Staatliche kriminalpolizei

Neuveritelny nalez s pujcenym detektorem garett 250.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Policie (3 názory), Staatliche Kriminalpolizei (1 názor), Četníci (1 názor), WWII (1 názor) Dr.Skelet: WWII, mustang: Policie, Kapsa: Četníci, 123Martin: Policie, : Policie, Wladyslav: Staatliche Kriminalpolizei

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Staatliche kriminalpolizei
Staatliche kriminalpolizei

Okolnosti nálezu

Lokalita:Královéhradecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:13 cm
Použitý detektor:Garett 250
17 hlasů
17 hlasů
zobrazeno:
3834x,
komentářů:
49,
nálezce:
Dr.Skelet Dr.Skelet
vyfotografováno:
7. března 2019,
vloženo:
7. března 2019

Komentáře

no, měl si dát také nálezovku... už se jich pár údajně kopanejch z polska ukázalo.... tím netvrdím, že máš taky poláka...

Nafoť prosím poslední 2 čísla,díky. :-O :-O

Jak píše Somira. Nálezovka žádná, číslo zalepený. Uznej sám, že to moc důvěry nevzbuzuje. Já kopnout takovej svatej grál tak mu udělám prezentaci až hamba :-D

to je ta placka co jsi ji našel za dohledu jiného hledače na jeho fleku ?? :-D :-D

Je to origo, to se neboj 👍🍺

To Jelda : mu ji závidíš viď? Tak jak jsi psal před pár lety kamarádovi co našel depot esesáka i s darovákem že je to fejk a že vás tu lakuje 😁 to jsem se musel smát... Dodnes je to ve falsech a replikách, holt znalci tu jsou 👎

A to číslo se ani nedivím že zakryl, to bych udělal taky, to pak by teprv pšonci sázeli kopie na ebay 🤪

V reálu jsem ji nikdy neviděl,ani origo ani repliku.
Ale připadá mi že na očku je vidět opotřebení.
Jinak stav i patina odpovídá medackum ktere nacházím u nás v písčité půdě.
Proč by ne origo.. Protože neukázal číslo?

To bude původní. Jen nechápu to zakrývání čísla. Jaký to má smysl? Když už je jednou to číslo známé, tak přece když budu chtít vyrábět repliku/napodobeninu, tak na ni nevyrazím stejný číslo. Tak proč by se to číslo jako mělo zakrývat nebo nějak jinak skrývat/tajit.

Kdybych tohle našel, tak normálně napíšu všechny informace (asi krom přesnýho a detailního místa nálezu) s tím nálezem spojený.

TO Rozik83 : já nikomu nic nezávidím, nemám důvod , neříkám či je to originál či ne a to že jsem psal že to našel pod dohledem jiného hledače na jeho fleku ?? Tak to jsem si nevymyslel , napsal to sám nálezce na FB, zde je jeho text ohledně nálezu. Equinoxe dostanu snad za 14dni, ale absťák byl obrovský a tak jsem nevydržel a půjčil si od kámoše Garreta 250. Ze začátku jsem jen nadával na dosah detektoru, na zvuky, na špatnou a pomalou odezvu... Pádlo pár mincí, některé i hezké. Hodinu před koncem jsme s kámošem sešli z luk nad vesnicí zpátky do vesnice a šli ke statku, kde máme od majitele dovoleno hledat. Padl prsten dost masivní, ale asi hliníkový, jelikož je strašně lehký, kamarád našel stříbrný prstýnek s rytím. Za chvilku přišel myslivec, co tu děláte pánové? Tady je to moje a ukázal rukou neurcite na louky kolem statku.
Promiňte, povídám, máme povolení od majitele pozemku, toto je Váš pozemek?
Tak to nemyslím, povídá. Já hledám už patnáct let s Fiserem a zde je to moje a smál se. Co máte kluci?
Ukázal sem pár mincí co jsem našel s Garettem. A co máš za detik? Nemám, šetřím na nový a tento mám půjčený. Hmmm, ten je slabší povídá. Já vím, drtil jsem mezi zuby...??
Pak se rozpovídal a ukazoval kde co bylo, kde byl zákop, kde koho popravili atd. Byl dost ukecany a tak po dvaceti minutách jsem během rozhovoru zacal machat detikem. Po třetím mávnutí hezký tón. Tak sem během hovoru udělal detikem kontrolu ze všech stran, jak jsem zvyklej z Xterry a zajel ryckem do louky.
Přišel až ke mně a povídá, tak ukaž co máš. Vyndal jsem drn, bylo to furt v zemi. Dohledávackou jsem našel místo a prstem vyloupul. Oválný odznak říkám si, otru rukavici a vykoukla slepice.
Ukaž, a natahuje ruku, vypadá to jako policejní odznak. To asi ne říkám a podávám mu to.
Otřel to a povídá, hele to je policejní odznak, moc krásný nález a štveš mě??
Beru ho od něj a strkam do kapsy. Netušil jsem co to znamená a jak ceny je to nález. Prostě další věc se slepicí říkám si.
Tedy je pravda, že 80procent úspěchu je lokalita, až potom detik a zkušenosti??
Ale Garetta nechci, jdu do Equinoxe....

TO ROZIK83: No a ten odkaz na ten fejk co jsem určil ?? rád bych se na to podíval :-)

Cislo jsem zakryl, jelikoz me to poradilo hodne hledacu z Facebooku, je to asi original, nalezeno u byvaleho zakopu.material vypada na mosaz, cislo jsem si vyhledal a nasel jsem i majitele, tim myslim v seznamu...
Ano, to jsem zde psal ja okolnosti nalezu jsou popsany v prispevku od jelda80. Byla to strasna nahoda, samozrejme nemam v ruce zadny papir, kde je pravost napsana, ale vse odpovida na pravou znamku. psal i pan, ktery uz original ma a dokonce ma i fake a psal, ze je to skutecne original, pomohl dohledat majitele.....

JJ, byl jsem na v uvozovkach jeho fleku, rikal, ze zde byl, ze tu nic neni, ze je to hodnekrat preorane, jen ze tu byl zakop, a stal jsem na louce, kde vedl ten zakop, behem reci jsem proste machnul a byl tam ton... tedy jsem behem hovoru zacal delat diru a cekal Jesenku, no koukal dost nevericne, kdyz jsem mu placku podaval... :-D

No dobře, ale jaký to má smysl to číslo skrývat/tajit? o:-) :-/

Asi tak jako se zakryvaji opisy na darovaku. Myslim. Podle mne je to zbytecne,ty mas original a tim to hasne.Jinak paradni kop. Prvni prispevek a hned takova pecka, neco mi to pripomina ;-)

Zdravím. Na zakrytí čísel není nic zvláštního, v dnešní době bych to udělal taky. A jen tak mezi řečí - dneska už nemůžete mít jistotu, i když něco vykopete ze země. Např. na Litoměřicku znám spouuuuustu lidí, co se baví "zaseváním" artefaktů (repliky - darováky, ČSR dukáty atd) na profláklejch lokalitách. Jsou to pěkný šprýmaři :-D ;-)

tak za tím že to jsou fejky si stojím :-)

Staci porovnat detaily z odkazu co dál Master2 a tady s tou plackou. Například nohy a drápy orla jsou úplně odlišný.

Tak myslis, ze mam kopii? Ja porovnaval foto na internetu a me prijde identicka...
Muzu udelat lepsi foto...

https://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S026274.html
https://www.germanmilitaria.com/WaffenSS/photos/S012867.html

Asi jsem blbej, ale pořád nějak nechápu, jaký smysl má to číslo skrývat/tajit?

to jelda-jasné.zapoměl jsem na uvozovky u toho originál :-)

pokud ho zveřejníš, tak poláci udělají stejné číslo a najednou bude více originálů.... a pak poznej, který je ten pravý....pokud už je dávno neudělali, když existují seznamy s čísly.... ;-)

No tak jestli existují volně dostupné seznamy i s čísly, tak není co skrývat! :-D o:-) To normálně jedu seriovou výrobu. Pohoda!

Dr.Skelet já určitě nejsem ten kdo ti určí pravost. Když jsem já sbíral válku tak Poláci jezdili v maluchach a uměli hovno. Doba a technologie se posunuly. Začaly se dělat falza upone všeho. Dokonce se dělají fejky kamenných seker. Tohle by chtělo dát posoudit sběrateli. Kdyby to byl pravej kousek tak máš hezkej základ rare sbírky.

kdyz by zde nekdo byl, muzu mu poslat lepsi foto i se seriov. cislem. Z fotek to asi poznat nejde, ale kdyz koukam na origo na internetu a myslim opravdu origo, kde jsou hezke detaily, tak to mam stejne. zde na Lovcich me prijde, ze ma placka uz dost osuntele ty detaily, tak se to hur pozna... ;-)

Je to kopnute. Polak jel nevim kam, tam to zakopal a ..... co by cekal? Az to nekdo najde a povesi na lovce :-D o:-) Skelet vi kde to nasel a za jakych okolnosti. Proste mel z prdele kliku. To je podle mne vse. Jeste jednou paradnickej kopanec ;-) ps: nemuzu prijit na to co by z toho mel ten polak?

Bude to origo. Ale jestli kopnuté nebo koupené to ví jen majitel. Ale ta story s tím myslivcem atd, to už je trochu přepálené. :-)

To nuny70 :pokud by to byl fejk,tak to nemusel být polák. Přečti si tohle.

http://www.detektorweb.cz/index.4me?s=show&lang=1&i=1677&mm=2&xb=2&vd=1%%

to jelda80: ten odkaz nedokazu vyhledat o:-)

Ten příběh s myslivcem je pravdivý, byl jsem u toho já, kámoš a myslivec, nemám potřebu tu někoho presvedcovat. Je to kopnute, umyté jen vodou. Vykopané z 13cm v louce, kde byl dřív zákop, coz nemusí nic znamenat, ale pravda to je... Mám i texty z mesengeru, když jsem to posílal kámošovi co u toho byl, kde je datum i hodina. Nalezeno v neděli a ještě
v neděli jsem mu psal,, že je to super kop. Já a ani on jsme nevědeli, jak je to cenný nalez. Tedy nepište, že je to výmysl, prostě se to tak stalo, proto furt píšu, že je to strašná náhoda....

Vydrz. Ja zazil uplne to same. viz muj prvni prispevek na lovci

;-)

V tom případě všechna čest. Někdy krásný nález provází i výborný příběh. Gratuluji.

s těma zákopama to asi nic společnýho mít nebude... policajti tam asi nepohybovali...

To Nuny70: https://1url.cz/lMFgQ

To Nuny70: u Tebe ani nálezové foto nepomohlo ;-) stejně tě hned každej nařkl že máš levotu :-P.
To Dr. Skelet: jen ty víš a to je hlavní. Mě se líbí je super ;-)

Příště, i když pochybuji, že něco podobného ještě najdu dám foto přímo v díře, včetně žížal a podobných autentických věci... ;-)

Když Tobě vadí dát číslo kvůli kopiím od pšontku,tak určitě ti nebude vadit když vyfotíš poslední 2 čísla, to snad není problém né? To bude nějaké divné když je tady nepřidáš. o:-) o:-) o:-) o:-) o:-) o:-)

žížali sa dajú tiež naaranžovat :)
O nič iné ako o tvoj skvelí pocit z úspechu tu nejde,no nie ?
Tak nech si hovorý kto chce a čo chce...
Kopeme a snívame pre seba a nie pre pocity ostatných :)
Nechci nokomu nič dokazovat,pokial máš čisté svedomie,je to zadostučinenie samo o sebe.
Je to tvoj úspech a štastie,ktoré ti jedni doprajú a iný závidia :)

to jelda80: tak jsem to nasel. je smutne ze se nekdo necha takto napalit.

nuny70 jak to myslis?

DR.Skelet : Přečti si článek co je v odkazu , nuny70 to nemyslel na tebe ;-)

to byla reakce na odkaz jeldy80 o nekalych praktikach nekterych hledacu co se obohacuji na lidske blbosti. je to clanek na dw. jinak jeste jednou gratulace ;-) mel jsem to stesti kopnout gestapo a vse probihalo temer stejne jako u tebe. myslim reakce tady na webu.

Ja vim jak to bylo a kamos taky, je to v poho...
Je to nejlepsi nalez co mam a to uz par let chodim, ale nemel jsem duvod se sem prihlasovat, studovat to tu muzu i bez profilu. jen jsem zjistil, ze je to vzacnejsi nalez a tak jsem to sem vlozil vcetne pribehu, jelikoz neco takoveho se nestava casto...

Dr. Skelet. Máš supr nález a věř mi je to origo kousek... Občas ani nemá cenu sem dávat takový věci už třeba kvůli spekulantům nebo lidem co ti to nepřejou 👎 je to docela smutný,já už jsem dám občas jen nějakej stříbrňák ale ostatní věci už nee a možná už ani ty mince nebudu vkládat, nějak mě to přestává bavit. Měj se a ještě jednou gratulace 👍🍺🍺🍺

Třeba tam zastřelili někoho ,komu to kripo patřilo!

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru