Štědrej večer nastal o den dřív..

Zdar borci, nečekal jsem, že to někdy zažiju, ale stalo se :) Vyrazili jsme s kámošem Hansem na lov kolem zříceniny místního hradu.. říká se, že je to tam už dost prolezené, ale nebyl čas jet někam dál, manželka dala propustku na 2,5 hodiny a konec. Skoro dvě hodky jsme chodili a největší úlovek komoušská dvoukačka. Já jsem měl jen hliníkový padesátník :-D a tři konzervy od rybiček.
Už to točíme zpátky k autu a signál jako kráva. Říkám Honzovi:" Hochu, to jsou buď čtvrté rybičky, nebo stříbrňák jak prase.." A ono jo, sleďové filety z Kauflandu.. vlastně ne, z hromádky kypré hlíny v listnatém lese na mne vykouklo kolco famózních rozměrů.. Neštudoval jsem co to je, byl jsem úplně mimo.. Dřepl jsem si, musel jsem se uzemnit :-D Honza mi ho podžel (křížový tolar MT 1780), máchnu znovu a zase signál.. Tentokrát jenom tříkrejcárek 1800, a pak eště jeden signál.. čekal jsem znovu šrot, jenže on tam byl druhý tolar (Maxmilián III. Bavorský 1775)! Byl jsem úplně v tranzu, tolik stříbra jsem na ruce v životě neměl..
Když jsem podobné popisy čítával tady na Lovcovi, vždycky jsem si říkal, že to se mi nestane, páč jednak nemám štěstí, a jednak mám Garret 150 :-D Ale holt je to tu a já jsem neskutečně happy. A taky to beru jako poselství těm, co nemají na klacek za dvacet litrů - nebojte, jednou to příjde!

Jo, zařazení mince v tady tom systému fakt nechápu, vím, že ho razila Marie Terezie pro Nizozemí, tak snad je to správně.. Díky za případné opravy .)

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Marie Terezie (1740–1780) – 1 Kronenthaler (Tolar křížový ) (č. 899) Marie Terezie (1740–1780) 1 Kronenthaler (Tolar křížový )

Názory uživatelů

Průměr: 40,0 mm
Váha: 29,00 g
Území ražby:
Panovník: Marie Terezie (1740–1780) (1 názor)
Rok ražby: 1780 (1 názor)
Nominál: 1 Thaler (1 Tolar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Marie Terezie (1740–1780) – 1 Kronenthaler (Tolar křížový ) (č. 899) (1 názor) Negrus: 899

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Štědrej večer nastal o den dřív..
Štědrej večer nastal o den dřív..
Štědrej večer nastal o den dřív..

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Garret ACE 150 + sonda S.E.F 30x25cm
37 hlasů
37 hlasů
zobrazeno:
2435x,
komentářů:
16,
nálezce:
Negrus Negrus
vyfotografováno:
25. prosince 2018,
vloženo:
25. prosince 2018

Komentáře

Parádní 👍 gratuluju 😉

Paráda :-)

Tak to je paráda ;-)Tolar je můj sen, bohužel těžce splnitelný...

Je pěknej,gratuluju. Taky o něm zatím jen sním.

Bomba 👍👍👍

Pořád si říkám, jak tohle mohlo zůstat ležet tak dlouho, že to zarostlo, takovyhle kus stříbra na zemi musel být vidět.....tenhle zřejmě uniknul, tak gratulka! Poslední dobou jsem viděl samý novorazby, ale tento je parádní origo!

Já mám takové podezření, že to možná bylo i v nějakém váčku.. třeba byl hnědý, nebo rezavý, tak v tom listí nebyl vidět..a pak fakt zarostl a zapadl listím.. a zetlel.. ale bylo by to krásné, kdybys nalezenou minci vložil/a do nějakého automatu a on by ti přehrál, jak se tam ocitla :-D

Nálezová fotka by neuškodila ;-)

;-)jo takovýhle rybičky bysme brali všeci.Parádní. ;-)

No do pr...e. To už je velkej masakr. :-O Velká gratulace. ;-)

:-P ;-)

Co nato říct paráda a děsna chuť jít čmuchat zajímavý je že čim míň času tak něco dobrého padne jako mě 23.12. Čtvrtzlatnik a 10krejar FJ ale tohle co máš to je detektorský Ježíšek co bych si přál gratulka :-P :-P

Ani jeden tam neměl telefon s foťákem?

Limette: Jo, já jsem měl mobil s foťákem, ale byl jsem úplně mimo, už jsem to psal u druhé mince - došlo mi, že nemám fotku až po cestě k autu. Než abych tam v ten moment rychle kopal jamu a aranžoval to do ní, tak radši risknu, že mi někteří nebudou věřit.. 8-)
A hlavně: pokud by se ještě někdy náhodou poštěstilo, tak si pište, že to vyfotím aj u díry, aby byli všeci spokojení.. ;-)

Setsakramenský štěstí. Za Všechny mince posílám obrovskou gratulaci, vůbec, ani malinko nezávidím. Užij si to štěstí, já bych z toho ještě ted nespal. At se Ti daří i v příštím roce. :-O ;-)

obe jsou proste bomba,super :-O :-Okrasny darek pod stromecek :-) ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru