US Granát

Může ještě zlobit?

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ruční granáty (2 názory), Vojenské artefakty - Novověk (1 názor)
Wladyslav: Ruční granáty, kocka1963: Vojenské artefakty - Novověk, PanHlina97: Ruční granáty, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

US Granát
US Granát

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Nokta Force Relic
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
2742x,
komentářů:
24,
nálezce:
Drzhor Drzhor
vyfotografováno:
20. listopadu 2020,
vloženo:
20. listopadu 2020

Komentáře

Jak jsi poznal že je to amík?

hm,máš volat :,-(

Pravda je ze to byl jen odhad a jak koukám tak asi blbej 🤣

Převozák nemá a "tyčku" taky nemá jedině zlomenou což nepředpokládám a bude zřejmě už vypršenej.Nicméně je dobré zavolat.Oni ti hlavu neutrhnou ;-)

Proč se ptáš, když už ho máš v ruce? ;-) Tak s ním prašti o zem a uvidíš. :-D

Jo doma by se mi libil ale ne funkční 😞

jj jak píše KOX,nejrychlejší cesta jak se dostat na NOVU bez konkurzu

:-)za odvahu 👍 8-) ;-)

Palec za blbost :-D

Moc americky Teda nevypadá 8-)

Teda ty musíš mít pro strach uděláno :-D :-D

Však to nemá zapalovač

Já bych také v určení směřoval spíše na východ :-D

Jestli to máš po ruce tak k tomu cuchni. Jestli to voní po mandlich tak je to dynamit. Jestli je tam taková žluto okrovo bílá tvrdá zvejkacka tak je to tritol. Jestli tam není zlomená rozbuska tak se toho bát nemusíš. Ale obdivuju tvoji odvahu. Nevíš co to je a bereš to do ruky. Tyhle válečný krámy a obzvlášť ruský klamou svým vzhledem ale vevnitř je to všechno jak nový a všechno funguje.

Připadá mi to jako F jednička.Ta umí pěknou paseku.Asi bych volal pyro. Když to bude neškodný tak se zlobit nebudou. Radši desetkrát plaňák než aby ti stará do konce života otvírala lahváč.💣💣💣

:,-( :,-( :,-( o:-) o:-) o:-) Ach jo :,-( :,-( :,-( :,-( Už se zase těšíme na Jéžíška,až nám něco ruce utrhne!!!

No další hrdina :,-(

Vyšroubovaný ruský granát F1 (vajíčko). Americký má jiné kostky a tvar. Bez rozbušky ti v tomhle stavu nic neudělá, horší by byla takzvaná selhávka, kdy byl granát odjištěn, hozen a nevybouchl. Pokud nemáš výhled na to jestli má granát pojistku, tak je lepší na to nesahat. Pokud najdeš granát s dřevěným transportním šroubem, tak je taky neškodný, nemá v něm co zapálit slož. Většinou byly plněny tritolem, ten zůstává zachovalý a to je nebezpečné, protože když si ho pak někdo chce vyšťourat na poličku tak to nesmí dělat šroubovákem a jinými předměty ze stejného kovu jako je vyroben granát, pač tam vzniká ta jiskra. No lepší je se v tom prostě nešťourat , kus blbýho železa se životu nevyrovná :-)
Lepší je prostě zavolat a je to. Hledači nedávno v Berlíně vykopali fosforovou munici po němcích a vyskládali to na pařez a co myslíš, chytlo to od sluníčka a s tím i kousek lesa.
U nás se podobný věci v novinách sem tam objevují taky. Myslím, že by lidem bodlo nějaký školení co s municí a co ne. ;-)

Libuno není potřeba bejt hrdina je potřeba vědět co to je a co v tom je. A když to neví tak zavolat pyrotechnika. V devadesatkach se tohle rozebiralo běžné. Tenkrát byli lidi co sbírali munici a zajímali se o ní a já byl jeden z nich. Dneska je detektor volnočasová aktivita stejně jako běhání v elastakach po meste a sbírají se shnily méďáky. Takže je lepší zavolat pyrotechnika než se nechat z nevědomosti rozházet po garáží. Doba lidi s hlubokým zájmem je pryč. Dneska je všechno povrchni

Já jednou viděl fotku, ale je to strašně dávná fotka a myslím, že to byl možná dokonce Waffen jak si hrají kamarádi na dvorku s municí. Tohle by rozebrali levou zadní a se zavřenejma očima. Ale ty se o nic Drzhore nepokoušej. 8-)

Odysseus ale to už je dávno. To jsem ještě dělal válku. Proto vím, jak je to vevnitř zachovaly. A že je to opravdu funkční a opravdu o hubu. A zvlášť ke konci války už byli všichni zúčastnění materiálové vyzdimany. Složky trhavin už byly nestabilní už to byl chemickej mišmaš. Obzvlášť tritol se hodně změnil. Navíc v továrnách kde se munice vyráběla už to totálně nasazení sabotovali. A nikdo dnes neví proč vystrelena munice nebouchla. Proto pyrotechnici likvidují na místě i munici která je teoreticky neškodná. Proto nerozebirat a netahat domu. Je to hned a nenapravitelné.

slavní válkaři!!!

Děkuji za názory 😀😎

Ty holoto hledcská 🤓💪😆😆

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru