Sviatostka

Tak dva roky nic s nabozenskou tematikou a na začiatku roka zlomený kríž a teraz tato sviatostka. Tento rok bude o náboženstve? Alebo sa mi s pribúdajúcim vekom snazi niekto niečo povedat?

Rozmer 10x17mm
Material asi meď
Stav 6/10

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Zázračná medaile (Zjevení Panny Marie v Paříži) (3 názory), Svátostky (2 názory), Dveřní kukátka (1 názor)
Erikma: Svátostky, Wladyslav: Zázračná medaile (Zjevení Panny Marie v Paříži), Opin: Svátostky, GATTO: Zázračná medaile (Zjevení Panny Marie v Paříži), Kapsa: Zázračná medaile (Zjevení Panny Marie v Paříži), XOXXOO: Dveřní kukátka, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Sviatostka
Sviatostka

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Nokta Makro simplex+
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
561x,
komentářů:
23,
nálezce:
Erikma Erikma
vyfotografováno:
13. ledna 2023,
vloženo:
13. ledna 2023

Komentáře

to bude ta neposkvrněná z Paříže bych řekl..

máte to blbě..zadní strana je jiná
8-)

https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Zjeven%C3%AD_Panny_Marie_v_Pa%C5%99%C3%AD%C5%BEi

já nevím ale vyskytují se i v jiné kombinaci ne jenom v té co jsi poslal odkaz.Já měl třeba s kombinací se sv.Antonínem.Ale tak rád si to nechám vysvětlit,poučit že tato zde prezentovaná není ta Pařížská ;-)
Vezmu si popcorn a colu a jsem jedno ucho

O Maria, ohne Sünde empfangen, bitte für uns, die wir zu dir unsere Zuflucht nehmen
tam vidím já nemůžu si pomoci

a to že zahlasuješ XOXXOO: Dveřní kukátka...to asi moc nevysvětluje že?

Priznavam sa doma som sa nudil tak som zadnu stranu zosmirgloval a vyrezal som do nej nieco ine , potom som to cele nechal prejst oxidaciou len aby som si ukojil ego...

tak dlouho jsem tu nebyl a vidím ,že se nic nezměnilo ,pane kolego 8-)....já to vidím tatko a že by tam mělo být něco jiného jsem nelyšel...
..."Na jejím reversu bylo velké písmeno M - iniciála slov Maria, Mater (matka) a Mediatrix (prostřednice), a nad ním kříž. Pod ním dvě srdce: Ježíšovo korunované trny a Mariino, probodnuté mečem. Po obvodu medaile bylo dvanáct hvězd. ..
....dveřní kukátko je jako absurdita k vašemu hlasovaní...má to totiž stejně vypovídající hodnotu 8-)

jo a můžeš mě oslovovak koxi...bude to pro tebe jednodušší 8-)

vem si popkorn a čti ...😎

https://immaculata.minorite.cz/neposkvrnena-a-jeji-medailka/

nemáš sracího vojáka takže už Kox nejsi.

«Diese Kugel stellt die ganze Welt dar, Frankreich und jede einzelne Person»
hört Schwester Katharina sagen.
Im zweiten Bild gehen von den ausgebreiteten Händen, an deren Finger mit Steinen geschmückte Ringe stecken, herrlich leuchtende Strahlen aus. Zugleich hört Schwester Katharina eine Stimme, die ihr sagt:
«Diese Strahlen symbolisieren die Gnaden, die ich über jene ausgieße, die mich darum bitten».
Dann bildet sich um die Erscheinung ein Oval, und Schwester Katharina sieht darin im Halbkreis in Goldbuchstaben diese Anrufung: «O Maria, ohne Sünde empfangen, bitte für uns, die wir zu dir unsere Zuflucht nehmen».
Dann hört sie:
«Lass nach diesem Muster eine Medaille prägen. Diejenigen, die sie mit Vertrauen tragen, werden große Gnaden empfangen».
Dann wendet sich das Bild, und Schwester Katharina sieht die Rückseite der Medaille: oben ein Kreuz, das den Buchstaben M überragt, darunter zwei Herzen, das eine umgeben von einer Dornenkrone, das andere von einem Schwert durchbohrt.

jedině že by nápis
O Maria, ohne Sünde empfangen, bitte für uns, die wir zu dir unsere Zuflucht nehmen
se objevil ještě na jinou světicí o čemž ale dost pochybuju.

navíc je jasně vidět že stojí na hadovi a drtí ho svou nohou. Po obvodu nápis zprava nahoru „Ó, bez hříchu počatá Panno Maria, oroduj za nás, kteří se k tobě utíkáme.“ Paprsky světla vycházejících z prstenů na rukách co ti na tom jako není jasný??

opr.nápis z leva nahoru.

proč ignoruješ zadní stranu?🤣🤣🤣o tu jde především 8-)

neignoruji Anděla ochránce ale nechápu proč o tu by mělo jít především.Ty píšeš že je to špatně zařazený že by to mělo být dveřní kukátko ale já tvrdím že druhá strana je výjev ze zjevení Panny Marie v Paříži a za tím si 100% stojím.
Jenže ty tam nemáš to M a podle toho soudíš.Jak říkám viděl jsem neposkvrněnou v kombinaci s Antonínem no tady je hold s andělem ochráncem.

6. den
„M“ na medaili
Na druhé straně medaile je monogram jména Panny Marie, který je podstavcem Ježíšova kříže. Pannu Marii nelze oddělit od Jejího Syna. I já s Ní mám být po celý život úzce ve spojení. Pomáhala by mi lehčeji snášet těžkosti.

Ať je Její jméno vždy v mém srdci, v mých myšlenkách a na mých ústech. Chci často pamatovat na krásná slova svatého Bernarda: „V pokušení, v pochybnosti, v utrpení k hvězdě se dívej, Marii vzývej!“

Má Panna Maria místo v mém osobním, intimním životě? Nepovažuji Ji jen za sochu? Je pro mě živou bytostí, která mě vždy ochotně přijme, vyslechne a odpoví mi?

Modlitba: Panno Maria…

7. den
Kříž na medaili
Kříž nad monogramem Panny Marie je symbol výkupné oběti Ježíše Krista. Připomíná nám, kdo nás vykoupil a za jakou cenu. Je to souhrn křesťanského života. Svatá Panna měla účast na Ježíšově kříži. Stabat Mater… stála pod křížem. Ukazuje nám ho na medaili a ubezpečuje nás, že bude stát i u našeho kříže a že nám ho pomůže nést. Cesta kříže je královskou cestou do nebe. Ať nám to Panna Maria pomůže pochopit.

Prosím Pannu Marii o pomoc v době zkoušek? Jsem přesvědčen(a), že trpí se mnou a chce mi pomoci?

Modlitba: Panno Maria…

8. den
Dvě srdce na medaili
Srdce Ježíšovo ovinuté trním a hned u něho srdce Panny Marie probodené mečem.

Tato dvě srdce jsou stále spojená – jak v radosti, tak i v utrpení. Srdce Ježíšovo je vzorem svatosti, pramenem všech milostí. Srdce Panny Marie je věrným obrazem Boží dokonalosti, průplavem, kterým přichází na svět každá milost.

Matku nemůžeme nikdy oddělit od Syna. Narušili bychom tak Bohem stanovený pořádek. Jděme tedy k Ježíšovi vždy skrze Marii a nikdy je od sebe neoddělujme!

Uctívám věrně Nejsvětější Srdce Ježíšovo každý první pátek v měsíci a Neposkvrněné Srdce Panny Marie každou první sobotu?

Modlitba: Panno Maria…

9. den
Hvězdy na medaili
I hvězdy na medaili jsou symbolem. Připomínají dvanáct apoštolů a svaté, kteří podle jejich příkladu následovali Ježíše a prostřednictvím Panny Marie dosáhli koruny slávy. Hvězdy nám také připomínají, že máme být apoštoly, vyhledávat v našem okolí lhostejné a nevěřící, abychom je skrze Marii přivedli k Ježíšovi. Je jich v dnešní době tolik!

Jsem apoštolem? Pochopil(a) jsem, že i já jsem do určité míry zodpovědný(á) za duše ve svém okolí, zvláště za duše příbuzných?

bez tohoto to nedává smysl 8-)

vzhled medaile vychazí z modlitby a když má jinej vzhled tak to nedává smysl pane velký

už ti došel popkorn ? 8-)

no to vidím že ti to nedává smysl.Bohužel s tím já nic neudělám.
Takže dál už si tu veď jen monolog.

smutné....to je důvod ,proč tu lidi davají aeterum vale této stránce....začínam litovat, že jsem ti kdysi poslal to zajatecké ID...dnes už bych to neudělal 8-)

já si samozřejmě pamatuji a vážím toho že jsi mi jí poslal.Tady ale snad teď neřešíme známku ale tuhle záležitost.A pokud tě to mrzí jak je vidět tak ano napiš mě do SZ adresu už si jí nepamatuji a já ti jí zašlu samozřejmě zpět.Nerad bych aby jsi z toho měl nějakou újmu či trauma.

nech si jí ...nechám si to jako vzpomínku na dobu kdy si nebyl takovej vůl ;-)

...aeterum vale pane velkej

XOXXOO : dveřní kukátka??? 8-) :-D :-D ;-)

nene pošlu ti jí zpátky.Už by mě netěšilo že jí mám ve své zbírce.Vidím že tě to mrzí jinak by jsi s tou známkou nezačal a já byť jsem teď ten VŮL tak přesto chápu city jako je třeba lítost.Myslím že to bylo číslo 145968
To ale nic nemění na tom že je to za mě výjev znázorňující Zjevení Panny Marie v Paříži
A pokud kvůli mě odcházejí lidi je mě to líto nicméně nic s tím nenadělám.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru