Torzo ostruhy

Omlouvám se za foto jen z terénu, budu odevzdávat v nálezovém stavu, nemám zkušenosti s čištěním železa, prve to vyzkouším na něčem novějším. Nalezeno v lese spolu s dalšìm nálezem nože.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie: neznámá

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Torzo ostruhy
Torzo ostruhy
Torzo ostruhy

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Garret Euro ACE
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
502x,
komentářů:
10,
nálezce:
krtekpolni krtekpolni
vyfotografováno:
1. dubna 2021,
vloženo:
21. dubna 2021

Komentáře

krtek polní ?! no řekl bych krtek lesní ;-) ostruhu jsem ještě nekopl , jinak co jsem koukal kluci to čistí elektrolýzou ;-)

Jo, já vím. Zkusil jsem jeden les, který se mi moc líbil a je ve velice zajímavé lokalitě. A hned toto :)
Taky jsem se hodil jednou do all metal, je to opruz, ale daj se najìt i takovýto věci.

Poreferuju s archeologem a když mi to vràtí, tak to počistím.

Jo u nás je hodně bordelu tak železo diskriminují a většinou ani nekopu jen když najdu místo kde to není zaneřáděné a nebo to dává podivné signály s barvou ;-) Asi bych ten les prošmejdil víc třeba tam jezdec rozsypal i nějaké mince atd.. ;-)

Určitě děláš dobře když nevíš lepší bude názor odborníka ;-)

Jasně, už se tam chystám, tentokrát ale s dlouhými nohavicemi. Mě ty hmyzáci minule dožrali, že jsem na ten výlet myslel ještě po týdnu :)

Pěkná. Mám z minulého týdne dvě celé.

Kacuro: koukal jsem, že jich je dost v nálezech a mnohem hezčí a celistvější :) Tak třeba když budu trpělivý a budu kopat i tyhle věci, tak na nějakou narazím. tohle místo chci proletět znovu.

Určitě to udělej. V mém případě už se mi letos 2x stalo, že jsem si vytipoval nějaký les, kde ale nebyly skoro žádné barevné signály, jen železné. Tak jsem z nouze kopnul náhodné železo a v obou případech do hned byla kušovka. Tak jsem začal dál kopat Fe a je z toho několik šipek, 4 ostruhy, velké množství nožů (v jednom tom lese snad byla bitka na nože), pak standard podkovy, zákolníky atd.

Celkem mě to překvapilo, protože jsem vždycky sbíral jen povrchový mincičky a když už to bylo železo, tak jsem byl línej to kopat, a postupně koukám, že ty železné věci jsou občas taky zajímavý, a že na všem se dá najít něco poučného. Nehledě na to, že ten Garret hlásí spolehlivě asi jako náš obecní rozhlas(je slyšet jenom někdy a jen někde), takže jsem došel k tomu, že někdy je lepší s tím kopat všechno :)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru