Slitek

Vím,slitek-žádný neobvyklí nález.Ale tenhle mě docela zaujal.Zajímalo by mě,jestli to je nedokončená přeměna horniny,nebo spojení ukápnutého kovu do žároviště,a následné spojení s popelem.Já bych byl pro první variantu,ale rád bych věděl i názory jiných.Díky.Je to dost těžký,bohužel mi nejde váha.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Nezařazené, neurčitelné a ufo doby bronzové (2 názory), Neidentifikovatelné předměty (1 názor), Přírodniny a fosílie (1 názor) jarkan: Přírodniny a fosílie, cobasico: Neidentifikovatelné předměty, tutovka: Nezařazené, neurčitelné a ufo doby bronzové, Sacco16: Nezařazené, neurčitelné a ufo doby bronzové

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Slitek
Slitek
Slitek
Slitek
Slitek
Slitek
Slitek
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
628x,
komentářů:
2,
nálezce:
Hobbit Hobbit
vyfotografováno:
27. srpna 2017,
vloženo:
27. srpna 2017

Komentáře

Hobbit-to samé jsem řešil teď o dovolené v jižních čechách.Ono je to těžký těžko se to určuje ale po kontaktu s archeoložkou mě bylo sděleno aniž bych to věděl že tam v té lokalitě byly nálezy žárovišt z doby bronzové /unětické/Ono asi záleží na tom jaké jiné nálezy z toho místa nebo okolí jsou to by mohlo dost napovědět.Jestli se tam zelenina vyskytuje může varianta B být správně. :-)

Lokalita osídlení od staršího neolitu až po současnost.Tudíž i nálezy bronz. artefaktů.Jen by mě zajímalo to spojení bronzu s čímsi černým.Dřevěné uhlí smísené s bronzem?,či jakousi horninou?Zcela určitě to je známka lidské činnosti.Díky Ti za názor. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru