Záhadný kámen

Vyloveno defakto z bahna na dně neveliké tůňky... žádná velká hloubka... vypadá to jako meteorit ale možná je to nějaká struska... netuším

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přírodniny a fosílie (2 názory) Schonauer: Přírodniny a fosílie, GATTO: Přírodniny a fosílie

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Záhadný kámen
Záhadný kámen
Záhadný kámen
Záhadný kámen

Okolnosti nálezu

Lokalita:Plzeňský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:10 cm
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
1276x,
komentářů:
14,
nálezce:
Ponik Ponik
vloženo:
29. listopadu 2016

Komentáře

Co je na tom tak zajímavýho. Jeď se podívat někam na struskový haldy, kde se toho válí tuny nebo někam, kde byly starý rudný provozy/doly a jejich zpracovatelský hutě. Tam se toho dá nalézt taktéž požehnaně... Co je toto netuším a ani to snad vědět nechci... :-P

:-Dpřijed na pole k nam a budeš mít strusky že to neuneseš :-D

Taky už se mi stalo že jsem kopl hvízdací šutr..pak mi děda řekl že je to struska ale tendle je pěkně zaoblenej tak nevím.

http://www.sberatel.com/diskuse/sberatel/meteorit-zelezny-17119x1

No tak místní borci tu píšou " Co je toto netuším a ani to snad vědět nechci." Pokud to na tomto webu funguje ve stylu "vědět nechci" tak to nemá cenu sem vůbec něco dávat protože o chlubení se nálezy osobně nemám zájem, jde mi opravdu o věci, které jsem sám nedokázal identifikovat a někdo už podobnou zkušenost mít může. Jinak kolem místa nálezu žádná huť a nález tohoto typu v okolí jedinej a na běžnou hutní strusku to ani nevypadá... čímž nechci snižovat odbornost diskutujících či nějak zvyšovat exkluzivnost toho šutráku...protože sám ve štěstí na meteorit neveřím.

Přečtete si muj odkaz,2strana je zajimava ;-) nehazel bych flintu do žita. ;-)

Skus přiložit magnet když se chytne tak to je meteorit :-O :-O

Toto meteorit na 99,9% není.Meteorit by neměl tak obrovské díry.Když by byl železný tak by byl určitě rezavý(leda že by spadl nedávno a to je nepravděpodobné) a jestli jsou to měřítko cm tak by měl min.8 Kg.

S tím magnetem se stejně nic nepozná.Když to bude kamenný meteorit tak se na něj chytne leda neodymový magnet a ten reaguje i se struskou a když bude železný tak se na něj chytne i magnet obyčejný stejně jak na železo.

http://www.astro-forum.cz/viewtopic.php?f=37&t=17549

To Ponik: Tak se hned neurážej. Trochu mě jen překvapuje a zaráží, ta tvoje naivita, když se domníváš, že by ti tu byl schopen někdo podle fotografií (pouhých obrázků), "zcela tutově" určit to, na co se tu ptáš. Proč to rovnou nevezmeš a nezajdeš s tím do nějakého muzea, kde mají příslušné odborné mineralogické oddělení a nebo nezajedeš rovnou do ČGS v Praze, kde by ti asi i vyslovili nějaký fundovaný odborný názor. Takhle je to tak trochu k prdu a jen ztráta času! :-/

http://vesmir.stoplusjednicka.cz/najdete-si-svuj-vesmirny-kamen-jak-se-pozna-meteorit ;-)

Chce to váhu a taky spočítat hustotu, případně pilníkem udělat plošku aby se zjistilo, jak to vypadá pod korozní vrstvou. Meterorit na 99 % ne (mrkněte jenom na to měřítko), ale i tak je to zajímavé ne. ;-)

Meteorit to asi fakt nebude i kdyz z tech fotek to muze klamat.Kdyby byl zelezity a spadl nedavno a ne do vody,bude na 100%cerny jinak po delsim case rezavej.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru