Sen trval jen chvíli

Na konci listopadu jsem vyrazil brzo ráno na vyhlídnuté pole. Po třech týdnech dešťů, padla volba na pískové pole, kde se ještě dalo chodit, bez toho, abych byl upatlán od bláta.
Cestou ranní klasika: zastávka na benzínce pro noviny a kafe z automatu. Po vhození obnosu a volby nápoje se objevilo na displeji šťastná volba, což je 50tý nápoj zdarma a krom kávy, se vysypaly vložené mince zpět. To to krásně začíná, pomyslel jsem si, to dnes padne tolar.
Na místě jsem zvolil chůzi podle hlavní silnice, která tudy prochází k okresnímu městu již odedávna. Vanul silný vítr, přehodil jsem si kapuci přes hlavu a vyrazil. Asi po 20ti minutách, silný signál. Kopu a objevilo se tlusté kolo s krustou. Tolar! Konečně! Rozhodl jsem se ho nečistit, to až doma, a strčil ho do kapsy.
Jenže kapsa jakoby mě pálila, představivost jela naplno, co to asi je za minci? No, vydržel jsem to asi půl hodiny... Pak "tolar" vyndal a trochu očistil. Zklamní bylo veliké. Byla to pamětní medaile bez očka FJ k padesáti letům vlády. Počase mě to zklamání přeci jen přešlo a jsem za nález rád.
Tolar padne jindy.
Prosím kolegy, zda by napsali, kdo tuto medaili předával a komu.
Díky.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Jubilejní pamětní medaile 1898 (50 let vlády) (4 názory) petroff: Jubilejní pamětní medaile 1898 (50 let vlády), Karinn: Jubilejní pamětní medaile 1898 (50 let vlády), TienYtong: Jubilejní pamětní medaile 1898 (50 let vlády), LoneWolf: Jubilejní pamětní medaile 1898 (50 let vlády)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli
Sen trval jen chvíli

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:NOX800
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
2403x,
komentářů:
7,
nálezce:
joumana joumana
vyfotografováno:
1. prosince 2023,
vloženo:
1. prosince 2023

Komentáře

https://fji.webnode.cz/seznam-radu-a-vyznamenani/jubilejni-pametni-medaile-1898/#!

někdy si říkám že některé zdejší příběhy by měly dostat nobelovu cenu za literaturu :-D

Tien Ytong -diky. Okdtak-to je jen tak narychlo spichnuty popis. :-D. Skutecne pribehy hodne nobelovky za literaturu chystam po vanocich,kdy je tady na LP takova okurkova sezona,tak pro pobaveni. :-D 8-)

Taky mám, id 25 to bylo. ;-)

Pěkná je ;-)

Diky. :-)

Diky. :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru