Za věrnou službu

Medaile za věrnou službu ve Wehrmachtu se udělovala od roku 1936 až do konce druhé světové války. Skládá se z postříbřené medaile a stuhy na které je miniatura orlice branné moci. V tomto provedení byla medaile určená pro příslušníky pozemního vojska, válečného námořnictva a letectva (s jinou stuhou).
Vyznamenání za dlouholetou službu ve Wehrmachtu bylo udělováno v pěti stupních (4,12,18,25,40 let).

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pamětní vyznamenání (2 názory), Služební vyznamenání WH a LW 4.třída (1 názor), Vyznamenání a řády (1 názor), Medaile za službu ve wehrmachtu (1 názor), Orlička ze stužky služebních vyznamenání Wehrmac (1 názor)
Feek: Pamětní vyznamenání, VOSA64: Pamětní vyznamenání, Herry: Vyznamenání a řády, sock: Orlička ze stužky služebních vyznamenání Wehrmac, : Medaile za službu ve wehrmachtu, nadlacan: Služební vyznamenání WH a LW 4.třída, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Za věrnou službu
Za věrnou službu
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
1399x,
komentářů:
5,
nálezce:
Feek Feek
vyfotografováno:
15. října 2014,
vloženo:
30. listopadu 2014

Komentáře

gratulace a palec dobře popsáno :-D

hodně slušný nález...gratulace

parádní kousek ;-)

Chtěl bych ještě doplnit že medaile udělovaná vojákům Luftwaffe byla naprosto stejná lišila se jen orličkou na modré stužce WH měli orličku svojí s roztaženými křídly a LW letící.
To znamená že pokud najdeme jen medaili bez stužky nevíme zda byla udělena příslušníku LW a nebo WH. Dále cituji katalog medailí : ( Wehrmachtsadler auf dem Band fuer Heer und Marine identisch)
:-) :-) :-) :-) ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru