrozný, u nás na chatě tam ale také, mezi dvěma rybníky mají stanoviště a jsou tam menší bažiny, no a tam házejí ryby, různé kůže a podobně :-/

To je hnus velebnosti. Ani jste se nepochlubili, že jste si při hledačce udělali švédský stůl a ani chudáka kacurka jste nepozvali :-D 8-)

Římánek pěknej, gratulka...a ty ryby ještě tak zle nevypadají, v pepřenkách by se to schovalo... :-D

Peetea prospektor diky kacuro jsme ti nechteli kazit krasny den byl tam fakt tezkej smrad :-D ty ryby by se daly pri trochu dobre vule jeste pozrit a ona vlastne i ta srnka byla sice trochu uz nafoukla........ :-D :-D

Chlapi, narazili jste na mysliveckou újeď. Je to místo, kam myslivec dává mršiny a láká tak černou zvěř, případně škodnou( lišku).
Říman pěknej👍

normal ,,mylivost,, v ČR .... humáč na čtvrtou. Nález super. Gratuluka. Přidal bych zde k české psudomylivosti ještě suprovější foto (desítky fotek), jen nevím jak. A kam. Ale asi to sem nepatří a musíme se s tím bordelem smířit. Jsme národ rybářů a myslivců. Na této planetě to nemá vzhledem k počtu obyvatel na stát (resp. na plochu území) asi obdoby. Sám jsem byl komančským nátlakem donucen v roce 1984 vstopupit do rybářského svazu jako největší pytlák na Jesenicku. Vím o čem píšu. Mafie ... schovaná za veřejný zájem. (PS: jako řádný člen jsem od toho roku nic, co by stálo za zmínku, nechytl - totální vražda mozku a ztráta svobody).

Tom78
tohleto veterinární zákon + další předpisy vylučují. Je to jen bordel české pseudomyslivosti, ani za komančů to takto nebylo možné. Jako desetiletý kluk v sedmdesátých letech jsem pomáhal ještě těm ,,slušným,, myslicům újedě zakrývat např. těžkými kameny tak, aby je lišky nemohly roztahat po krajině (o nemocech nemluvě). Teď se to sype na hromady kam a jak je potřeba, v metrácích ... kam mám foto přidat ??? Rád to udělám, ať se tady z českých myslivců zblijem. (jen poznámka: když toto objevíš ve volné krajině, v honitbě = 200metrů za posledním stavením v obci, bohužel je k odstranění této příšernosti povinna obec, na jejímž katastru to najdeš - za peníze daňového poplatníka. Náklady na kafilérku ... Debilní myslivec je z toho venku. Řeším to v zaměstnání docala běžně. Ale nepříliš úspěšně: závadu musí často nařízením Městského úřadu odstranit majitel pozemku, ne ten debilek mylivec)

Měl bych se na tomto místě zmínit i o kombinaci vnadiště s újedištěm, kdy se vyloží masitá návnada, někdy přikrytá zeminou a kulatinou či kameny. Osobně si myslím, že újediště v podstatě tak trochu zavání, nejen svým přirozeným pachem, ale možná i porušováním zákona. Nejsem právník a tak nevím, kde je ona pomyslná hranice v zákoně - co je ještě nevinné újediště a kde již začíná nedovolené ukládání biologického odpadu v honitbě? !

Nehledě k tomu, že objevení takového většího "zralého" újediště tzv. ochráncem přírody může skončit ochotnou medializací a další ostudou myslivců v očích veřejnosti. Nemusí se jednat pouze o zapáleného aktivistu, i na obyčejné návštěvníky lesa působí máloco horším dojmem než páchnoucí, pohozené a liškami roztahané vnitřnosti či odřezané hlavy, běhy či kůže ulovené zvěře. Nemluvě ani o možnosti přenosu různých chorob na zvěř, použijeme-li pro újeď těl uhynulých zvířat či zvěře. Chtěl bych na tomto místě připomenout, že i likvidace vývrhů a zbytků ulovené zvěře podléhá určitým zákonným opatřením.

Pokud přesto hodláme tento způsob vnadění provozovat, doporučuji umístit živočišné zbytky do jámy hluboké asi 50 cm a zahrnout zeminou ve výši alespoň 10 cm, event. překrýt ještě kameny či větvemi nebo kulatinou. Zabrání se tím jednak příliš rychlému rozkladu a rozebrání liškami, újeď není prostým okem viditelná a vlastně se pak asi ani nejedná o volné uložení biologického odpadu v honitbě. Černá zvěř si se ukrytou újedí snadno poradí.. Ideální je použít rybí zbytky, např. po porcování většího množství ryb, které divočáci přímo zbožňují.

Kondor11 - já jen reagoval na dotaz nahoře ve vlákně, kde se někdo ptal co to je. Vím, že je to nezákonné, ale zároveň je to běžná praxe...

Jak se k příspěvku dá přidat foto ???

Parádní řím, jinak hnus. Stačí, když se ti v tom vyválí čokl. Ten smrad z něj nedostaneš ani když ho mrskneš do pračky :-D Kondor11: Udělej příspěvek do klubu ;-)

Gratulace lonerku k římánkovi.

díky namorku a všem ostatním taky :-D
kondore-nic nedělej tohle stačí :,-( 8-)

Citoval jsem z tohoto článku: https://myslivost.blogspot.com/search/label/%C3%9Aje%C4%8F

Constantius Gallus, Fel temp reparatio ae2 mincovna Sirmium

https://www.acsearch.info/search.html?id=7174071

Rodi-tak jsem to tipnul správně :-D
jestli chceš udělej mu tady chlívek dostaneš 10 bodů a to se vyplatí :-D :-D 8-)

Jak koukam, on chlivek uz ma... :-O

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru